MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje. Een makkelijk, simpel maar o zo lekker recept voor een heerlijk toetje. Een knapperige bodem van kruidige bastognekoeken. Een romige cheesecakelaag van MonChou, slagroom en een beetje suiker. Met daar bovenop de kersenvlaaivulling, smikkelen!

Ik dacht dus serieus dat ik dit recept allang op mijn blog had staan. Ik maak het toetje namelijk regelmatig, verzin er allerlei leuke variaties op (denk aan een speculoos toetje, pepernoten cheesecake in een glaasje, citroen cheesecake in een glaasje en meer). Maar nee, hij stond er toch echt niet tussen. Alhoewel andere versies zoals de aardbeien cheesecake in een glaasje er heel erg op lijken, is deze toch even anders.

MonChou toetje in een glaasje

Voor dit recept gebruik ik namelijk een bodem van bastognekoeken. Ik ben voor de duo koeken gegaan want die vind ik lekkerder om zo te eten en je houdt er toch altijd (heel vervelend πŸ˜‰ ) een paar over die dan toch ook weer op moeten (iemand moet het doen…). Daarop een romige vulling van MonChou en slagroom met een beetje suiker, citroensap en vanille-extract. Net als in een echte MonChoutaart. Met daarop de welbekende kersenvlaaivulling.

MonChou toetje met kersen

Makkelijk toetje in een glaasje

Het is dan ook een ontzettend makkelijk en simpel toetje in een glaasje. Maar wel eentje waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Dus wil je voor het kerstdiner een lekker toetje maken? Maak deze MonChoutaart in een glaasje eens. Iedereen zijn of haar eigen portie dus dan ontstaan er ook geen ruzies aan tafel over de porties πŸ˜‰

MonChou toetje recept

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje. Een lekkere bodem van bastognekoeken, een romige cheesecakelaag en daarop de kersenvlaaivulling, smikkelen!
4.45 van 70 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 toetjes

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 150 gram bastognekoeken
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram slagroom
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 blikje vlaaivulling kersen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes.
  • Klop de MonChou even los, voeg de slagroom, basterdsuiker, citroensap en vanille-extract toe en klop dit luchtig en stevig.
  • Verdeel het MonChou mengsel over de bodem.
  • Schep hierop de vlaaivulling. Reken 1-2 eetlepels per glaasje.
  • Garneer naar wens met een takje munt, een stukje chocolade of wat extra verkruimelde bastognekoeken. Serveer direct of laat het even een paar uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: je kunt dit toetje prima een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van omdat het roommengsel wat stijver wordt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 384kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 18g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

MonChou toetje in een glaasje

MonChou toetje in een glaasje Pinterest Collage

17 thoughts on “MonChou toetje in een glaasje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept