fbpx
Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven. Een waanzinnig lekker gerecht bestaande uit maar 5 ingrediënten welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Kijk, daar houden we van tijdens de drukke feestdagen! Bijkomend voordeel: vrijwel iedereen vindt een beenhammetje uit de oven heerlijk!

Honing, mosterd en beenham gaan perfect samen. Voeg er nog een beetje tijm aan toe en wat fijngesneden knoflook en je hebt echt een match made in heaven! Een heerlijke hoofdgerecht dat het erg goed zal doen tijdens de feestdagen.

Mosterd

Voor de mosterd in dit recept heb ik gebruik gemaakt van grove mosterd met zaadjes erin. Ik heb mosterd van het merk Marne gebruikt en die mosterd is grof en mild. Natuurlijk kun je elke andere mosterd gebruiken die je wilt maar deze mosterd past perfect in dit gerecht vandaar dat ik je even vertel welke mosterd ik precies heb gebruikt. Je kunt ook een Dijon mosterd gebruiken maar deze is qua smaak toch vaak net even scherper. Juist een grove, milde mosterd maakt een mooie balans met het zoete van de honing en het kruidige van de knoflook en tijm.

Voor erbij

Je kunt natuurlijk allerlei lekkere bijgerechten serveren bij deze beenham. Aardappeltjes, een lekkere salade maar denk ook eens aan deze lekkere bijgerechten:

✓ Krokante zoete aardappelfrietjes
Spruitjes met cranberry en gorgonzola
Haricots verts in spek gerold

Hoeveelheid

De beenham die ik voor het recept heb gebruikt is 500 gram welke voldoende is voor 2 tot 3 personen. Zeker als je de beenham voor de feestdagen maakt zou ik je bij 4 personen, 2 beenhammetjes aanraden of een grotere beenham. Liever iets te veel dan te weinig en als je wat over hebt is dat zeker niet erg. De volgende dag wat beenham op een broodje is namelijk waanzinnig lekker! Je kunt de hoeveelheid saus bij een grotere beenham verdubbelen naar wens en voor de oventijd houd je 10 minuten aan per 100 gram beenham.

Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven

Een waanzinnig lekker recept voor beenham honing mosterd uit de oven welke ook nog eens makkelijk is om te maken.
3.92 van 12 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 1 hele beenham (voldoende voor 2-3 personen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 beenham (ca. 500 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • eetlepel grove mosterd
  • 2 takjes tijm

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  • Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel grove mosterd en ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over de beenham.
  • Doe de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Zet de oven nu op 175 graden. 
  • Giet elke 15 minuten de honing mosterd saus over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven. Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat 'm nog 5 minuten na garen voor de hem gaat aansnijden.
  • Snijd de beenham in dunne plakken en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 767kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 94g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Beenham honing mosterd uit de oven

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

57 reacties op “Beenham honing mosterd uit de oven”

  1. Hmmm een van mijn favoriete stukken vlees uit de oven, zo lekker! En inderdaad zeker iets teveel maken want een broodje beenham de volgende dag is niet te versmaden 🙂 Heerlijk recept weer!

    1. 4 stars
      Ik ga deze beenham klaarmaken met oud op nieuw. Nu vraag ik me af, heb je een sausje van het vlees of kan je hier nog een lekker sausje bijmaken?

      1. Goedenavond,

        Kan de beenham zo de oven in, zonder eerst even te bakken?
        Ga u recept ook gebruiken voor kerst.
        Groetjes bianca

  2. Ik ga deze morgen maken voor de kerst. Ziet er lekker uit.
    Ga de beenham alleen even van te voren alvast insmeren met de honing mosterd dressing, zodat het goed kan intrekken 🙂

  3. Ik ga deze morgen maken voor de kerst. Ziet er lekker uit.
    Ga de beenham alleen even van te voren alvast insmeren met de honing mosterd dressing, zodat het goed kan intrekken 🙂

  4. Wil dit recept gaan maken, maar vraag mij af of er geen bak- of braadprodukt moet worden gebruikt. Kan iemand mij hierover informeren?

  5. Wil dit recept gaan maken, maar vraag mij af of er geen bak- of braadprodukt moet worden gebruikt. Kan iemand mij hierover informeren?

  6. (sorry ik spreek niet zo goed nederlands)
    ik wil deze ham maken voor kerst maar ik heb een hete lucht oven, kan dit wel? en op 175 grad?
    that was probably awful… I’m really just wondering if the temperatures are for a hot air oven (I only have one of the oven/microwave combis) and do you happen to know what inner temperature this ham has to be in the end? thank you! It looks delicious!

    1. That wasn’t awful, thank you for your comment. I always use normal temp. When using a hot air oven I will always explicitly mentions this, so in this case I didn’t 🙂 Hope this helps. Cheers,

        1. Eef

          Het lekkerste is op de dag zelf anders wordt de ham wat droger. Je kunt het alvast alles klaarmaken en de beenham marineren, dan hoef je hem alleen nog in de oven de schuiven 🙂

    1. Eef

      Het lekkerste is op de dag zelf anders wordt de ham wat droger. Je kunt het alvast alles klaarmaken en de beenham marineren, dan hoef je hem alleen nog in de oven de schuiven 🙂

  7. En als je 2 beenhammen van 450 gram in dezelfde ovenschaal in de oven zet, reken je dan dubbele oven tijd? Dus normaal beenham 450 gram zo’n 40 a 50 minuten en 2x 450 dan 90 minuten of is dat te lang?
    Dank je wel alvast voor je reactie. Ziet er heerlijk uit.

    1. Eef

      Nee dat is te lang denk ik. Ik zou het iets verlengen met een minuut of 10-15 en dan even kijken. Als je een kerntemperatuurmeter hebt kun je die natuurlijk ook gebruiken als deze 65 graden is dan is de beenham gaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top