Ken je Speculoos? Ik zou bijna zeggen, koop het niet, het is namelijk verslavend lekker haha 😉 ! Ik kreeg er allemaal ideeën van voor heerlijke recepten zoals dit makkelijke toetje met Speculoos. Uiteraard in een glaasje want je kent me, ik ben dol op toetjes in een glaasje!
Toetjes in een glaasje zijn nou eenmaal ideaal. Iedereen heeft een eigen portie, in leuke glaasjes en je kunt precies genoeg maken voor iedereen aan tafel. Door het glas van de glaasjes kun je alle laagjes goed zien. Zeg nou zelf, het ziet er ook gewoon ontzettend leuk uit.
Makkelijk toetje met Speculoos
Even een kleine ‘disclaimer’ is wel op zijn plaats misschien. Dit artikel is niet gesponsord door Speculoos, maar mochten ze dat willen doen dan graag 😉 Of misschien beter van niet… ik blijf hiervan eten namelijk. Het is zó lekker! In dit toetje komt al het goede van Speculoos naar voren: de koekjes én speculoos pasta. Alles laagje voor laagje opgebouwd met een romige laag slagroom en MonChou ertussen. Een klein momentje genieten in een glaasje, dat krijg je met deze lekkere toetjes met Speculoos. Helemaal fijn: het is ook nog eens een ontzettend makkelijk toetje om te maken!

Toetje met Speculoos
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 350 ml slagroom
- 150 gram MonChou
- 125 gram Speculoos koekjes
- 6 eetlepels witte basterdsuiker
- 2-3 eetlepels Speculoos pasta
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maal 125 gram Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Hou 25 gram apart en verdeel de rest over de bodem van 4 glaasjes en druk iets aan.
- Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
- Klop de MonChou in een andere kom los met de rest van de witte basterdsuiker.
- Hou ongeveer ⅓ van de slagroom apart en schep de MonChou door de rest van de slagroom.
- Doe de Speculoos pasta in een kommetje en verwarm dit circa 10-15 seconden in de magnetron tot de pasta goed vloeibaar is (laat even afkoelen indien de Speculoos pasta warm is)
- Verdeel de helft van het slagroom/ MonChou mengsel over de bodem en hierover verdeel je de rest van de fijngemalen koekjes.
- Daarover verdeel je de gesmolten Speculoos pasta (hou eventueel een klein beetje apart ter decoratie).
- Daarop doe je de rest van het slagroom/ MonChou mengsel en tot slot spuit je met een spuitzak het deel slagroom wat je apart hebt gehouden over het toetje.
- Decoreer naar wens met een beetje (gesmolten) speculoos pasta, koekkruimels en/ of een koekje. Eet smakelijk!
27 reacties op “Toetje met Speculoos”
Mag ik vragen hoe groot je glaasjes zijn? En hoelang van te voren zou je dit maximaal kunnen maken?
Ik gebruik zelf kleine waterglaasjes. Je kunt het prima een dag van te voren maken 🙂
hoi Eef, ik wil dit recept maken voor 6 personen moet ik dan alles 1.5 x doen?
volgens mij heb je een dubbele koekjes bodem oftewel 2 x koekjes laagje gedaan. of is dat iets wat je zelf moet weten. gr. Marian
Je kunt het recept gewoon aanpassen van 4 naar 6 personen en dat worden de ingredienten automatisch omgerekend voor je 🙂
Ik heb er 2 laagjes koekjes doorheen gedaan inderdaad, vond ik lekker 😉
Hoi mag ik vragen wat slagroom/ MonChou is ?
Dank je vriendelijk
Slagroom is whipped cream en MonChou is een soort roomkaas, verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Je kunt het in dit recept vervangen voor roomkaas eventueel 🙂
Leuk! Ga ik zeker maken
Wat is mounchou?
MonChou is een soort roomkaas, verkrijgbaar in de koeling bij de kaas in de Nederlandse supermarkt.
Hi!
Kan ik inplaats van witte basterdsuiker ook gewoon kristalsuiker gebruiken?
Dat kan, maar los minder mooi op dan basterdsuiker, vandaar ik dat heb gebruikt. Gebruik als het even kan fijne kristalsuiker.
Kun je ook een pot al geklopte slagroom (dus kant en klaar) gebruiken?
Zou ik je niet willen aanraden omdat dat vaak snel ‘instort’ als je het gaat mengen met de MonChou.
Ik heb dit recept gisteren bij vrienden geproefd. Vond het goddelijk lekker!! Ik ga het ook proberen.
Wat leuk! Zeker proberen, het is echt een aanrader 🙂
Dit lijkt me heerlijk! Is er een mogelijkheid om dit (of een deel ervan) al een dag van te voren te maken? 🙂
Ja hoor dat kan prima 🙂
Ik heb dit recept vandaag gemaakt en het was makkelijk om te maken en echt heerlijk
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Ik heb het toetje gemaakt voor mijn vriendinnen groep. Ieder maakt een gerecht. Ik moest het nagerecht. Iedereen was laaiend enthousiast. Ze wilde graag het recept hebben, omdat het ook zeker tegen Sinterklaas tijd heel toepasselijk is. We heel machtig.
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Ik zit in het zesde, elk jaar moeten we een leuk dessert maken!
Ben nog geen 1 minut aan het zoeken en ik wist het al!
HET SPECULAAS TOETJE 😍😍😍😍
Yes wat leuk!
Hoi,
Ik heb zeg naar de slagroom bij de geklopte monchou gedaan, alleen is het dan wat klonterig door de monchou. Hoe kan dit anders?
Ja door goed je MonChou los te kloppen en dan pas de slagroom erdoorheen te scheppen krijg je een mooie homogene massa.
Heyy
Is dit recept niet te machtig want we gaan een 4 gangen maken 🤩
Ze Bente
Ja dit is best een machtig toetje. Als je voor een 4 gangen diner gaat dan zou ik het toetje eventueel halveren per persoon.