Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise. Op zoek naar een lekker, écht makkelijk en verrassend voorgerecht? Die heb ik voor je! Wat dacht van carpaccio bonbons? Jawel, (hartige) bonbons van carpaccio.

Ik maakte al eens eerder een voorgerecht voor kerst in de vorm van een bonbon. Namelijk een zalmbonbon met Hollandse garnalen. Ook een superlekker en makkelijk voorgerecht om te maken. Carpaccio kennen we allemaal wel en ondanks dat je mij ook echt (nog steeds) blij kunt maken met een goede carpaccio, kan het wellicht ook wat saai of wat te voor de hand liggend voelen om carpaccio op die klassieke manier te serveren. Daarom geven we er vandaag een lekkere twist aan!

Een klassiek voorgerecht met een lekkere en verrassende twist

Door de carpaccio als bonbon te serveren geef je er een leuke twist aan. Het ziet er gezellig uit, smaakt heerlijk en eet eigenlijk ook nog heel erg lekker weg. Je kunt zowel grote bonbons maken, zoals ik deed als voorgerecht, maar maak ook eens kleine van een paar plakjes carpaccio zodat je amuses hebt. Ook erg leuk!

Bonbons van carpaccio

Carpaccio bonbons vullen

Ik heb deze carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise, knapperige rucola, geroosterde pijnboompitten, wat fijngesneden zongedroogde tomaat en natuurlijk wat Parmezaanse kaas. Ik serveer ze op een bedje van rucola met nog wat truffelmayonaise eromheen en ter decoratie wat van de ingrediënten die ook in de bonbon zitten.

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Met truffelmayonaise

Als ik je nog een kleine tip mag geven, probeer dan eens de witte truffel mayonaise van Jean Bâton. Ik kreeg onlangs een pakketje van ze opgestuurd om deze mayonaise eens uit te proberen en ik ben verkocht. Hij is ontzettend lekker, heeft een licht zuurtje en is heerlijk romig. En al helemaal niet ‘chemisch truffelig’ zoals je soms weleens hebt (helaas…).

Makkelijk voorgerecht

Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken. Ga lekker aan de slag met dit lekkere en écht makkelijke voorgerecht en geniet ervan!

Voorgerecht met carpaccio

Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise, knapperige rucola, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas.
4.47 van 60 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 porties carpaccio ((reken ca. 60-75 gram per persoon))
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Leg een portie carpaccio op een klein bordje.
  • Bestrijk de binnenkant met een halve eetlepel truffelmayonaise.
  • Verdeel hierover een pluk rucola, een halve eetlepel zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en naar smaak wat Parmezaanse kaas.
  • Vouw de buitenste rand naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Vouw goed dicht en druk iets platter zodat je een soort bonbon hebt.
  • Leg een beetje rucola op een bordje, leg hierop de carpaccio bonbon en garneer naar smaak met de ingredienten die ook in de bonbon zelf zitten. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: maak het voorgerecht 's morgens of 's middags alvast klaar en bewaar het afgedekt met een beetje huishoudfolie in de koelkast tot je het voorgerecht gaat serveren. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 14g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbon Pinterest Collage

25 thoughts on “Carpaccio bonbons

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept