Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven. Een waanzinnig lekker gerecht bestaande uit maar 5 ingrediënten welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Kijk, daar houden we van tijdens de drukke feestdagen! Bijkomend voordeel: vrijwel iedereen vindt een beenhammetje uit de oven heerlijk!

Honing, mosterd en beenham gaan perfect samen. Voeg er nog een beetje tijm aan toe en wat fijngesneden knoflook en je hebt echt een match made in heaven! Een heerlijke hoofdgerecht dat het erg goed zal doen tijdens de feestdagen.

Mosterd

Voor de mosterd in dit recept heb ik gebruik gemaakt van grove mosterd met zaadjes erin. Ik heb mosterd van het merk Marne gebruikt en die mosterd is grof en mild. Natuurlijk kun je elke andere mosterd gebruiken die je wilt maar deze mosterd past perfect in dit gerecht vandaar dat ik je even vertel welke mosterd ik precies heb gebruikt. Je kunt ook een Dijon mosterd gebruiken maar deze is qua smaak toch vaak net even scherper. Juist een grove, milde mosterd maakt een mooie balans met het zoete van de honing en het kruidige van de knoflook en tijm.

Voor erbij

Je kunt natuurlijk allerlei lekkere bijgerechten serveren bij deze beenham. Aardappeltjes, een lekkere salade maar denk ook eens aan deze lekkere bijgerechten:

✓ Krokante zoete aardappelfrietjes
Spruitjes met cranberry en gorgonzola
Haricots verts in spek gerold

Hoeveelheid

De beenham die ik voor het recept heb gebruikt is 500 gram welke voldoende is voor 2 tot 3 personen. Zeker als je de beenham voor de feestdagen maakt zou ik je bij 4 personen, 2 beenhammetjes aanraden of een grotere beenham. Liever iets te veel dan te weinig en als je wat over hebt is dat zeker niet erg. De volgende dag wat beenham op een broodje is namelijk waanzinnig lekker! Je kunt de hoeveelheid saus bij een grotere beenham verdubbelen naar wens en voor de oventijd houd je 10 minuten aan per 100 gram beenham.

Beenham honing mosterd uit de oven


Het recept voor beenham honing mosterd:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 50 minuten | Totale bereidingstijd: ca. 60 minuten
Hoeveelheid: 1 beenham van 500 gram – ongeveer 2 á 3 personen

Wat heb je nodig voor een beenham honing mosterd (ingrediënten):

  • 1 beenham (ca. 500 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 1½ eetlepel grove mosterd
  • 2 takjes tijm

Hoe je een beenham honing mosterd maakt:

  1. Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  3. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel grove mosterd en ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over de beenham.
  4. Doe de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Zet de oven nu op 175 graden.
  5. Giet elke 15 minuten de honing mosterd saus over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven. Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat ‘m nog 5 minuten na garen voor de hem gaat aansnijden.
  6. Snijd de beenham in dunne plakken en eet smakelijk!

Beenham honing mosterd uit de oven

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

26 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm een van mijn favoriete stukken vlees uit de oven, zo lekker! En inderdaad zeker iets teveel maken want een broodje beenham de volgende dag is niet te versmaden 🙂 Heerlijk recept weer!

    12 december 2016 at 07:38
    • Beantwoorden Eef

      Echt hé! Hij staat op het menu deze kerst dus ik hoop dat we wat over hebben 😉

      24 december 2016 at 09:51
    • Beantwoorden edwin van zoen

      heerlijk recept gaan we zeker vaker maken

      17 augustus 2018 at 18:29
      • Beantwoorden Eef

        Wat leuk om te lezen! Dank voor reactie Edwin 🙂

        24 augustus 2018 at 21:43
  • Beantwoorden Demi | StudioKOOK

    Mmm! Een kanshebber voor het kerstdiner!

    12 december 2016 at 09:27
  • Beantwoorden Monique

    Goed idee! Helemaal klaar met dit menu

    12 december 2016 at 19:03
  • Beantwoorden Tanja

    Wij wilden dit gaan maken. Het recept is dus perfect.

    12 december 2016 at 19:48
  • Beantwoorden Daphne

    Een goed recept voor een huisgemaakte marinade! Deze ga ik zeker nog een keer maken.

    19 december 2016 at 11:27
  • Beantwoorden Helen | HandmadeHelen

    Ik schuif hem net voor de 2e keer deze kerst in de oven. Heerlijk recept!

    26 december 2016 at 13:58
    • Beantwoorden Eef

      Kijk dat lees ik graag! Hoop dat je een fijne kerst hebt gehad Helen 🙂

      30 december 2016 at 10:02
  • Beantwoorden Eva

    Op oudjaar klaargemaakt voor 6 personen: gesmuld en goedgekeurd! topgerecht! Bedankt Eef!

    2 januari 2017 at 20:45
    • Beantwoorden Eef

      Wauw! Dank je wel voor je compliment en leuke reactie 🙂 Hier word ik echt blij van.

      3 januari 2017 at 17:53
  • Beantwoorden Ron W.

    Ik ga hem morgen proberen. Lijkt me erg lekker.
    Alvast bedankt Eef.

    8 april 2017 at 19:02
  • Beantwoorden Sylvia

    Ik heb het deze week gemaakt en het was perfect.
    Zo lekker.
    Helaas niks over

    22 december 2017 at 14:45
    • Beantwoorden Eef

      Dat is een heel mooi compliment, dank je wel!

      31 december 2017 at 00:25
  • Beantwoorden Yionna

    Ik ga deze morgen maken voor de kerst. Ziet er lekker uit.
    Ga de beenham alleen even van te voren alvast insmeren met de honing mosterd dressing, zodat het goed kan intrekken 🙂

    24 december 2017 at 15:16
  • Beantwoorden Anneke

    Wil dit recept gaan maken, maar vraag mij af of er geen bak- of braadprodukt moet worden gebruikt. Kan iemand mij hierover informeren?

    13 maart 2018 at 13:23
  • Beantwoorden Liesbeth

    Is de beenham die je gebruikt al gekookt of gerookt?

    12 oktober 2018 at 09:10
    • Beantwoorden Eef

      Gewoon een hele rauwe beenham gebruiken 🙂

      14 oktober 2018 at 15:48
  • Beantwoorden Julia

    (sorry ik spreek niet zo goed nederlands)
    ik wil deze ham maken voor kerst maar ik heb een hete lucht oven, kan dit wel? en op 175 grad?
    that was probably awful… I’m really just wondering if the temperatures are for a hot air oven (I only have one of the oven/microwave combis) and do you happen to know what inner temperature this ham has to be in the end? thank you! It looks delicious!

    9 november 2018 at 05:45
    • Beantwoorden Eef

      That wasn’t awful, thank you for your comment. I always use normal temp. When using a hot air oven I will always explicitly mentions this, so in this case I didn’t 🙂 Hope this helps. Cheers,

      10 november 2018 at 12:15

    Laat een reactie achter