Volg mij:
Bijgerechten

Haricots verts in spek gerold

Haricot Verts in een Jasje

Haricots verts in spek gerold, een klassieker als het gaat om lekkere bijgerechten. Nét even luxer dan de sperziebonen in spek gerold en vrijwel iedereen vindt het lekker. Hoe je ze maakt en hoe je ze makkelijk kunt voorbereiden ga ik je nu vertellen!

Haricots verts, een chique boontje met een Franse naam. Wist je dat haricots verts en sperziebonen van dezelfde bonen familie komen? Sperziebonen zijn iets knapperig en zijn Franse zusje is net iets zachter van textuur.

Verrassend lekker

Haricots verts met spek is een bekend bijgerecht. Perfect om te serveren tijdens een uitgebreid diner met de feestdagen bijvoorbeeld of om een avondje A.G.V. (Aardappel, Groenten, Vlees) nét even ietsje verrassender te maken. Wat betreft het spek heb ik deze keer pancetta gebruikt maar je kunt natuurlijk ook ontbijtspek, katenspek of zelfs bacon gebruiken, net wat je lekker vindt.

Pancetta is iets romiger van smaak en daarom maakt het een mooie combinatie met de zachte textuur van de haricots verts. Lekker met een klein beetje tijm erover om nét die “oempf” te geven die dit gerecht helemaal af maakt.

Wanneer is het seizoen van de haricots verts?

Haricots verts zijn alleen in de maanden juli, augustus en september verkrijgbaar van Hollandse bodem. Buiten deze maanden kun je ze overigens ook gewoon vers vinden in de supermarkt maar dan zijn ze afkomstig uit het buitenland wat ze overigens zeker niet minder lekker maakt.

Koop trouwens nooit haricots verts uit een potje. Dat is echt zonde want ze zijn dan behoorlijk slap en bevatten veel extra zout terwijl ze vers juist zó lekker zijn. Je hebt er niet veel extra werk aan en een potje kan qua smaak zeker niet op tegen verse.  Spoel de boontjes even af, kop & het kontje eraf en dan even kort blancheren. In een kwartier staan deze heerlijke haricots verts  in spek gerold bij jou op tafel!

Voorbereiden

Je kunt dit gerecht prima voorbereiden. Kook ‘s morgens of de dag ervoor de haricots verts gaar en bewaar ze afgesloten in de koelkast. De dag zelf wikkel je ze om met spek en kort voor je gaat dineren doe je ze nog even in de oven.

Op zoek naar meer lekker bijgerechten? Bekijk dan het overzicht met bijgerechten.

Haricot Verts in een Jasje


Het recept voor haricots verts in spek gerold:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 7 á 8 rolletjes haricots verts met spek

Wat heb je nodig voor haricots verts met spek? Ingrediënten:

  • 150 gram haricots verts
  • 100 gram Pancetta (Italiaans spek) in plakjes
  • 2 takjes verse tijm
  • zout

Hoe je haricots verts met spek maakt:

  1. Breng een pannetje water met een snuf zout aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was ondertussen de haricots verts en snijd de kontjes eraf.
  3. Als het water kookt doe je de haricots verts erin en kook je ze in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze kort om met koud water. Je kunt testen of de haricots verts gaar zijn door er even met een vorkje in te prikken. Gaat de vork er makkelijk doorheen? Dan zijn de boontjes gaar.
  4. Leg één of twee plakjes Pancetta op een snijplank en leg hier een stuk of 7 haricots verts op en maak er een rolletje van. Herhaal dit tot je alle haricots verts van een jasje hebt voorzien.
  5. Leg ze in een ovenschaal. Ris de blaadjes tijm erover. Zet het geheel voor 5 minuten in de oven. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Haricots Verts in een jasje

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Marlotte

    Normaal ben ik niet zo van de haricots verts, maar zo lijkt het me wel lekker! Ga het eens proberen!

    23 november 2015 at 07:35
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Voor mij een echte kerstklassieker, hoort er gewoon bij op tafel!

    23 november 2015 at 09:21
    • Beantwoorden Eef

      Daar kan ik het niet meer dan mee eens zijn 😉

      23 november 2015 at 21:36
  • Beantwoorden sunny mama

    Heel lekker!
    Ik maakte dat vroeger ook weleens en ooit heb ik tijdens een diner eens hetzelfde idee voorgeschoteld gekregen maar dan met andijvie in plaats van haricots verts. Dat was ook een heel geslaagde combi.

    23 november 2015 at 12:09
    • Beantwoorden Eef

      Dat klinkt ook goed! Andijvie in een jasje, prima combi denk ik zo! Wellicht even opgebakken met een beetje ui & knof om er helemaal een feestje van te maken 😉

      23 november 2015 at 21:35
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Coq au Vin | Eef Kookt Zo

    […] Gorgonzola of wat dacht je van Zuurkoolrolletjes met (jawel) Franse mosterd. Ook lekker zijn de haricots verts rolletjes in een jasje van Pancetta een echte favoriet die veel mensen lekker vinden. Zo! Genoeg inspiratie voor aan de […]

    9 januari 2016 at 22:36
  • Beantwoorden Cristel

    Vraagje: kan ik dit ook al voorbereiden ‘s ochtends tot en met het oprollen in de pancetta en het dan ‘s middags als de visite er is in de oven zetten? Of is het dan niet zo lekker meer?

    1 december 2016 at 20:55
    • Beantwoorden Eef

      Dat kan prima mits je ze goed afdekt. Ik heb het direct even vermeld in het recept onder het kopje “voorbereiden” 🙂

      1 december 2016 at 22:23
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Beenham honing mosterd uit de oven | Eef Kookt Zo

    […] Haricots verts in een jasje […]

    12 december 2016 at 06:31
  • Laat een reactie achter