Aardbeien cheesecake in een glaasje. De liefde van de man gaat door de maag, althans zo gaat het gezegde. Valentijnsdag staat weer voor de deur en daarom vond ik het de hoogste tijd om eens een lekker toetje online te gooien mét aardbeien.
Geen ‘echte’ want in februari lekkere, verse aardbeien van het land vinden wordt nogal lastig. Ze zijn er wel hoor, niet van het land maar wel de verse aardbei an sich, maar die aardbeien vind ik persoonlijk lang niet zo lekker als de zoete, sappige aardbeien die je in de zomer kunt vinden. Dus deze aardbeien cheesecake in een glaasje maken we met vlaaivulling, tenzij je ‘m in de zomer maakt dan is het natuurlijk heerlijk om verse aardbeien te gebruiken.
Liefde gaat door de maag
Deze aardbeien cheesecake in een glaasje kun je natuurlijk ook prima voor een dame maken, hè heren. Ook de liefde van een dame gaat door de maag zullen we maar zeggen 😉 . Dit toetje is makkelijk om te maken en je hebt er weinig omkijken naar. Zo heb je je handen vrij om bijvoorbeeld met de rest van je valentijn verrassingsmenu aan de slag te gaan.
Goed, meer dan genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke toetje.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 gram biscuitjes
- 7 eetlepels witte basterdsuiker
- 350 gram Griekse yoghurt
- 150 gram MonChou
- 40 gram roomboter
- 8 eetlepels vlaaivulling (aardbeien)
- 1 theelepel citroensap
- vanille extract (een paar druppels)
- zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verkruimel de biscuitjes (gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine) en meng hierdoor 2 eetlepels witte basterdsuiker en een snufje zout.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron en meng dit door de verkruimelde biscuitjes en witte basterdsuiker. Verdeel dit mengsel over de bodem van 6 borrel/ whisky glaasjes en druk zachtjes aan.
- Meng de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, een paar druppels vanille extract en 5 eetlepels witte basterdsuiker goed door elkaar in een keukenmachine. Je kunt dit ook met de hand doen maar let er wel op dat alles echt goed door elkaar gemengd is.
- Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (het liefst een nachtje).
- Voor je de glaasjes gaat serveren verdeel je de vlaaivulling over de glaasjes. Reken ongeveer 1,5 eetlepel vlaaivulling per glaasje. Eet smakelijk.
Marlotte says:
Oh yum, dit ziet er zo lekker uit!
Sandra says:
Ziet er meteen leuk uit in zo’n glaasje! Heerlijk, een mini Mon Chou taartje voor jezelf 🙂
Ellen says:
Oh mmmm heerlijk! Dit zou ik nu wel willen, lever je ook? 😉
Eef says:
Hahaha het is een idee 😉
Marijke says:
Jammieeeee! Ziet er super leuk uit!
Withlovefroms says:
Hhmm dit lijkt super lekker! Wat is Monchou eigenlijk?
Eef says:
De merknaam is MonChou, het is roomkaas welke je vaak kunt vinden bij in de koeling van de kaasafdeling in de supermarkt. Veelal gebruikt voor bijvoorbeeld cheesecake of (hoe kan het ook anders 😉 ) MonChou taart
Carolien - On a Healthy Adventure says:
Mmm, ik ben dol op cheesecake. Ik wist niet dat je zo taartvulling kon kopen, volgende keer eens op letten in de winkel 🙂
Eef says:
Ja & super handig als het niet het seizoen is voor verse aardbeien of kersen (die heb je ook als vlaaivulling 😉 , je kunt het vaak vinden bij de taarten & bloem in de supermarkt.
Free says:
Mmmmmm mochoutaart in een glas dit is lekker!!!!
Eef says:
Dank je wel Free 🙂
Corry Bakker says:
Hoeveel Gr koolhydraten zitten er in 1 glaasje?
Eef says:
Hi Corry, bedankt voor je vraag. Ik kies er bewust voor geen calorieën te vermelden bij mijn recepten. De redenen hiervoor zijn dat dit erg veel werk is om dit te doen bij elk recept, ik dan dat (naar mijn mening) ook voor andere voedingswaarden zou moeten doen en ik hiervoor geen opleiding als diëtiste of voedingsdeskundige heb gevolgd. Voel je uiteraard vrij om a/d hand van de ingrediënten die in dit recept vermeld zijn zelf het aantal calorieën te berekenen 🙂
Isra says:
Ziet er heerlijk uit. Ga het ook maken, maar voordat ik het ga serveren, moet ik het niet laten overnachten in de koelkast? Of mag het gewoon meteen nadat het gemaakt is opgegeten worden? Alvast bedankt x
Eef says:
Hi Isra, wat leuk! In het recept heb ik vermeld minimaal 1 uur opstijven in de koelkast maar een nacht mag natuurlijk ook. Direct serveren zou ik niet doen, ze hebben minimaal een uurtje nodig om op te stijven. Laat je me weten wat je ervan vond 🙂 ?
Isra says:
Is goed ik ga het zo maken en in de koelkast laten overnachten. Morgen laat ik je weten hoe het was
Isra says:
Mmmm echt lekker! Ga het zeker nog eens maken
Eef says:
Wat leuk dat je de moeite neemt om even te laten weten hoe het smaakte 🙂 Goed om te horen dat ze hebben gesmaakt! Dank je wel 🙂
Adriana says:
Dus gewoon verse aardbeien gebruiken, geen aardbeienvlaaivulling. Mag er ook nog wat slaroom over?
Eef says:
Ja, nu zeker het is er helemaal de tijd van het jaar voor. Een beetje slagroom erover klinkt als een feestje, zou ik zeker doen 😉
Adriana says:
dank je wel
Ann-Sophie says:
Echt super gemakkelijk en leuk om te maken! Gelukkig dat er een Albert Hein in de buurt was, want witte basterdsuiker en vlaaivulling kennen ze in Belgische winkels blijkbaar niet.
Nu maar hopen dat mijn vrienden morgen het ook lekker zullen vinden 🙂
Dankje voor het lekkere recept!
Eef says:
Wat een leuke reactie! Dank je wel 🙂 Ik wist niet dat witte basterdsuiker en vlaaivulling niet verkrijgbaar is in België, weer wat geleerd. Hoop dat je vrienden het ook lekker hebben gevonden.
Fien says:
Voor hoeveel personen is dit recept?
Ziet er lekker uit en ik wil dit samen met de kinderen uit mijn klas gaan maken.
Groetjes Fien
Eef says:
Hi Fien, voor 6 personen (1 glaasje per persoon). Je kunt het eventueel halveren dan houd je denk ik ook een lekkere traktatie over om samen met de kinderen uit je klas te maken. Houd je me op hoogte, ben benieuwd 🙂
Fien says:
Voor hoeveel personen is dit recept?
Ziet er lekker uit en ik wil dit samen met de kinderen uit mijn klas gaan maken.
Groetjes Fien
Eef says:
Hi Fien, voor 6 personen (1 glaasje per persoon). Je kunt het eventueel halveren dan houd je denk ik ook een lekkere traktatie over om samen met de kinderen uit je klas te maken. Houd je me op hoogte, ben benieuwd 🙂
Erica Slingerland says:
Erg lekker maar hij stijft niet op bij mij. Desondanks heerlijk toetje hoor, met verse aardbeien gegeten 🙂
Eef says:
Wat lekker! Welke yoghurt heb je gebruikt? Ik gebruik hiervoor volvette, dikke Griekse yoghurt dus wellicht zit daar het verschil in?