Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Pepernoten cheesecake in een glaasje. Het is weer de tijd van het jaar waarin we los mogen gaan met heerlijke baksels, zoete zondes en fantastische toetjes. Vandaag een heerlijk toetje dat perfect is voor sinterklaas en natuurlijk ook nog eens waanzinnig lekker! Maak jij deze pepernoten cheesecake in een glaasje voor sinterklaasavond?

Dat ik een chronisch gebrek aan toetjes heb op mijn blog is geen publiekelijk geheim. Het is helaas niet anders… nou ja, helaas? Het geeft mij wel de ruimte om nu extra de focus op toetjes te leggen en deze voorraad recepten eens flink aan te vullen met allerlei lekkers! Laat dat helaas dus maar lekker achterwege 😉

Geen ruzie

Het voordeel van toetjes in een glaasje zoals deze pepernoten cheesecake vind ik dat ieder zijn of haar eigen toetje heeft. Zo heb je ook geen ruzie tijdens het “heerlijk avondje” én je kunt dit toetje perfect voorbereiden. Stiekem is ‘ie namelijk de volgende dag nog lekkerder.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van gewone pepernoten of moet ik zeggen kruidnootjes? Ik weet dat pepernoten iets totaal anders zijn maar ik ben nou eenmaal een beetje een rebel en eet vrijwel nooit “echte” pepernoten dus noem ik de kruidnootjes gewoon lekker pepernoten (leuk detail: de dikke van Dale is het met me eens 😉 ). Je kunt in dit recept trouwens ook prima variëren met welke pepernoten je gebruikt. Je kunt kiezen voor de “gewone” pepernoten (zonder jasje) maar probeer ook eens chocolade pepernoten of een ander smaak zoals karamel of truffel wat je tegenwoordig ook hebt. Het is immers een feestje!

Op zoek naar meer sinterklaas recepten of het recept om zelf pepernoten (of chocolade pepernoten) te maken? Bekijk dan het overzicht met alle sinterklaas recepten die op mijn blog zijn verschenen. Fijne dagen!
Pepernoten cheesecake in een glaasje


Het recept voor pepernoten cheesecake in een glaasje:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten ( + 1 uur opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: 4 tot 6 personen*

Wat heb je nodig voor pepernoten cheesecake in een glaasje (ingrediënten):

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram pepernoten (+ extra ter decoratie)
  • 100 gram MonChou
  • 40 gram roomboter
  • 4 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout

Hoe je pepernoten cheesecake in een glaasje maakt:

  1. Verkruimel 100 gram pepernoten in de keukenmachine. Meng hierdoor 1 eetlepel witte basterdsuiker en een snufje zout.
  2. Smelt 40 gram roomboter en meng hier de helft van de verkruimelde pepernoten doorheen.
  3. Mix 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram MonChou, 3 eetlepels witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar tot een egale massa (gebruik hiervoor eventueel de keukenmachine of een handmixer).
  4. Neem de glaasjes en verdeel hierover de verkruimelde pepernoten met de roomboter over de bodem. Dit hoef je niet aan te drukken, doe je dit wel dan heb je de kans op een hele harde, compacte bodem.
  5. Verdeel dan de helft van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel over de bodem en verdeel hierover de andere helft verkruimelde pepernoten. Hierboven verdeel je weer de rest van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel. Zo krijg je de pepernoten en het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel om en om. Zet de glaasje vervolgens minimaal 1 uur maar het liefst een nachtje in de koelkast om op te stijven. Garneer voor je ze gaat serveren met wat verkruimelde pepernoten. Fijne sinterklaas!

* De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de glaasjes die je gebruikt. Gebruik je kleine borrel of waterglazen dan kun je ca. 6 glaasjes uit het recept halen. Gebruik je grote glazen zoals whisky glazen of hippe jampotjes reken dan op 4 glaasjes.


Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

21 gedachtes op “Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)”

  1. Lijkt me echt heel lekker. Ik wil het gaan proberen met speculaas ik ben niet zo van de pepernoten.
    Bedankt voor het recept
    !

    1. Ook lekker Elisabeth! Ben benieuwd naar je creatie. Laat je een berichtje achter als je ‘m gemaakt hebt? Bastognekoeken lijkt mij ook erg lekker trouwens 🙂

    1. Hi Kitty, jammer dat je een nep email adres achter laat waardoor ik er vanuit ga dat je niet geïnteresseerd bent in een antwoord op jouw reactie en alleen een dergelijke reactie achter wilt laten… Echter mocht je dit wel zijn verwijs ik je naar het recept van de pepernoten truffels. Hier vind je een uitgebreide reactie op het verschil tussen de pepernoot en de kruidnoot én mijn mening hierover (de Dikke van Dale beschrijft beide “noten” namelijk gelijk onder de noemer pepernoot) Wens ik je voor nu een fijne dag 😉 !

  2. Hallo Eef,

    Als ik deze cheesecake in een vorm wil maken en volg het recept wordt hij dan stevig genoeg om te snijden? Ga voor 5 dec namelijk ee paar taarten maken.
    Groetjes Petra

    1. Hi Petra, deze cheesecake is echt bedoeld als toetje. Hij wordt zeker wel stijver in de koelkast maar ik denk niet dat ‘ie stevig genoeg is voor een hele taart… je kunt eventueel wel de Griekse yoghurt vervangen voor stijfgeklopte slagroom. Dan wordt het meer een MonChou taart maar dan wel sinterklaas stijl 🙂

  3. Dank je wel Eef, ik lees vaak je berichtjes en geniet daar van. Genoten hebben wij gisteren van dit leuke en heerlijke sinterklaastoetje. De reactie van de kleinkinderen “volgende keer grotere glaasjes” een beter compliment kun je niet krijgen.
    Hartelijke groet.
    Annemiek

  4. Hoi Eef, wat een heerlijk recept. Ik maak al jaren taart-in-glaasjes voor onze lunchroom in Noorwegen. Voor de taartjes gebruik ik standaard 3x 3 dl van elk ingredient, dus voor deze bijvoorbeeld 3 dl slagroom, 3 dl Griekse yoghurt en 3 dl room kaas, aangevuld met 6 blaadjes gelatine. Dit is voldoende voor 14 glazen potjes of een hele taart.

  5. Hoi Eef, wat een heerlijk recept. Ik maak al jaren taart-in-glaasjes voor onze lunchroom in Noorwegen. Voor de taartjes gebruik ik standaard 3x 3 dl van elk ingredient, dus voor deze bijvoorbeeld 3 dl slagroom, 3 dl Griekse yoghurt en 3 dl room kaas, aangevuld met 6 blaadjes gelatine. Dit is voldoende voor 14 glazen potjes of een hele taart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top