Gezonde pancakes met havermout en yoghurt. Heb jij, net als de meeste mensen het goede voornemen meer te gaan sporten, gezonder te eten of juist bewustere keuzes te maken voor 2018? Dan is dit recept perfect voor jou! Lekkere, luchtige pancakes gemaakt met havermout en yoghurt. Ze zijn lekker en snel klaar waardoor ze ook prima kunnen op een drukke doordeweekse ochtend. Helemaal fijn, je hebt maar 4 (!) ingrediënten nodig voor deze lekkere pancakes. En natuurlijk ook zonder “goede voornemens” zijn ze een echte aanrader.
Deze pancakes maakte ik dit keer niet met gewone yoghurt maar geitenyoghurt-moment van Betsie’s. Een lekkere, romige, zachte yoghurt waarover ik je straks meer ga vertellen. Naast yoghurt heb je slechts 3 andere ingrediënten nodig voor deze heerlijke pancakes met havermout en yoghurt. Namelijk havermout, ei en bakpoeder. Voor het bakken nog een beetje olie of boter (net wat je liever gebruikt) en naar smaak een beetje honing als je houdt van een zoetje.
Pancakes met havermout en yoghurt
In dit recept gebruik ik havermout welke ik in de keukenmachine/ blender fijngemalen heb. Je krijgt dan havermoutmeel. Dat is zachter van structuur en daardoor ideaal om te gebruiken in deze pancakes met havermout. Havermout zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Twee pancakes p.p. is dan ook vaak voldoende. Helemaal als je er nog een beetje vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien, banaan of appel (met een beetje kaneel) bij eet, lekker. Een beetje honing over de pancakes of juist een paar extra lepels geitenyoghurt voor erbij is natuurlijk ook een aanrader.
Betsies Geitenyoghurt moment
Ik ben echt dol op yoghurt. Griekse yoghurt, magere yoghurt, volle yoghurt maar wist je dat er ook geitenyoghurt bestaat? Niet zo bekend in Nederland, althans, NOG niet. Door mijn samenwerking met Vecozuivel waar o.a. ook Betsie’s Geitenzuivel wordt gemaakt kwam ik erachter dat je naast geitenmelk ook geitenyoghurt hebt. Lekker, fris, zacht van smaak, romig en net even wat anders dan gewone yoghurt. Zeker een aanrader om eens te proberen en helemaal in deze pancakes! De geitenyoghurt-moment van Betsie’s wordt gemaakt van verse Nederlandse geitenmelk en kun je vinden in de meeste supermarkten zoals Dekamarkt en Deen.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 125 gram yoghurt
- 100 gram havermout
- 1 ei (middel)
- 1 theelepel bakpoeder
- optioneel: 1 eetlepel honing
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maal het fijn tot je havermoutmeel hebt.
- In een ruime kom doe je het eitje, de geitenyoghurt en de bakpoeder. Meng dit door elkaar en voeg dan het havermoutmeel toe en mix dit tot je een mooi lobbig beslag hebt.
Meng er naar smaak eventueel een eetlepel honing door. - Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de pancakes om en om goudbruin.
Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pancake. - Serveer de pancakes met een beetje honing, vers fruit en/ of een paar lepels geitenyoghurt. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Sandra says:
Hmmmm als groot liefhebber van pancakes moét ik deze natuurlijk een keer proberen!
Eef says:
Zeker een aanrader 🙂
Sifa Van lit says:
Kun ook magere yoghurt gebruiken voor Pancakes
Sandra says:
Hmmmm als groot liefhebber van pancakes moét ik deze natuurlijk een keer proberen!
Nanet says:
Toen ik vanmorgen jouw instapost over deze pancakes zag had ik gelijk zin om ze te maken als ontbijtje! Ze waren echt heerlijk! Alleen het beslag was heel erg dik bij mij, dus heb ‘m nog wat verdund met wat melk.. misschien kwam dat omdat ik Griekse yoghurt heb gebruikt? Als topping had ik er nog wat yoghurt, een klein beetje honing en wat frambozen op gedaan. Deze ga ik zeker onthouden!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Griekse yoghurt is iets dikker dan geitenyoghurt dus dat klopt inderdaad. Probeer zeker ook eens geitenyoghurt van Betsie’s, aanrader! En wat je erbij hebt geserveerd klinkt trouwens helemaal heerlijk. Krijg er direct trek van 🙂
Nanet says:
Toen ik vanmorgen jouw instapost over deze pancakes zag had ik gelijk zin om ze te maken als ontbijtje! Ze waren echt heerlijk! Alleen het beslag was heel erg dik bij mij, dus heb ‘m nog wat verdund met wat melk.. misschien kwam dat omdat ik Griekse yoghurt heb gebruikt? Als topping had ik er nog wat yoghurt, een klein beetje honing en wat frambozen op gedaan. Deze ga ik zeker onthouden!
Eef says:
Zeker een aanrader 🙂
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Griekse yoghurt is iets dikker dan geitenyoghurt dus dat klopt inderdaad. Probeer zeker ook eens geitenyoghurt van Betsie’s, aanrader! En wat je erbij hebt geserveerd klinkt trouwens helemaal heerlijk. Krijg er direct trek van 🙂
Linda says:
Wij hebben heel lang Betsie gegeten als toetje, omdat de kids gevoelig waren voor koemelk. Jammer dat ik dit recept toen jog niet had, want dit hadden ze vast een superontbijt gevonden!
Eef says:
Zeker een aanrader om eens te maken en misschien een goede reden om het nu alsnog eens te proberen?
Vinden ze vast niet erg denk ik zo 😉
Linda says:
Wij hebben heel lang Betsie gegeten als toetje, omdat de kids gevoelig waren voor koemelk. Jammer dat ik dit recept toen jog niet had, want dit hadden ze vast een superontbijt gevonden!
Lydia says:
Ik ga dus nu naar de Appie Om de boodschappen te halen!Ziet er geweldig uit,bedankt!
Eef says:
Jeey! Wat leuk om te lezen, eet smakelijk alvast 🙂
Lydia says:
Ik ga dus nu naar de Appie Om de boodschappen te halen!Ziet er geweldig uit,bedankt!
Eef says:
Jeey! Wat leuk om te lezen, eet smakelijk alvast 🙂
Cora Schippers says:
Terwijl je de pancakes bakt, kun je in een andere pan schijfjes appel als beleg bakken. Heerlijk met een beetje honing erover!
Eef says:
Helemaal lekker, leuke aanvulling Cora 🙂
Cora Schippers says:
Terwijl je de pancakes bakt, kun je in een andere pan schijfjes appel als beleg bakken. Heerlijk met een beetje honing erover!
MB says:
Erg lekker, maar weet je zeker dat de hoeveelheid koolhydraten klopt?
Per 100 gram havermout zit al ruim 50 g koolhydraten, dus als je met dit recept 4 pancakes maakt, lijkt me dat geen 5 g per persoon.
MB says:
Zou je de voedingswaarde nog eens goed willen bekijken, want volgens mij klopt er niets van.
Eef says:
Je hebt helemaal gelijk! De voedingswaarden voor havermout zijn niet goed ingeladen wat inderdaad een behoorlijk verschil oplevert. Ik heb het aangepast en nu klopt het weer.
Ilse says:
Ik was op zoek naar verantwoorde ontbijten voor mijzelf. Zo dus op deze pancakes uitgekomen. Smullen!! Vooral met blauwe bessen er op het laatst doorheen gemengd. En mijn kritische man en kinderen, die meestal niet zo veel op hebben met mijn gezonde ontbijtjes, smullen lekker mee. Deze zullen dus nog veel vaker gemaakt worden!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂