Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas, een heerlijke eenpersoons quiche die je niet graag wilt delen! Luchtig bladerdeeg met een romige, zachte en smaakvolle vulling van geitenkaas, verse spinazie, kruiden en oven geroosterde cherrytomaten. Heerlijk!

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik van hartige taarten en quiches hou. Heerlijk vind ik ze! Makkelijk ook, althans als ik over mijn eigen recepten spreek natuurlijk 😉 . Die hou ik het liefst zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk.

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het mij leuk, lekkere vega groenten quiches te maken. Perfect als (groenten) bijgerecht, verrassend leuk op tafel en ook nog eens prima kindvriendelijk. Deze quiches zijn namelijk echte eenpersoons quiches. Je kunt ze prima voorbereiden door ze klaar te maken en de volgende dag alleen nog even kort op te warmen in de oven. Ideaal voor als je al veel moet maken. Overigens zijn ze buiten de kerstdagen om natuurlijk ook fantastisch leuk (en lekker) om te maken.

Mini quiche met spinazie

Eenpersoons quiches of mini quiches

Het blijft leuk om je gasten tijdens de feestdagen te verrassen met iets lekkers. Vaak weet je al snel wat je pronkstuk gaat zijn. Zoals een lekkere beenham uit de oven, zelfgemaakte kiprollade (het recept dat gister online kwam) of  varkensfiletrollade met knoflook en tijm bijvoorbeeld. Maar wat serveer je erbij? Op mijn blog kun je al veel lekkere bijgerechten vinden, maar deze mini quiche vind ik persoonlijk toch wel echt heel erg leuk. Het ziet er leuk uit, smaak fan-tas-tisch en is weer eens wat anders dan de geijkte geroosterde groenten, stoofperen en dergelijke. Hoewel ook heerlijk hoor, daar niet van. Deze mini quiches zijn weer eens wat anders, verrassend, leuk én lekker. Probeer ze eens!

Kleine quiche


Het recept voor mini quiche met spinazie en geitenkaas:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 25-30 minuten | Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 mini quiches

Wat heb je nodig voor mini quiche met spinazie en geitenkaas (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 12 cherrytomaten
  • 2 eieren (middel)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • (witte) peper, zout, nootmuskaat
  • olijfolie

Overig: 4 mini quiche/ ronde (bak)vorm met een diameter van ca. 10 cm

Hoe maak je mini quiche met spinazie en geitenkaas :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie en witte peper naar smaak tot deze geslonken is.
  3. Vet ondertussen de quiche/ ronde (bak)vormpjes in.
  4. Snijd vier ronde vormen uit het bladerdeeg en vul hiermee de bakvormen.
  5. Prik gaatjes in de bodem en bak de vormen in een minuut of 5 even voor
    Druk na het bakken eventueel opgebold bladerdeeg weer voorzichtig op zijn plaats.
  6. Klopt de eieren los in een kom met de crème fraîche, peper, zout, (een snuf) nootmuskaat en uienpoeder.
  7. Verdeel de (gebakken) spinazie en de geitenkaas over de vormpjes.
  8. Giet hierover het eimengsel en steek de per vormpje 3 cherrytomaten in het eimengsel.
  9. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de quiche gaar is en goudbruin. Eet smakelijk!

Eenpersoons quiche

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

3 gedachtes op “Mini quiche met spinazie en geitenkaas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top