1u 25 min.
5 van 1 stem

Aardbeien Cheesecake in een glaasje

Aardbeien cheesecake in een glaasje. De liefde van de man gaat door de maag, althans zo gaat het gezegde. Valentijnsdag staat weer voor de deur en daarom vond ik het de hoogste tijd om eens een lekker toetje online te gooien mét aardbeien.

Geen ‘echte’ want in februari lekkere, verse aardbeien van het land vinden wordt nogal lastig. Ze zijn er wel hoor, niet van het land maar wel de verse aardbei an sich, maar die aardbeien vind ik persoonlijk lang niet zo lekker als de zoete, sappige aardbeien die je in de zomer kunt vinden. Dus deze aardbeien cheesecake in een glaasje maken we met vlaaivulling, tenzij je ‘m in de zomer maakt dan is het natuurlijk heerlijk om verse aardbeien te gebruiken.

Liefde gaat door de maag

Deze aardbeien cheesecake in een glaasje kun je natuurlijk ook prima voor een dame maken, hè heren. Ook de liefde van een dame gaat door de maag zullen we maar zeggen 😉 . Dit toetje is makkelijk om te maken en je hebt er weinig omkijken naar. Zo heb je je handen vrij om bijvoorbeeld met de rest van je valentijn verrassingsmenu aan de slag te gaan.

Goed, meer dan genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke toetje.

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

Aardbeien cheesecake in een glaasje

Verwen jezelf, je partner of je visite eens met een Aardbeien Cheesecake in een Glaasje als toetje of dessert. Eenvoudig te maken & lekker.
5 van 1 stem
Voorbereiding25 minuten
Opstijven1 uur
Totale tijd1 uur 25 minuten

Ingrediënten

6 personen
  • 100 gram biscuitjes
  • 7 eetlepels witte basterdsuiker
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram MonChou
  • 40 gram roomboter
  • 8 eetlepels vlaaivulling (aardbeien)
  • 1 theelepel citroensap
  • vanille extract (een paar druppels)
  • zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verkruimel de biscuitjes (gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine) en meng hierdoor 2 eetlepels witte basterdsuiker en een snufje zout.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron en meng dit door de verkruimelde biscuitjes en witte basterdsuiker. Verdeel dit mengsel over de bodem van 6 borrel/ whisky glaasjes en druk zachtjes aan.
  • Meng de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, een paar druppels vanille extract en 5 eetlepels witte basterdsuiker goed door elkaar in een keukenmachine. Je kunt dit ook met de hand doen maar let er wel op dat alles echt goed door elkaar gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (het liefst een nachtje).
  • Voor je de glaasjes gaat serveren verdeel je de vlaaivulling over de glaasjes. Reken ongeveer 1,5 eetlepel vlaaivulling per glaasje. Eet smakelijk.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 258kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 9g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

29 gedachten over “Aardbeien Cheesecake in een glaasje”

  1. Hi Fien, voor 6 personen (1 glaasje per persoon). Je kunt het eventueel halveren dan houd je denk ik ook een lekkere traktatie over om samen met de kinderen uit je klas te maken. Houd je me op hoogte, ben benieuwd 🙂

    Beantwoorden
    • Hi Fien, voor 6 personen (1 glaasje per persoon). Je kunt het eventueel halveren dan houd je denk ik ook een lekkere traktatie over om samen met de kinderen uit je klas te maken. Houd je me op hoogte, ben benieuwd 🙂

      Beantwoorden
  2. Echt super gemakkelijk en leuk om te maken! Gelukkig dat er een Albert Hein in de buurt was, want witte basterdsuiker en vlaaivulling kennen ze in Belgische winkels blijkbaar niet.
    Nu maar hopen dat mijn vrienden morgen het ook lekker zullen vinden 🙂
    Dankje voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Wat een leuke reactie! Dank je wel 🙂 Ik wist niet dat witte basterdsuiker en vlaaivulling niet verkrijgbaar is in België, weer wat geleerd. Hoop dat je vrienden het ook lekker hebben gevonden.

      Beantwoorden
    • Wat leuk dat je de moeite neemt om even te laten weten hoe het smaakte 🙂 Goed om te horen dat ze hebben gesmaakt! Dank je wel 🙂

      Beantwoorden
  3. Ziet er heerlijk uit. Ga het ook maken, maar voordat ik het ga serveren, moet ik het niet laten overnachten in de koelkast? Of mag het gewoon meteen nadat het gemaakt is opgegeten worden? Alvast bedankt x

    Beantwoorden
    • Hi Isra, wat leuk! In het recept heb ik vermeld minimaal 1 uur opstijven in de koelkast maar een nacht mag natuurlijk ook. Direct serveren zou ik niet doen, ze hebben minimaal een uurtje nodig om op te stijven. Laat je me weten wat je ervan vond 🙂 ?

      Beantwoorden
    • Hi Corry, bedankt voor je vraag. Ik kies er bewust voor geen calorieën te vermelden bij mijn recepten. De redenen hiervoor zijn dat dit erg veel werk is om dit te doen bij elk recept, ik dan dat (naar mijn mening) ook voor andere voedingswaarden zou moeten doen en ik hiervoor geen opleiding als diëtiste of voedingsdeskundige heb gevolgd. Voel je uiteraard vrij om a/d hand van de ingrediënten die in dit recept vermeld zijn zelf het aantal calorieën te berekenen 🙂

      Beantwoorden
    • Ja & super handig als het niet het seizoen is voor verse aardbeien of kersen (die heb je ook als vlaaivulling 😉 , je kunt het vaak vinden bij de taarten & bloem in de supermarkt.

      Beantwoorden
    • De merknaam is MonChou, het is roomkaas welke je vaak kunt vinden bij in de koeling van de kaasafdeling in de supermarkt. Veelal gebruikt voor bijvoorbeeld cheesecake of (hoe kan het ook anders 😉 ) MonChou taart

      Beantwoorden
5 van 1 stem (1 stem zonder reactie)

Plaats een reactie