MonChou toetje in een glaasje. Een makkelijk, simpel maar o zo lekker recept voor een heerlijk toetje. Een knapperige bodem van kruidige bastognekoeken. Een romige cheesecakelaag van MonChou, slagroom en een beetje suiker. Met daar bovenop de kersenvlaaivulling, smikkelen!
Ik dacht dus serieus dat ik dit recept allang op mijn blog had staan. Ik maak het toetje namelijk regelmatig, verzin er allerlei leuke variaties op (denk aan een speculoos toetje, pepernoten cheesecake in een glaasje, citroen cheesecake in een glaasje en meer). Maar nee, hij stond er toch echt niet tussen. Alhoewel andere versies zoals de aardbeien cheesecake in een glaasje er heel erg op lijken, is deze toch even anders.
MonChou toetje in een glaasje
Voor dit recept gebruik ik namelijk een bodem van bastognekoeken. Ik ben voor de duo koeken gegaan want die vind ik lekkerder om zo te eten en je houdt er toch altijd (heel vervelend π ) een paar over die dan toch ook weer op moeten (iemand moet het doen…). Daarop een romige vulling van MonChou en slagroom met een beetje suiker, citroensap en vanille-extract. Net als in een echte MonChoutaart. Met daarop de welbekende kersenvlaaivulling.
Makkelijk toetje in een glaasje
Het is dan ook een ontzettend makkelijk en simpel toetje in een glaasje. Maar wel eentje waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Dus wil je voor het kerstdiner een lekker toetje maken? Maak deze MonChoutaart in een glaasje eens. Iedereen zijn of haar eigen portie dus dan ontstaan er ook geen ruzies aan tafel over de porties π
Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):
- 150 gram bastognekoeken
- 200 gram roomkaas
- 250 gram slagroom
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 blikje vlaaivulling kersen
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes.
- Klop de MonChou even los, voeg de slagroom, basterdsuiker, citroensap en vanille-extract toe en klop dit luchtig en stevig.
- Verdeel het MonChou mengsel over de bodem.
- Schep hierop de vlaaivulling. Reken 1-2 eetlepels per glaasje.
- Garneer naar wens met een takje munt, een stukje chocolade of wat extra verkruimelde bastognekoeken. Serveer direct of laat het even een paar uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hilde says:
Ik vindt leuk om te vragen aan jou over lekker ding maak en ik hou van bakken
Carola says:
Kan je ook lactose vrije roomkaas van aula gebruiken?
Jasmijn says:
Hoe breed zijn de glazen die je gebruikt hebt?
Eef says:
Ik denk een centimeter of 8-10 diameter.
Marijke Olijslager says:
Worden de Bastogne koeken niet taai als je dit nagerecht een dag van tevoren maakt? Heb alle ingrediΓ«nten, en wil het 2e kerstdagen maken
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Marijke, ze worden niet taai maar wel iets zachter. Dat is helemaal niet erg in dit toetje, juist lekker!
Carola says:
Kan je ook lactose vrije roomkaas van arla gebruiken?
Eef says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust π
Colinda says:
Jazeker, wij gebruiken altijd lactose vrije zachte kaas en slagroom. Heerlijk hoor
Amber says:
Hoi! Is dit met ongeklopte of geklopte slagroom ? π
Eef says:
Ongeklopte, je klopt het op met de MonChou π
Amgh Mestrom says:
Heerlijk met de helft minder suiker, dus volgens recept was mij wat te zoet.
Larissa Stap says:
Is dit recept ook lekker met roomkaas(Philadelphia) ipv monchou?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat hebben wij niet geprobeerd, dus kan niet zeggen hoe het smaakt π Maar probeer het gerust en laat het ons weten!
Gerty says:
Toetje is super lekker. Maar wil het maken voor iemand die glutenvrij dieet heeft. Wat voor koekje kan ik er dan onder doen.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Gerty, je zou in feite ieder glutenvrij koekje kunnen gebruiken maar je kunt vast online een glutenvrije bastognekoek vinden denk ik, anders zou je altijd een recept voor glutenvrije bastognekoeken kunnen zoeken! Deze hebben wij zelf helaas niet.. π
Ellen says:
Het is ook heerlijk met verkruimelde bokkepootjes.