Broodje gegrilde beenham

Broodje beenham met honing-mosterdsaus

Broodje beenham met honing-mosterdsaus. Och, dit broodje is toch zo ontzettend lekker. Warme beenham en honing-mosterdsaus is echt een wereldse combinatie. Héél makkelijk om zelf te maken, ik ga je vertellen hoe je hem het allerlekkerst maakt!

Toen ik laatst mijn recept voor honing-mosterdsaus met je deelde zei ik het al, het recept voor broodje beenham met honing-mosterdsaus komt eraan. Want je kunt natuurlijk niet een honing-mosterdsaus recept delen zónder een broodje beenham 😉 . Dat snap je wel! Dus zoals beloofd, hierbij het recept voor dit goddelijke broodje.

Broodje warme beenham

Een broodje warme beenham is echt zo’n klassiek broodje wat je ‘vroeger’ ook wel veel tegenkwam op festivals of braderieën. Je vindt het broodje nog steeds bij de slager of bij broodjeszaken, maar een broodje beenham maken in je eigen keuken kan natuurlijk ook. Zeker als je hem helemaal zelf maakt, de lekkerste broodjes uitkiest en natuurlijk het sausje zelf maakt. Dat bewijst dit makkelijke recept maar weer!

Broodje warme beenham

Lekker én makkelijk

Soms kan het echt zo simpel zijn. Een broodje, warme beenham, lekkere saus en wat sla en je hebt een gruwelijk lekker broodje te pakken. Uiteraard veel saus, want die saus is gewoon zo goed en smaakt te fantastisch in combinatie met de warme beenham. En meer heb je eigenlijk niet nodig.

Broodje gegrilde beenham recept

Honing-mosterdaus erbij

Broodje beenham mét honing-mosterdsaus natuurlijk. Want heb je weleens een broodje beenham zonder de honing-mosterdsaus gegeten? Ik niet hoor. En ik snap ook wel waarom. De combinatie tussen de warme beenham en de romige, zachte, zoetige saus is nou eenmaal hemels. En soms moet je niet teveel willen veranderen aan zulke heerlijke combinaties.
Broodje beenham met honing mosterdsaus recept

Broodje gegrilde beenham

Broodje beenham met honing-mosterdsaus

Het LEKKERSTE recept voor een broodje beenham met honing-mosterdsaus. Heel makkelijk om zelf te maken, maar zo fantastisch lekker.
4.20 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 pistolets (afgebakken)
  • 400 gram beenham (in plakjes (vleeswaren))
  • 75 gram sla
  • honing-mosterdsaus
  • boter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bak de plakjes beenham uit in een ruime grill- of koekenpan met een beetje boter.
  • Snij de pistolets open.
  • Beleg de pistolets met sla en beenham en doe hier wat van de honing-mosterdsaus overheen. Serveer de broodjes met bakje extra saus naar smaak.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 15g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Broodje gegrilde beenham

Broodje warme beenham Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept