20 min.
4.46 van 71 stemmen

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje. Een makkelijk, simpel maar o zo lekker recept voor een heerlijk toetje. Een knapperige bodem van kruidige bastognekoeken. Een romige cheesecakelaag van MonChou, slagroom en een beetje suiker. Met daar bovenop de kersenvlaaivulling, smikkelen!

Ik dacht dus serieus dat ik dit recept allang op mijn blog had staan. Ik maak het toetje namelijk regelmatig, verzin er allerlei leuke variaties op (denk aan een speculoos toetje, pepernoten cheesecake in een glaasje, citroen cheesecake in een glaasje en meer). Maar nee, hij stond er toch echt niet tussen. Alhoewel andere versies zoals de aardbeien cheesecake in een glaasje er heel erg op lijken, is deze toch even anders.

MonChou toetje in een glaasje

Voor dit recept gebruik ik namelijk een bodem van bastognekoeken. Ik ben voor de duo koeken gegaan want die vind ik lekkerder om zo te eten en je houdt er toch altijd (heel vervelend 😉 ) een paar over die dan toch ook weer op moeten (iemand moet het doen…). Daarop een romige vulling van MonChou en slagroom met een beetje suiker, citroensap en vanille-extract. Net als in een echte MonChoutaart. Met daarop de welbekende kersenvlaaivulling.

MonChou toetje met kersen

Makkelijk toetje in een glaasje

Het is dan ook een ontzettend makkelijk en simpel toetje in een glaasje. Maar wel eentje waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Dus wil je voor het kerstdiner een lekker toetje maken? Maak deze MonChoutaart in een glaasje eens. Iedereen zijn of haar eigen portie dus dan ontstaan er ook geen ruzies aan tafel over de porties 😉

MonChou toetje recept

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje. Een lekkere bodem van bastognekoeken, een romige cheesecakelaag en daarop de kersenvlaaivulling, smikkelen!
4.46 van 71 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

6 toetjes
  • 150 gram bastognekoeken
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram slagroom
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 blikje vlaaivulling kersen

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes.
  • Klop de MonChou even los, voeg de slagroom, basterdsuiker, citroensap en vanille-extract toe en klop dit luchtig en stevig.
  • Verdeel het MonChou mengsel over de bodem.
  • Schep hierop de vlaaivulling. Reken 1-2 eetlepels per glaasje.
  • Garneer naar wens met een takje munt, een stukje chocolade of wat extra verkruimelde bastognekoeken. Serveer direct of laat het even een paar uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
Tip: je kunt dit toetje prima een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van omdat het roommengsel wat stijver wordt.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 18g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje Pinterest Collage

31 gedachten over “MonChou toetje in een glaasje”

  1. Voor kerst dit recept gevolgd voor 1 van de desserts. Maar dan met de helft minder suiker en lactosevrij (zowel de slagroom als roomkaas van Dilea). Het viel bijzonder goed in de smaak! 😋

    Een tip voor de mensen die ook met lactosevrije producten aan de slag willen:

    Klop de slagroom even apart stijf met de suiker en een zakje Klop-fix. Meng de roomkaas etc. even in een aparte schaal en voeg deze later pas toe aan de geklopte slagroom. Maak het toetje ook een dag van tevoren zodat het in de koelkast nog wat meer op kan stijven.

    Lactosevrije slagroom bevat vaak wat minder vet en klopt daardoor van zichzelf minder goed stijf.

    Beantwoorden
    • Hi Gerty, je zou in feite ieder glutenvrij koekje kunnen gebruiken maar je kunt vast online een glutenvrije bastognekoek vinden denk ik, anders zou je altijd een recept voor glutenvrije bastognekoeken kunnen zoeken! Deze hebben wij zelf helaas niet.. 😉

      Beantwoorden
4.46 van 71 stemmen (70 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie