Pancakes met havermout en yoghurt

Pancakes met havermout en yoghurt (slechts 4 (!) ingrediënten)

Gezonde pancakes met havermout en yoghurt. Heb jij, net als de meeste mensen het goede voornemen meer te gaan sporten, gezonder te eten of juist bewustere keuzes te maken voor 2018? Dan is dit recept perfect voor jou! Lekkere, luchtige pancakes gemaakt met havermout en yoghurt. Ze zijn lekker en snel klaar waardoor ze ook prima kunnen op een drukke doordeweekse ochtend. Helemaal fijn, je hebt maar 4 (!) ingrediënten nodig voor deze lekkere pancakes. En natuurlijk ook zonder “goede voornemens” zijn ze een echte aanrader.

Deze pancakes maakte ik dit keer niet met gewone yoghurt maar geitenyoghurt-moment van Betsie’s. Een lekkere, romige, zachte yoghurt waarover ik je straks meer ga vertellen. Naast yoghurt heb je slechts 3 andere ingrediënten nodig voor deze heerlijke pancakes met havermout en yoghurt. Namelijk havermout, ei en bakpoeder. Voor het bakken nog een beetje olie of boter (net wat je liever gebruikt) en naar smaak een beetje honing als je houdt van een zoetje.

Pancakes met havermout en yoghurt

In dit recept gebruik ik havermout welke ik in de keukenmachine/ blender fijngemalen heb. Je krijgt dan havermoutmeel. Dat is zachter van structuur en daardoor ideaal om te gebruiken in deze pancakes met havermout. Havermout zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Twee pancakes p.p. is dan ook vaak voldoende. Helemaal als je er nog een beetje vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien, banaan of appel (met een beetje kaneel) bij eet, lekker. Een beetje honing over de pancakes of juist een paar extra lepels geitenyoghurt voor erbij is natuurlijk ook een aanrader.

Betsies Geitenyoghurt moment

Betsies Geitenyoghurt moment

Ik ben echt dol op yoghurt. Griekse yoghurt, magere yoghurt, volle yoghurt maar wist je dat er ook geitenyoghurt bestaat? Niet zo bekend in Nederland, althans, NOG niet. Door mijn samenwerking met Vecozuivel waar o.a. ook Betsie’s Geitenzuivel wordt gemaakt kwam ik erachter dat je naast geitenmelk ook geitenyoghurt hebt. Lekker, fris, zacht van smaak, romig en net even wat anders dan gewone yoghurt. Zeker een aanrader om eens te proberen en helemaal in deze pancakes! De geitenyoghurt-moment van Betsie’s wordt gemaakt van verse Nederlandse geitenmelk en kun je vinden in de meeste supermarkten zoals Dekamarkt en Deen.

Pancakes met havermout en yoghurt

Pancakes met havermout en yoghurt

Lekkere, luchtige pancakes gemaakt met havermout en yoghurt.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 pancakes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 125 gram yoghurt
 • 100 gram havermout
 • 1 ei (middel)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • optioneel: 1 eetlepel honing

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maal het fijn tot je havermoutmeel hebt.
 • In een ruime kom doe je het eitje, de geitenyoghurt en de bakpoeder. Meng dit door elkaar en voeg dan het havermoutmeel toe en mix dit tot je een mooi lobbig beslag hebt.
  Meng er naar smaak eventueel een eetlepel honing door.
 • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de pancakes om en om goudbruin.
  Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pancake.
 • Serveer de pancakes met een beetje honing, vers fruit en/ of een paar lepels geitenyoghurt. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 53kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 3g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Havermout pancakes

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

20 reacties op “Pancakes met havermout en yoghurt (slechts 4 (!) ingrediënten)”

 1. Toen ik vanmorgen jouw instapost over deze pancakes zag had ik gelijk zin om ze te maken als ontbijtje! Ze waren echt heerlijk! Alleen het beslag was heel erg dik bij mij, dus heb ‘m nog wat verdund met wat melk.. misschien kwam dat omdat ik Griekse yoghurt heb gebruikt? Als topping had ik er nog wat yoghurt, een klein beetje honing en wat frambozen op gedaan. Deze ga ik zeker onthouden!

  1. Wat leuk om te lezen! Griekse yoghurt is iets dikker dan geitenyoghurt dus dat klopt inderdaad. Probeer zeker ook eens geitenyoghurt van Betsie’s, aanrader! En wat je erbij hebt geserveerd klinkt trouwens helemaal heerlijk. Krijg er direct trek van 🙂

 2. Toen ik vanmorgen jouw instapost over deze pancakes zag had ik gelijk zin om ze te maken als ontbijtje! Ze waren echt heerlijk! Alleen het beslag was heel erg dik bij mij, dus heb ‘m nog wat verdund met wat melk.. misschien kwam dat omdat ik Griekse yoghurt heb gebruikt? Als topping had ik er nog wat yoghurt, een klein beetje honing en wat frambozen op gedaan. Deze ga ik zeker onthouden!

 3. Wij hebben heel lang Betsie gegeten als toetje, omdat de kids gevoelig waren voor koemelk. Jammer dat ik dit recept toen jog niet had, want dit hadden ze vast een superontbijt gevonden!

  1. Zeker een aanrader om eens te maken en misschien een goede reden om het nu alsnog eens te proberen?
   Vinden ze vast niet erg denk ik zo 😉

 4. Wij hebben heel lang Betsie gegeten als toetje, omdat de kids gevoelig waren voor koemelk. Jammer dat ik dit recept toen jog niet had, want dit hadden ze vast een superontbijt gevonden!

 5. Terwijl je de pancakes bakt, kun je in een andere pan schijfjes appel als beleg bakken. Heerlijk met een beetje honing erover!

 6. Terwijl je de pancakes bakt, kun je in een andere pan schijfjes appel als beleg bakken. Heerlijk met een beetje honing erover!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top