Carpaccio bonbons met truffelmayonaise. Op zoek naar een lekker, écht makkelijk en verrassend voorgerecht? Die heb ik voor je! Wat dacht van carpaccio bonbons? Jawel, (hartige) bonbons van carpaccio.
Ik maakte al eens eerder een voorgerecht voor kerst in de vorm van een bonbon. Namelijk een zalmbonbon met Hollandse garnalen. Ook een superlekker en makkelijk voorgerecht om te maken. Carpaccio kennen we allemaal wel en ondanks dat je mij ook echt (nog steeds) blij kunt maken met een goede carpaccio, kan het wellicht ook wat saai of wat te voor de hand liggend voelen om carpaccio op die klassieke manier te serveren. Daarom geven we er vandaag een lekkere twist aan!
Een klassiek voorgerecht met een lekkere en verrassende twist
Door de carpaccio als bonbon te serveren geef je er een leuke twist aan. Het ziet er gezellig uit, smaakt heerlijk en eet eigenlijk ook nog heel erg lekker weg. Je kunt zowel grote bonbons maken, zoals ik deed als voorgerecht, maar maak ook eens kleine van een paar plakjes carpaccio zodat je amuses hebt. Ook erg leuk!
Carpaccio bonbons vullen
Ik heb deze carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise, knapperige rucola, geroosterde pijnboompitten, wat fijngesneden zongedroogde tomaat en natuurlijk wat Parmezaanse kaas. Ik serveer ze op een bedje van rucola met nog wat truffelmayonaise eromheen en ter decoratie wat van de ingrediënten die ook in de bonbon zitten.
Met truffelmayonaise
Als ik je nog een kleine tip mag geven, probeer dan eens de witte truffel mayonaise van Jean Bâton. Ik kreeg onlangs een pakketje van ze opgestuurd om deze mayonaise eens uit te proberen en ik ben verkocht. Hij is ontzettend lekker, heeft een licht zuurtje en is heerlijk romig. En al helemaal niet ‘chemisch truffelig’ zoals je soms weleens hebt (helaas…).
Makkelijk voorgerecht
Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken. Ga lekker aan de slag met dit lekkere en écht makkelijke voorgerecht en geniet ervan!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 porties carpaccio ((reken ca. 60-75 gram per persoon))
- 2 eetlepels truffelmayonaise
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie (in kleine stukjes gesneden)
- 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Leg een portie carpaccio op een klein bordje.
- Bestrijk de binnenkant met een halve eetlepel truffelmayonaise.
- Verdeel hierover een pluk rucola, een halve eetlepel zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en naar smaak wat Parmezaanse kaas.
- Vouw de buitenste rand naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Vouw goed dicht en druk iets platter zodat je een soort bonbon hebt.
- Leg een beetje rucola op een bordje, leg hierop de carpaccio bonbon en garneer naar smaak met de ingredienten die ook in de bonbon zelf zitten. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marja says:
Het plan was geen voorgerecht …. maar net nog deze ingrediënten op mijn lijstje gezet…. ziet er zo lekker uit . Tenslotte is het toch Kerstmis he ?
Fijne dagen met je gezin,
Groetjes Marja
Rian says:
Wat lekker!! Ik heb al in huis gehaald, maar ik ga deze maken, veel leuker en lekkerder ????
Eef says:
Wat leuk om te lezen 😀
Silvia says:
Dit gemaakt op kerstavond! Wat lekker! En zo een succes!
Dank je wel????
Eef says:
Dankjewel voor je berichtje, wat ontzettend leuk om te lezen 🙂
Monique says:
Vandaag zijn we 28 jaar getrouwd.
Tja uit eten kan niet, dus ik bedacht een lekke menu.
Met als voorgerecht dus de carpaccio bonbons.
Wat waren ze lekker. Gesmuld.
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie ????
Petra says:
Vandaag als klein gerecht gemaakt voor een high wine-achtig diner met verschillende kleine gerechten.
Super gezellig met 2 goede vrienden!
Eef says:
Oeh dat klinkt heerlijk! welke wijn had je erbij?
Ingrid says:
Super leuk recept, vriendin van ons viert haar verjaardag met een 6 gangen menu gemaakt, door rest vriendengroep.
Leuker dan gewoon carpaccio op een bordje
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Gerdien says:
Verrassend lekker…….en snel gemaakt, Zier er ook nog leuk uit! Complimenten voor het idee!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel voor je lieve reactie, altijd fijn!
els Maartense says:
Hoe krijg ik de plakjes carpaccio gemakkelijk van elkaar. Het is iedere keer weer een gevecht.
Eef says:
Ja dat is het lastige met dun gesneden vleeswaren 😉
Annette says:
Wat een super lekker, en makkelijk te maken voorgerechtje. Top !!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Monique says:
Kan die een dag vantevoren gemaakt worden of verkleurt het teveel?
Eef says:
Nee dit moet je wel echt vers maken, dat is het lekkerst
Conny Brizee says:
Wat een super lekker en makkelijk recept. Tip opgevolgd van de truffelmayonaise en het was heerlijk. Dit oogt heel spannend en is ontzettend makkelijk te maken. Neem gewoon carpaccio van Jumbo of van een anderen supermarkt en neem de helft van het pakje op je bord en je hebt binnen een minuutje een goede bonbon. Echt genieten dus.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn te horen dat het zo gesmaakt heeft! Het is inderdaad heel makkelijk (en heel lekker). Bedankt voor het delen 🙂