Volg mij:
Toetjes

Toetje met Speculoos

Makkelijk toetje met speculoos

Ken je Speculoos? Ik zou bijna zeggen, koop het niet, het is namelijk verslavend lekker haha 😉 ! Ik kreeg er allemaal ideeën van voor heerlijke recepten zoals dit makkelijke toetje met Speculoos. Uiteraard in een glaasje want je kent me, ik ben dol op toetjes in een glaasje!

Toetjes in een glaasje zijn nou eenmaal ideaal. Iedereen heeft een eigen portie en je kunt precies genoeg maken voor iedereen aan tafel. Door het glas van de glaasjes kun je alle laagjes goed zien. Zeg nou zelf, het ziet er ook gewoon ontzettend leuk uit.

Makkelijk toetje met Speculoos

Even een kleine ‘disclaimer’ is wel op zijn plaats misschien. Dit artikel is niet gesponsord door Speculoos, maar mochten ze dat willen doen dan graag 😉 Of misschien beter van niet… ik blijf hiervan eten namelijk. Het is zó lekker! In dit toetje komt al het goede van Speculoos naar voren: de koekjes én speculoos pasta. Alles laagje voor laagje opgebouwd met een romige laag slagroom en MonChou ertussen. Een klein momentje genieten in een glaasje, dat krijg je met deze lekkere toetjes met Speculoos. Helemaal fijn: het is ook nog eens een ontzettend makkelijk toetje om te maken!

Toetje in een glaasje met speculoos


Het recept voor toetje met speculoos:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 toetjes

Wat heb je nodig voor toetje met speculoos (ingrediënten):

 • 350 ml slagroom
 • 150 gram MonChou
 • 125 gam Speculoos koekjes
 • 6 eetlepels witte basterdsuiker
 • 2-3 eetlepels Speculoos pasta

Hoe maak je toetje met speculoos:

 1. Maal 125 gram Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Hou 25 gram apart en verdeel de rest over de bodem van 4 glaasjes en druk iets aan.
 2. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
 3. Klop de MonChou in een andere kom los met de rest van de witte basterdsuiker.
 4. Hou ongeveer ⅓ van de slagroom apart en schep de MonChou door de rest van de slagroom.
 5. Doe de Speculoos pasta in een kommetje en verwarm dit ongeveer 10-15 seconden in de magnetron tot de pasta goed vloeibaar is (laat even afkoelen indien de Speculoos pasta warm is)
 6. Verdeel de helft van het slagroom/ MonChou mengsel over de bodem en hierover verdeel je de rest van de fijngemalen koekjes.
 7. Daarover verdeel je de gesmolten Speculoos pasta (hou eventueel een klein beetje apart ter decoratie).
 8. Daarop doe je de rest van het slagroom/ MonChou mengsel en tot slot spuit je met een spuitzak het deel slagroom wat je apart hebt gehouden over het toetje.
 9. Decoreer naar wens met een beetje (gesmolten) speculoos pasta, koekkruimels en/ of een koekje. Eet smakelijk!

Makkelijk toetje met speculoos

Toetje met speculoos Pinterest Collage

 

 

 

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter