Zalmbonbons met Hollandse garnalen

Zalmbonbons met Hollandse garnalen

Oehhh jongens! Ik heb toch een lekker kerst voorgerechtje voor je: zalmbonbons met Hollandse garnalen. Zo lekker en écht makkelijk om te maken. Je kunt ze ook nog eens perfect voorbereiden én ik geef je er gelijk een heerlijke wijntip bij. Wat wil je nog meer met kerst?!

Ik hou ervan, voorgerechtjes. Normaal maak je ze eigenlijk niet zo vaak en daarom pak ik met kerst graag uit. Jullie kennen me, ik hou van makkelijke recepten en hoewel het er heel luxe uitziet is dit ook weer echt een makkelijk recept. Een aanrader.

Voorgerechten en kerst

Wat ik belangrijk vind bij voorgerechten voor kerst is dat je ze goed kunt voorbereiden. Dat kun je prima met deze zalmbonbons. Maak ze ‘s morgens of eventueel de dag ervoor alvast klaar. Het enige wat je op het moment suprême nog hoeft te doen is de bonbons uit de kommetjes te halen, op een bordje te leggen, een beetje decoreren et voilà: het voorgerecht is klaar!

Ingrediënten voor een zalm bonbon

Slechts een handjevol ingrediënten

Heb je nodig voor deze zalmbonbons. Ga voor goede, verse ingrediënten en je voorgerecht kan eigenlijk niet meer stuk. Wist je trouwens dat je de hoeveelheden van dit recept makkelijk kunt aanpassen? Dit recept is geschreven voor 4 personen, maar heb je meer of minder mensen aan tafel deze kerst dan verander je de ‘4’ in een ander getal en alle ingrediënten worden automatisch voor je aangepast in het recept. Handig hé 😉 ?!

De vulling van de zalm bonbons

Gevulde zalmbonbons met Hollandse garnalen

Deze heerlijke zalmbonbons zijn gevuld met Hollandse garnalen. De Hollandse garnalen meng je met crème fraîche, mayonaise, avocado en verse kruiden zoals bieslook en een beetje limoen rasp. Nog wat peper en zout erbij en zo zet je met slechts een paar ingrediënten een heerlijk voorgerecht op tafel deze kerst.

Wijntip voor bij de zalm bonbons

Wijntip voor bij de zalmbonbons

Dit jaar ga ik je bij een aantal gerechten een heerlijke wijntip geven. Ik heb niet voor niets die wijncursus (SDEN 3) gedaan begin dit jaar 😉 . Deze kerst werk ik samen met de populaire wijnstreek Rueda in Spanje. Geliefde wijnen in Nederland en dat snap ik, want ze zijn zalig! Mijn wijntip voor bij deze zalmbonbons is de heerlijke Verdejo van Hermanos Lurton. Deze frisse verdejo is rijk aan smaak, heeft impressies van rijp fruit en iets grassigs. Een fantastische combinatie met de gerookte zalm en de Hollandse garnalen. Door deze wijn op tafel te zetten komt je voorgerecht helemaal tot zijn recht.

Samen met Rueda heb ik gewerkt aan een leuk e-book met allemaal verschillende kerstrecepten. Benieuwd? Vraag hier dan snel het gratis (!) e-book aan >>
Gevulde zalmbonbons met Hollandse garnalen

Zalmbonbons met Hollandse garnalen

Makkelijk voorgerecht voor kerst: zalmbonbons met een vulling van Hollandse garnalen en crème fraîche.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ avocado
  • 1 citroen
  • 1 - 2 eetlepels bieslook (vers)
  • paar blaadjes rucola (ter decoratie)
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem 4 kleine kommetjes, schaaltjes of koffiekopjes (net wat je in huis hebt) en bedek deze met plastic folie.
  • Verdeel hierover de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan en laat de zalmplakjes iets over de rand heen hangen zodat je de bonbons straks makkelijk kunt dichtvouwen.
  • Meng de mayonaise, crème fraîche, rasp van een halve citroen, 1 theelepel van het citroensap, de gesneden bieslook goed door elkaar in een kom.
  • Snij de avocado in kleine blokjes en meng dit erdoor samen met de garnalen.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de vulling over de zalm in de 4 kommetjes en vouw de zalm die over de rand heen hangt naar binnen. Trek het plastic folie strak zodat er een mooie bonbon ontstaat. Laat de zalmbonbons nu minimaal 15 minuten (of langer) opstijven in de koelkast.
  • Neem 4 kleine bordjes en verdeel hierover een paar blaadjes rucola. Haal de zalmbonbons uit de koelkast en leg deze op de rucola. Garneer naar smaak met extra citroenrasp, Hollandse garnalen (mocht je er nog een paar over hebben) en bieslook. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 29g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 5g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Zalm bonbons met wijntip

Zalm bonbons Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de wijnstreek Rueda. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top