Volg mij:
Toetjes

Citroen cheesecake in een glaasje

Citroen cheesecake in een glaasje

Citroen cheesecake in een glaasje. Als je mij al een tijdje volgt weet je het: ik ben dol op desserts in glaasjes. Het ziet er leuk uit, je kunt het makkelijk voorbereiden en je hebt precies genoeg voor iedereen. Ik kon het dan ook niet laten om met één van mijn favorieten smaakmakers, citroen, een lekker toetje te maken.

Citroen cheesecake in een glaasje is het resultaat. Een fris zoet toetje waarvan le boyfriend direct zei: deze moet je vaker maken! Kijk dat horen we graag en daarom deel ik vandaag het recept met je voor deze heerlijke citroen cheesecake in een glaasje. Zo kun jij ook dit heerlijke toetje maken!

Voorbereiden

Eigenlijk is het helemaal geen moeilijk toetje om te maken deze citroen cheesecake in een glaasje. Je hebt alleen wat voorbereidingen nodig omdat hij toch echt wel een nachtje moet opstijven in de koelkast en omdat we lemon curd gebruiken in dit recept. Het recept voor zelfgemaakte lemon curd kun je ook vinden op mijn blog en aan dat recept heb je meer dan genoeg voor dit toetje. Je hebt zelfs nog een klein beetje over om de volgende dag in je yoghurt te doen bijvoorbeeld. Tenzij je er al eerder niet vanaf kunt blijven en al te veel hebt opgesnoept natuurlijk 😉 . Voor het maken van lemon curd heb je een minuutje of 20 nodig en daarna moet de curd nog even afkoelen maar veel meer tijd dan dat ben je niet kwijt.

Een “lukt-altijd-recept”

Verder gebruik ik in dit recept bastognekoeken. Je kunt ook gewone biscuitjes gebruiken maar bastognekoeken zijn lekker kruidig wat echt waanzinnig lekker combineert met de lemon curd en de Griekse yoghurt. Voor deze cheesecake hoef je geen slagroom of eiwit op te kloppen omdat we een combinatie van Griekse yoghurt en MonChou gebruiken voor de cheesecake. Lekker makkelijk en weinig kans op mislukken. Daarop doe je de lemon curd en klaar is je citroen cheesecake in een glaasje. Eventueel nog een beetje citroenrasp erover ter decoratie en smullen maar!

Ben jij, net als ik, dol op cheesecake in een glaasje? Bekijk dan ook het recept voor aardbeien cheesecake in een glaasje en de sinterklaas versie (die stiekem ook heerlijk is met bastognekoeken i.p.v. pepernoten, tip!): pepernoten cheesecake in een glaasje.

Citroen cheesecake in een glaasje


Het recept voor citroen cheesecake in een glaasje:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 glaasjes / 4 personen

Wat heb je nodig voor citroen cheesecake in een glaasje (ingrediënten):

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram MonChou
  • 100 gram bastognekoeken
  • 40 gram roomboter
  • 1 x recept lemon curd
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Extra: 4 glaasjes

Hoe maak je citroen cheesecake in een glaasje :

  1. Doe 100 gram bastognekoeken in een keukenmachine en maal ze fijn. Dit kan ook met de hand door ze fijn te hakken met een groot mes of ze in een zip lock bag te doen en hier met een deegroller op te slaan. Doe de verkruimelde bastognekoeken in een kom.
  2. Smelt de boter en giet deze bij de verkruimelde bastognekoeken. Doorroeren zodat alles vermengt is en verdeel dit over de glaasjes.
  3. Doe nu de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, vanille extract en de witte basterdsuiker in de keukenmachine of een ruime kom en mix dit goed door elkaar tot een gladde substantie. Verdeel dit vervolgens ook over de glaasjes. Zet de glaasjes (afgedekt) in de koelkast voor minimaal 1 nacht om op te stijven.
  4. Voor je de cheesecake gaat serveren verdeel je de lemon curd over de glaasje en garneer je ze met wat citroenrasp. Eet smakelijk!

Citroen cheesecake in een glaasje

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmmm dit klinkt heerlijk Eef! Lekker fris met die citroen en dan de smaak van bastogne erbij… Jum!

    6 mei 2017 at 08:35
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel! Ja, die combi maakt het nou net zo lekker.

      6 mei 2017 at 21:21
  • Beantwoorden Lianne

    Ziet er prachtig uit Eef! Heb pas ook zoiets gemaakt, maar dan met marscarponeslagroom ertussen, was ook erg smakelijk. 🙂

    6 mei 2017 at 16:48
  • Beantwoorden A bite of cravings

    Ik ben gek op toetjes zoals dit! Zuivel en zoet. In die glaasjes is het inderdaad ook heel leuk. X

    8 mei 2017 at 14:20
  • Laat een reactie achter