MonChou toetje in een glaasje. Een makkelijk, simpel maar o zo lekker recept voor een heerlijk toetje. Een knapperige bodem van kruidige bastognekoeken. Een romige cheesecakelaag van MonChou, slagroom en een beetje suiker. Met daar bovenop de kersenvlaaivulling, smikkelen!
Ik dacht dus serieus dat ik dit recept allang op mijn blog had staan. Ik maak het toetje namelijk regelmatig, verzin er allerlei leuke variaties op (denk aan een speculoos toetje, pepernoten cheesecake in een glaasje, citroen cheesecake in een glaasje en meer). Maar nee, hij stond er toch echt niet tussen. Alhoewel andere versies zoals de aardbeien cheesecake in een glaasje er heel erg op lijken, is deze toch even anders.
MonChou toetje in een glaasje
Voor dit recept gebruik ik namelijk een bodem van bastognekoeken. Ik ben voor de duo koeken gegaan want die vind ik lekkerder om zo te eten en je houdt er toch altijd (heel vervelend 😉 ) een paar over die dan toch ook weer op moeten (iemand moet het doen…). Daarop een romige vulling van MonChou en slagroom met een beetje suiker, citroensap en vanille-extract. Net als in een echte MonChoutaart. Met daarop de welbekende kersenvlaaivulling.

Makkelijk toetje in een glaasje
Het is dan ook een ontzettend makkelijk en simpel toetje in een glaasje. Maar wel eentje waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Dus wil je voor het kerstdiner een lekker toetje maken? Maak deze MonChoutaart in een glaasje eens. Iedereen zijn of haar eigen portie dus dan ontstaan er ook geen ruzies aan tafel over de porties 😉


Ingrediënten
- 150 gram bastognekoeken
- 200 gram roomkaas
- 250 gram slagroom
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 blikje vlaaivulling kersen
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes.
- Klop de MonChou even los, voeg de slagroom, basterdsuiker, citroensap en vanille-extract toe en klop dit luchtig en stevig.
- Verdeel het MonChou mengsel over de bodem.
- Schep hierop de vlaaivulling. Reken 1-2 eetlepels per glaasje.
- Garneer naar wens met een takje munt, een stukje chocolade of wat extra verkruimelde bastognekoeken. Serveer direct of laat het even een paar uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Voor kerst dit recept gevolgd voor 1 van de desserts. Maar dan met de helft minder suiker en lactosevrij (zowel de slagroom als roomkaas van Dilea). Het viel bijzonder goed in de smaak! 😋
Een tip voor de mensen die ook met lactosevrije producten aan de slag willen:
Klop de slagroom even apart stijf met de suiker en een zakje Klop-fix. Meng de roomkaas etc. even in een aparte schaal en voeg deze later pas toe aan de geklopte slagroom. Maak het toetje ook een dag van tevoren zodat het in de koelkast nog wat meer op kan stijven.
Lactosevrije slagroom bevat vaak wat minder vet en klopt daardoor van zichzelf minder goed stijf.
Dankjewel voor het delen Roelof, wat super dat het zo goed heeft gesmaakt!
Hoi!
Kies jij voor de kleine pakjes monchou of het kuipje?
Groetjes!
Is hetzelfde als je maar genoeg hebt 🙂
Waar koop je de vanille extract en citroensap
In de supermarkt 😉
Dacht ik ook in de supermarkt maar kan het nergens vinden en het personeel weet het ook niet
Sorry maar dit moet een grapje zijn van je denk ik 😉
Kan je ook alleen monchou en slagroom gebruiken dus geen basterdsuiker, vanille extract en citroensap.
Dat kan, maar dan mis je wel een hoop smaak.
Hoi 😊, vraagje, de slagroom die je er doorheen mengt, moet dat eerst opgeklopt worden?
Nee dat hoeft niet.
Het is ook heerlijk met verkruimelde bokkepootjes.
Toetje is super lekker. Maar wil het maken voor iemand die glutenvrij dieet heeft. Wat voor koekje kan ik er dan onder doen.
Hi Gerty, je zou in feite ieder glutenvrij koekje kunnen gebruiken maar je kunt vast online een glutenvrije bastognekoek vinden denk ik, anders zou je altijd een recept voor glutenvrije bastognekoeken kunnen zoeken! Deze hebben wij zelf helaas niet.. 😉
Is dit recept ook lekker met roomkaas(Philadelphia) ipv monchou?
Dat hebben wij niet geprobeerd, dus kan niet zeggen hoe het smaakt 🙂 Maar probeer het gerust en laat het ons weten!
Heerlijk met de helft minder suiker, dus volgens recept was mij wat te zoet.
Hoi! Is dit met ongeklopte of geklopte slagroom ? 🙂
Ongeklopte, je klopt het op met de MonChou 🙂
Kan je ook lactose vrije roomkaas van arla gebruiken?
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Jazeker, wij gebruiken altijd lactose vrije zachte kaas en slagroom. Heerlijk hoor
Kan je ook lactose vrije roomkaas van aula gebruiken?
Hoe breed zijn de glazen die je gebruikt hebt?
Ik denk een centimeter of 8-10 diameter.
Worden de Bastogne koeken niet taai als je dit nagerecht een dag van tevoren maakt? Heb alle ingrediënten, en wil het 2e kerstdagen maken
Hi Marijke, ze worden niet taai maar wel iets zachter. Dat is helemaal niet erg in dit toetje, juist lekker!
Ik vindt leuk om te vragen aan jou over lekker ding maak en ik hou van bakken
De smaak was goed, maar had lactose vrije kaas van Arla,
Het was heel slap, ging niet opstijven
Wat jammer! Ik heb zelf geen ervaring met die specifieke kaas, maar kan zeker verschillen inderdaad.