Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Pepernoten cheesecake in een glaasje. Het is weer de tijd van het jaar waarin we los mogen gaan met heerlijke baksels, zoete zondes en fantastische toetjes. Vandaag een heerlijk toetje dat perfect is voor sinterklaas en natuurlijk ook nog eens waanzinnig lekker! Maak jij deze pepernoten cheesecake in een glaasje voor sinterklaasavond?

Dat ik een chronisch gebrek aan toetjes heb op mijn blog is geen publiekelijk geheim. Het is helaas niet anders… nou ja, helaas? Het geeft mij wel de ruimte om nu extra de focus op toetjes te leggen en deze voorraad recepten eens flink aan te vullen met allerlei lekkers! Laat dat helaas dus maar lekker achterwege πŸ˜‰

Geen ruzie

Het voordeel van toetjes in een glaasje zoals deze pepernoten cheesecake vind ik dat ieder zijn of haar eigen toetje heeft. Zo heb je ook geen ruzie tijdens het “heerlijk avondje” Γ©n je kunt dit toetje perfect voorbereiden. Stiekem is ‘ie namelijk de volgende dag nog lekkerder.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van gewone pepernoten of moet ik zeggen kruidnootjes? Ik weet dat pepernoten iets totaal anders zijn maar ik ben nou eenmaal een beetje een rebel en eet vrijwel nooit “echte” pepernoten dus noem ik de kruidnootjes gewoon lekker pepernoten (leuk detail: de dikke van Dale is het met me eens πŸ˜‰ ). Je kunt in dit recept trouwens ook prima variΓ«ren met welke pepernoten je gebruikt. Je kunt kiezen voor de “gewone” pepernoten (zonder jasje) maar probeer ook eens chocolade pepernoten of een ander smaak zoals karamel of truffel wat je tegenwoordig ook hebt. Het is immers een feestje!

Pepernoten cheesecake in een glaasje

Op zoek naar meer sinterklaas recepten of het recept om zelf pepernoten (of chocolade pepernoten) te maken? Bekijk dan het overzicht met alle sinterklaas recepten die op mijn blog zijn verschenen. Fijne dagen!

Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Pepernoten cheesecake in een glaasje

Pepernoten cheesecake in een glaasje. Deze cheesecake hoef je niet te bakken en is een heerlijk toetje voor sinterklaasavond!
4.43 van 66 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram pepernoten (oftewel kruidnoten) (+ extra ter decoratie)
  • 100 gram MonChou
  • 40 gram roomboter
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel 100 gram pepernoten in de keukenmachine. Meng hierdoor 1 eetlepel witte basterdsuiker en een snufje zout.
  • Smelt 40 gram roomboter en meng hier de helft van de verkruimelde pepernoten doorheen.
  • Mix 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram MonChou, 3 eetlepels witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar tot een egale massa (gebruik hiervoor eventueel de keukenmachine of een handmixer).
  • Neem de glaasjes en verdeel hierover de verkruimelde pepernoten met de roomboter over de bodem. Dit hoef je niet aan te drukken, doe je dit wel dan heb je de kans op een hele harde, compacteΒ bodem.
  • Verdeel dan de helft van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel over de bodemΒ en verdeel hierover de andere helft verkruimelde pepernoten. Hierboven verdeel je weer de rest van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel. Zo krijg je de pepernoten en hetΒ MonChou/ Griekse yoghurt mengselΒ om en om.Β Zet de glaasje vervolgens minimaal 1 uur maar het liefst een nachtje in de koelkast om op te stijven. Garneer voor je ze gaat serveren met wat verkruimelde pepernoten. Fijne sinterklaas!

handig om te weten:

* De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de glaasjes die je gebruikt. Gebruik je kleine borrel of waterglazen dan kun je ca. 6 glaasjes uit het recept halen. Gebruik je grote glazen zoals whisky glazen of hippe jampotjes reken dan op 4 glaasjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 227kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 5g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)
Pepernoten cheesecake in een glaasje Pinterest Collage

30 thoughts on “Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

    • Ook lekker Elisabeth! Ben benieuwd naar je creatie. Laat je een berichtje achter als je ‘m gemaakt hebt? Bastognekoeken lijkt mij ook erg lekker trouwens πŸ™‚

    • Hi Kitty, jammer dat je een nep email adres achter laat waardoor ik er vanuit ga dat je niet geΓ―nteresseerd bent in een antwoord op jouw reactie en alleen een dergelijke reactie achter wilt laten… Echter mocht je dit wel zijn verwijs ik je naar het recept van de pepernoten truffels. Hier vind je een uitgebreide reactie op het verschil tussen de pepernoot en de kruidnoot Γ©n mijn mening hierover (de Dikke van Dale beschrijft beide “noten” namelijk gelijk onder de noemer pepernoot) Wens ik je voor nu een fijne dag πŸ˜‰ !

    • Wat ben ik blij met een positieve site zonder betweters, even lezen, kitty, wat eef schreef over de Van Dale.
      Het is met pepernoten zo een heerlijk toetje Eef, wat hebben we ervan genoten! Met sinterklaas maak ik het weer, maar dan met koek Bastogne, daaris iedereen hier ook gek op. Gaan de pepernoten, eh kruidnoten, lekker in een schaaltje op dehuiskamertafel

  • Petra Schoute says:

    Hallo Eef,

    Als ik deze cheesecake in een vorm wil maken en volg het recept wordt hij dan stevig genoeg om te snijden? Ga voor 5 dec namelijk ee paar taarten maken.
    Groetjes Petra

    • Hi Petra, deze cheesecake is echt bedoeld als toetje. Hij wordt zeker wel stijver in de koelkast maar ik denk niet dat ‘ie stevig genoeg is voor een hele taart… je kunt eventueel wel de Griekse yoghurt vervangen voor stijfgeklopte slagroom. Dan wordt het meer een MonChou taart maar dan wel sinterklaas stijl πŸ™‚

  • Dank je wel Eef, ik lees vaak je berichtjes en geniet daar van. Genoten hebben wij gisteren van dit leuke en heerlijke sinterklaastoetje. De reactie van de kleinkinderen “volgende keer grotere glaasjes” een beter compliment kun je niet krijgen.
    Hartelijke groet.
    Annemiek

  • Hoi Eef, wat een heerlijk recept. Ik maak al jaren taart-in-glaasjes voor onze lunchroom in Noorwegen. Voor de taartjes gebruik ik standaard 3x 3 dl van elk ingredient, dus voor deze bijvoorbeeld 3 dl slagroom, 3 dl Griekse yoghurt en 3 dl room kaas, aangevuld met 6 blaadjes gelatine. Dit is voldoende voor 14 glazen potjes of een hele taart.

  • Hoi Eef, wat een heerlijk recept. Ik maak al jaren taart-in-glaasjes voor onze lunchroom in Noorwegen. Voor de taartjes gebruik ik standaard 3x 3 dl van elk ingredient, dus voor deze bijvoorbeeld 3 dl slagroom, 3 dl Griekse yoghurt en 3 dl room kaas, aangevuld met 6 blaadjes gelatine. Dit is voldoende voor 14 glazen potjes of een hele taart.

    • Ik heb hier ook iets over geschreven onder het recept bij de tips/ notities. De hoeveelheid is logischerwijs natuurlijk afhankelijk van hoe groot je glaasjes zijn. Maak gerust meer van het recept als je grotere glaasjes wilt gebruiken πŸ™‚

  • 4 sterren
    Leuk recept! Ipv pepernoten heb ik speculaas gebruikt, en door het roomkaasmengsel wat geraspte mandarijnschil. Bovenop een toef slagroom, geroosterde amandelen en er een paar mini-speculaasjes in gestoken. Sinterklazeriger toetje bestaat niet!

  • Conny Brizee says:

    Hallo Eef, wat een super leuk recept. Ik was me gek aan het zoeken naar een leuk dessert en deze is zo top om met sinterklaas te maken en later in het jaar met bastogne koeken of zo. Dit is een heerlijk toetje en vrij makkelijk te maken. Dat is voor jou echt een compliment want ikzelf hou niet van toetjes en zelfs ik vind het heerlijk. Ik heb de bodem gemaakt van witte/pure en melk chocolade kruidnoten. Dank je wel weer voor het delen met ons. Fijne sinterklaas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept