10 x bijgerechten kerst

10 x bijgerechten kerst

10 x bijgerechten kerst. Een lekkere lijst met 10 makkelijke bijgerechten voor het kerstdiner. Van superkrokante zoete aardappelfrietjes uit de oven tot mini-quiches met geitenkaas en spinazie en van witlofgratin tot aardappelgratin. Alles voor ‘erbij’!

Misschien heb je al bedacht welk kerst hoofdgerechten je voor de kerstdagen gaat maken en wie weet zijn de voorgerechten kerst ook al gecoverd, maar wat serveer je erbij? Welke bijgerechten mogen echt niet ontbreken tijdens het kerstdiner? 

Bijgerechten kerst groenten & aardappel

De meeste bijgerechten zijn of op basis van groenten of op basis van aardappel. Maar denk ook eens aan een lekkere mini-quiche of wat dacht je van de klassieker: stoofpeertjes? Ook zo lekker en echt een aanvulling voor het kerstdiner. Voor welke bijgerechten ga jij dit jaar? Mijn 10 favorieten op een rij:

10 x bijgerechten voor kerst 

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

1. Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini-quiche met spinazie en geitenkaas. Weer eens wat anders als bijgerecht. Supermakkelijk om te maken en handige eenpersoons porties, ideaal!
Bekijk het recept voor mini quiche met spinazie en geitenkaas >> 

Aardappelgratin met kaas en ui

2. Aardappelgratin met kaas en ui

Aardappelgratin met kaas en ui uit de oven. Een heerlijk bijgerecht waar je iedereen blij mee maakt. Aardappels, ui, kaas en een romige saus, lekker!
Bekijk het recept voor aardappelgratin met kaas en ui >>

Haricots verts in spek gerold

3. Haricots verts in spek gerold

Een van de klassiekers onder de bijgerechten voor het kerstdiner. Logisch ook: makkelijk om te maken, je kunt het perfect voorbereiden en het is gewoon echt een lekkere combinatie!
Bekijk het recept voor haricots verts in spek gerold >>

zoete aardappel friet

4. Zoete aardappel friet

Echt knapperige zoete aardappel friet, daar word je toch gewoon blij van! Met dit recept krijg je ze écht knapperig, zelfs uit de oven.
Bekijk het recept voor zoete aardappel friet >>

Witlofsalade

5. Witlofsalade

Het lekkerste recept voor witlofsalade met appel, kaas, rozijnen, walnoten en een frisse zoet-zure dressing met o.a. Griekse yoghurt en gembersiroop. Ook heerlijk als bijgerecht voor tijdens het kerstdiner deze frisse salade.
Bekijk het recept voor witlofsalade >>

spruitjes gorgonzola

6. Spruitjes met gorgonzola

Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar wel een hele lekkere, probeer hem eens!
Bekijk het recept voor spruitjes met gorgonzola >>

Aardappelgratin met Parmezaanse kaas

7. Aardappelgratin met Parmezaanse kaas

Makkelijk recept voor een heerlijke aardappelgratin met Parmezaanse kaas. Laagje voor laagje bouwen we de ovenschotel op voor het beste resultaat!
Bekijk het recept voor Aardappelgratin met Parmezaanse kaas >>

stoofperen met bessensap

8. Stoofperen met bessensap

Het recept voor heerlijke stoofpeertjes met bessensap (alcoholvrije stoofperen). Echt een allemansvriend die het altijd goed doet op tafel voor het kerstdiner.
Bekijk het recept voor stoofperen met bessensap >>

Hasselback aardappelen

9. Hasselback aardappelen

Hasselback aardappeltjes zijn niet meer en niets minder dan ingekeepte aardappels die je bakt in de oven. Breng ze op smaak met (verse) kruiden en natuurlijk een beetje kaas.
Bekijk het recept voor hasselback aardappelen >>

Witlof gratin uit de oven

10. Witlof gratin uit de oven

De laatste alweer en nog zo’n lekker gerecht. Ik ben dol op witlof en deze gratin is simpel om te maken, maar tegelijkertijd ook echt een feestje voor op tafel. Zo lekker!
Bekijk het recept voor witlof gratin uit de oven >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *