Ken je Speculoos? Ik zou bijna zeggen, koop het niet, het is namelijk verslavend lekker haha 😉 ! Ik kreeg er allemaal ideeën van voor heerlijke recepten zoals dit makkelijke toetje met Speculoos. Uiteraard in een glaasje want je kent me, ik ben dol op toetjes in een glaasje!
Toetjes in een glaasje zijn nou eenmaal ideaal. Iedereen heeft een eigen portie, in leuke glaasjes en je kunt precies genoeg maken voor iedereen aan tafel. Door het glas van de glaasjes kun je alle laagjes goed zien. Zeg nou zelf, het ziet er ook gewoon ontzettend leuk uit.
Makkelijk toetje met Speculoos
Even een kleine ‘disclaimer’ is wel op zijn plaats misschien. Dit artikel is niet gesponsord door Speculoos, maar mochten ze dat willen doen dan graag 😉 Of misschien beter van niet… ik blijf hiervan eten namelijk. Het is zó lekker! In dit toetje komt al het goede van Speculoos naar voren: de koekjes én speculoos pasta. Alles laagje voor laagje opgebouwd met een romige laag slagroom en MonChou ertussen. Een klein momentje genieten in een glaasje, dat krijg je met deze lekkere toetjes met Speculoos. Helemaal fijn: het is ook nog eens een ontzettend makkelijk toetje om te maken!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 350 ml slagroom
- 150 gram MonChou
- 125 gram Speculoos koekjes
- 6 eetlepels witte basterdsuiker
- 2-3 eetlepels Speculoos pasta
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maal 125 gram Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Hou 25 gram apart en verdeel de rest over de bodem van 4 glaasjes en druk iets aan.
- Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
- Klop de MonChou in een andere kom los met de rest van de witte basterdsuiker.
- Hou ongeveer ⅓ van de slagroom apart en schep de MonChou door de rest van de slagroom.
- Doe de Speculoos pasta in een kommetje en verwarm dit circa 10-15 seconden in de magnetron tot de pasta goed vloeibaar is (laat even afkoelen indien de Speculoos pasta warm is)
- Verdeel de helft van het slagroom/ MonChou mengsel over de bodem en hierover verdeel je de rest van de fijngemalen koekjes.
- Daarover verdeel je de gesmolten Speculoos pasta (hou eventueel een klein beetje apart ter decoratie).
- Daarop doe je de rest van het slagroom/ MonChou mengsel en tot slot spuit je met een spuitzak het deel slagroom wat je apart hebt gehouden over het toetje.
- Decoreer naar wens met een beetje (gesmolten) speculoos pasta, koekkruimels en/ of een koekje. Eet smakelijk!
Monica says:
Mag ik vragen hoe groot je glaasjes zijn? En hoelang van te voren zou je dit maximaal kunnen maken?
Eef says:
Ik gebruik zelf kleine waterglaasjes. Je kunt het prima een dag van te voren maken 🙂
Sandra says:
Gisteravond dit heerlijke en makkelijke dessert gemaakt. Echt een aanrader. Het viel in hele goede smaak. Bedankt voor dit fijne recept Eef!
Eef says:
Jij bedankt voor je compliment 🙂
nina says:
het was heel lekker ik had nog veel over en dat had ik eroverheen gedaan maar daar was het best machtig door geworden maar alsnog is het 5 sterren waard
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! 🙂
Marian says:
hoi Eef, ik wil dit recept maken voor 6 personen moet ik dan alles 1.5 x doen?
volgens mij heb je een dubbele koekjes bodem oftewel 2 x koekjes laagje gedaan. of is dat iets wat je zelf moet weten. gr. Marian
Eef says:
Je kunt het recept gewoon aanpassen van 4 naar 6 personen en dat worden de ingredienten automatisch omgerekend voor je 🙂
Ik heb er 2 laagjes koekjes doorheen gedaan inderdaad, vond ik lekker 😉
Karin says:
Hoi mag ik vragen wat slagroom/ MonChou is ?
Dank je vriendelijk
Eef says:
Slagroom is whipped cream en MonChou is een soort roomkaas, verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Je kunt het in dit recept vervangen voor roomkaas eventueel 🙂
Roemer says:
Leuk! Ga ik zeker maken
Samira says:
Wat is mounchou?
Eef says:
MonChou is een soort roomkaas, verkrijgbaar in de koeling bij de kaas in de Nederlandse supermarkt.
Chai says:
Hi!
Kan ik inplaats van witte basterdsuiker ook gewoon kristalsuiker gebruiken?
Eef says:
Dat kan, maar los minder mooi op dan basterdsuiker, vandaar ik dat heb gebruikt. Gebruik als het even kan fijne kristalsuiker.
nina says:
het klopt wel maar het zag er niet zo goed uit maar het gaat om de smaak en die was lekker
Kim says:
Kun je ook een pot al geklopte slagroom (dus kant en klaar) gebruiken?
Eef says:
Zou ik je niet willen aanraden omdat dat vaak snel ‘instort’ als je het gaat mengen met de MonChou.
Monique Huvermann says:
Ik heb dit recept gisteren bij vrienden geproefd. Vond het goddelijk lekker!! Ik ga het ook proberen.
Eef says:
Wat leuk! Zeker proberen, het is echt een aanrader 🙂
Fem says:
Dit lijkt me heerlijk! Is er een mogelijkheid om dit (of een deel ervan) al een dag van te voren te maken? 🙂
Eef says:
Ja hoor dat kan prima 🙂
Karin says:
Ik heb dit recept vandaag gemaakt en het was makkelijk om te maken en echt heerlijk
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel ????
Toos van Doorn says:
Ik heb het toetje gemaakt voor mijn vriendinnen groep. Ieder maakt een gerecht. Ik moest het nagerecht. Iedereen was laaiend enthousiast. Ze wilde graag het recept hebben, omdat het ook zeker tegen Sinterklaas tijd heel toepasselijk is. We heel machtig.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Maio-Maithe Witters says:
Ik zit in het zesde, elk jaar moeten we een leuk dessert maken!
Ben nog geen 1 minut aan het zoeken en ik wist het al!
HET SPECULAAS TOETJE ????????????????
Eef says:
Yes wat leuk!
Sara says:
Hoi,
Ik heb zeg naar de slagroom bij de geklopte monchou gedaan, alleen is het dan wat klonterig door de monchou. Hoe kan dit anders?
Eef says:
Ja door goed je MonChou los te kloppen en dan pas de slagroom erdoorheen te scheppen krijg je een mooie homogene massa.
Bente says:
Heyy
Is dit recept niet te machtig want we gaan een 4 gangen maken ????
Ze Bente
Eef says:
Ja dit is best een machtig toetje. Als je voor een 4 gangen diner gaat dan zou ik het toetje eventueel halveren per persoon.
Aaltje Teerhuis says:
Kan je ook Choco pasta gebruiken inplaatst van speculoos?
Eef says:
Dan is het toch geen speculoos toetje meer 😉
Marian says:
Hoe groot zijn de gebruikte glazen.?
Hoogte en omtrek?
Eef says:
Het zijn gewoon waterglaasjes. Ik ga ze niet opmeten als je het niet erg vindt 😉 Je kunt elk soort glaasje gebruiken, maar waterglaasjes zijn qua formaat het mooist.
Lara says:
dit is zeer lekker maar wel zeer machtig. Eet het niet te snel op anders valt er toch echt een baksteen in je maag????
Melle says:
echt Mega lekker we moeten op school een kook boek maken en dit staat er in
abeldehaas says:
hoe duur is het voor 6 personen
Eef says:
Dat ligt eraan waar je je boodschappen haalt, ik vermeld geen prijzen van de recepten op mijn website.
Cyrelle says:
Ik ga dit recept maken voor 8 personen, heb de ingrediëntenlijst aangepast naar 8. Alleen wil ik dit heerlijke toetje gaan maken in een ovenschaal. Zou ik dan nog meer ingrediënten nodig moeten hebben? Een ovenschaal is natuurlijk veel groter dan zulke glaasjes.
Eef says:
Op zich is het recept ruim dus je zou het wel moeten redden, denk ik. Het ligt er natuurlijk ook echt heel erg aan hoe groot de ovenschaal is die je gaat gebruiken. Je kunt altijd een beetje extra maken dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Zo lang de verhoudingen aanhoudt kan het eigenlijk niet mislukken.
Astrid says:
Echt heerlijk en ideaal dat je het van tevoren kan klaar maken
Sanne verhoeven says:
Heerlijke toetje gemaakt voor 6 personen voor kerst, viel erg lekker in de smaak!??
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Kiki says:
Ik wou het recept zelf maken maar mijn moeder wou alles doen maar echt een goed recept
Jacolien says:
Het was echt heerlijk!
Wendy Van Haesevelde says:
Mag ik lichte basterdsuiker gebruiken of beter gewone kristalsuiker want witte basterdsuiker was er niet meer
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Wendy, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat dat geen probleem moet zijn!
Simone says:
Verrukkelijk recept en inderdaad makkelijk te maken, dankjewel 🙏
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Yay, dat horen wij graag, dank je wel 🙂
Jeske Hoekman says:
Ga het maken voor kerst! Ontzettend simpel en leuk lekker bedacht!!! Topper
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk, dankjewel! Geniet ervan!
Ron says:
Vrouw en dochter vinden het lekker,ikzelf vindt het veel te zoet,.
Fien says:
Gaan het maken wordt vast smullen 😋😋😉
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Leuk Fien, kook ze!