Honing-mosterdsaus zelf maken

Honing-mosterdsaus zelf maken. Heb je dat weleens gedaan? Het is echt een aanrader! Zo eenvoudig, maar zo lekker. Zacht, zoet en romig. Gewoon een heerlijke saus! Ik hou van een honing-mosterdsaus die lekker van smaak is, maar niet té scherp. Dat is precies hou deze saus is geworden.

Als ik aan honing-mosterdsaus denk ik aan een broodje beenham. De combinatie van warme beenham en honing-mosterdsaus is zo lekker! Nu kun je honing-mosterdsaus natuurlijk voor nog 101 andere recepten gebruiken. Het is een heerlijke, zacht zoete saus met een klein beetje pit door de mosterd. Het combineert heerlijk met varkensvlees zoals beenham, maar ook met kip of vis of wat dacht je als salade dressing?

Honing-mosterdsaus recept

Het recept voor deze honing-mosterdsaus is heel eenvoudig. Je hebt er niet veel voor nodig, waarschijnlijk heb je zelfs alle ingrediënten wel in huis en de bereiding is ook hartstikke makkelijk. Je perst de knoflook uit en fruit deze even aan. Dan voeg je de kookroom, mosterd en honing toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Dan maak je een maizenapapje en voegt dat ook toe. Vervolgens laat je het inkoken tot de gewenste dikte, en klaar is je honing-mosterdsaus.

De lekkerste honing-mosterdsaus

Wat mij betreft maak je met dit honing-mosterdsaus recept de allerlekkerste honing-mosterdsaus. Door de verhouding van de honing en mosterd is mijn versie heerlijk zacht en zoetig. Ik hou er persoonlijk niet zo van als het meer een mosterdsausje is of als hij heel scherp is. Natuurlijk proef je de mosterd wel, maar ik gebruik het liefst fijne dijon mosterd, die is zacht van textuur, lekker pittig en toch ook romig. De juiste hoeveelheid honing erbij om de juiste balans te creëren en je maakt in een handomdraai de lekkerste honing-mosterdsaus.

Bij de beenham

Honing-mosterdsaus zelf maken is dus heel makkelijk én heel erg lekker. Uiteraard smaakt de saus fantastisch bij beenham. Zoals bij mijn recept voor beenham uit de oven. Maar ook een van de eerder genoemde variaties is heerlijk. Heb jij nog andere lekkere combinaties met honing-mosterdsaus? Laat ze dan gerust weten in de reacties!

Zelfgemaakte honing-mosterdsaus bewaren

Warm en vers is hij natuurlijk het allerlekkerste, maar je kunt deze saus ook prima bewaren. Laat hem afkoelen en bewaar hem in een schoon bakje of bekertje in de koelkast. Daar blijft hij een dag of 2 tot 4 wel zeker wel goed. Je kunt hem dan voor serveren natuurlijk ook weer even verwarmen.

Honing-mosterdsaus

De LEKKERSTE recept voor zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Heerlijk voor bij een broodje beenham, bij kip, vis of over een salade.
4.41 van 45 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 225 ml kookroom
  • 4 eetlepels honing
  • eetlepel mosterd (dijon)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water (koud)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de olie in een steelpannetje. Fruit de knoflook even aan.
  • Voeg de kookroom, mosterd en honing toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur.
  • Meng het goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Meng de maizena met het koude water en voeg toe aan de saus. Laat zachtjes op laag vuur inkoken tot het de gewenste dikte heeft.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 806kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 5g | Vetten: 84g | Verzadigd vet: 52g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

20 thoughts on “Honing-mosterdsaus zelf maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept