fbpx
Makkelijk toetje met speculoos

Toetje met Speculoos

Ken je Speculoos? Ik zou bijna zeggen, koop het niet, het is namelijk verslavend lekker haha πŸ˜‰ ! Ik kreeg er allemaal ideeΓ«n van voor heerlijke recepten zoals dit makkelijke toetje met Speculoos. Uiteraard in een glaasje want je kent me, ik ben dol op toetjes in een glaasje!

Toetjes in een glaasje zijn nou eenmaal ideaal. Iedereen heeft een eigen portie, in leuke glaasjes en je kunt precies genoeg maken voor iedereen aan tafel. Door het glas van de glaasjes kun je alle laagjes goed zien. Zeg nou zelf, het ziet er ook gewoon ontzettend leuk uit.

Makkelijk toetje met Speculoos

Even een kleine ‘disclaimer’ is wel op zijn plaats misschien. Dit artikel is niet gesponsord door Speculoos, maar mochten ze dat willen doen dan graag πŸ˜‰ Of misschien beter van niet… ik blijf hiervan eten namelijk. Het is zΓ³ lekker! In dit toetje komt al het goede van Speculoos naar voren: de koekjes Γ©n speculoos pasta. Alles laagje voor laagje opgebouwd met een romige laag slagroom en MonChou ertussen. Een klein momentje genieten in een glaasje, dat krijg je met deze lekkere toetjes met Speculoos. Helemaal fijn: het is ook nog eens een ontzettend makkelijk toetje om te maken!

Toetje in een glaasje met speculoos

Toetje met Speculoos

Makkelijk toetje in een glaasje met Speculoos
4.45 van 60 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 350 ml slagroom
  • 150 gram MonChou
  • 125 gram Speculoos koekjes
  • 6 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels Speculoos pasta

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maal 125 gram Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Hou 25 gram apart en verdeel de rest over de bodem van 4 glaasjes en druk iets aan.
  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
  • Klop de MonChou in een andere kom los met de rest van de witte basterdsuiker.
  • Hou ongeveer β…“ van de slagroom apart en schep de MonChou door de rest van de slagroom.
  • Doe de Speculoos pasta in een kommetje en verwarm dit circa 10-15 seconden in de magnetron tot de pasta goed vloeibaar is (laat even afkoelen indien de Speculoos pasta warm is)
  • Verdeel de helft van het slagroom/ MonChou mengsel over de bodem en hierover verdeel je de rest van de fijngemalen koekjes.
  • Daarover verdeel je de gesmolten Speculoos pasta (hou eventueel een klein beetje apart ter decoratie).
  • Daarop doe je de rest van het slagroom/ MonChou mengsel en tot slot spuit je met een spuitzak het deel slagroom wat je apart hebt gehouden over het toetje.
  • Decoreer naar wens met een beetje (gesmolten) speculoos pasta, koekkruimels en/ of een koekje. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 714kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 6g | Vetten: 54g | Verzadigd vet: 28g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel Γ©n gratis een eigen account aan.

Makkelijk toetje met speculoos

Toetje met speculoos Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

19 reacties op “Toetje met Speculoos”

  1. hoi Eef, ik wil dit recept maken voor 6 personen moet ik dan alles 1.5 x doen?
    volgens mij heb je een dubbele koekjes bodem oftewel 2 x koekjes laagje gedaan. of is dat iets wat je zelf moet weten. gr. Marian

    1. Eef

      Je kunt het recept gewoon aanpassen van 4 naar 6 personen en dat worden de ingredienten automatisch omgerekend voor je πŸ™‚
      Ik heb er 2 laagjes koekjes doorheen gedaan inderdaad, vond ik lekker πŸ˜‰

        1. Eef

          Slagroom is whipped cream en MonChou is een soort roomkaas, verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Je kunt het in dit recept vervangen voor roomkaas eventueel πŸ™‚

    1. Eef

      Dat kan, maar los minder mooi op dan basterdsuiker, vandaar ik dat heb gebruikt. Gebruik als het even kan fijne kristalsuiker.

  2. Monique Huvermann

    Ik heb dit recept gisteren bij vrienden geproefd. Vond het goddelijk lekker!! Ik ga het ook proberen.

  3. Dit lijkt me heerlijk! Is er een mogelijkheid om dit (of een deel ervan) al een dag van te voren te maken? πŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, Γ©cht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & Γ©cht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag!Β 

Scroll naar top