Mini quiche met spinazie en geitenkaas, een heerlijke eenpersoons quiche die je niet graag wilt delen! Luchtig bladerdeeg met een romige, zachte en smaakvolle vulling van geitenkaas, verse spinazie, kruiden en oven geroosterde cherrytomaten. Heerlijk!
Als je mij al even volgt dan weet je dat ik van hartige taarten en quiches hou. Heerlijk vind ik ze! Makkelijk ook, althans als ik over mijn eigen recepten spreek natuurlijk 😉 . Die hou ik het liefst zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk.
Mini quiche met spinazie en geitenkaas
Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het mij leuk, lekkere vega groenten quiches te maken. Perfect als (groenten) bijgerecht, verrassend leuk op tafel en ook nog eens prima kindvriendelijk. Deze quiches zijn namelijk echte eenpersoons quiches. Je kunt ze prima voorbereiden door ze klaar te maken en de volgende dag alleen nog even kort op te warmen in de oven. Ideaal voor als je al veel moet maken. Overigens zijn ze buiten de kerstdagen om natuurlijk ook fantastisch leuk (en lekker) om te maken.
Eenpersoons quiches of mini quiches
Het blijft leuk om je gasten tijdens de feestdagen te verrassen met iets lekkers. Vaak weet je al snel wat je pronkstuk gaat zijn. Zoals een lekkere beenham uit de oven, zelfgemaakte kiprollade (het recept dat gister online kwam) of varkensfiletrollade met knoflook en tijm bijvoorbeeld. Maar wat serveer je erbij? Op mijn blog kun je al veel lekkere bijgerechten vinden, maar deze mini quiche vind ik persoonlijk toch wel echt heel erg leuk. Het ziet er leuk uit, smaak fan-tas-tisch en is weer eens wat anders dan de geijkte geroosterde groenten, stoofperen en dergelijke. Hoewel ook heerlijk hoor, daar niet van. Deze mini quiches zijn weer eens wat anders, verrassend, leuk én lekker. Probeer ze eens!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
- 150 gram spinazie (vers)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 12 cherrytomaten
- 2 eieren (middel)
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel uienpoeder
- olijfolie, (witte) peper, zout, nootmuskaat
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie en witte peper naar smaak tot deze geslonken is.
- Vet ondertussen de quiche/ ronde (bak)vormpjes in.
- Snijd vier ronde vormen uit het bladerdeeg en vul hiermee de bakvormen.
- Prik gaatjes in de bodem en bak de vormen in een minuut of 5 even voor
Druk na het bakken eventueel opgebold bladerdeeg weer voorzichtig op zijn plaats. - Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche, peper, zout, (een snuf) nootmuskaat en uienpoeder.
- Verdeel de (gebakken) spinazie en de geitenkaas over de vormpjes.
- Giet hierover het eimengsel en steek de per vormpje 3 cherrytomaten in het eimengsel.
- Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de quiche gaar is en goudbruin. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
M. Koetsier says:
Kom dit recept nu tegen en lijkt me heerlijk en ziet er prachtig uit. Maar welke kaas kan ik proberen i.p.v. de geitenkaas?
Renske says:
Makkelijk recept ik heb het gemaakt in cup cake vormpjes hier voor zijn de hoeveel heden te groot.
Leny Vercoulen says:
Hallo,ook wij houden niet zo van geitenkaas,welke kaas kan ik dsn gebruiken…..
Eef says:
Ricotta, gewone (geraspte) kaas, gorgonzola – kan allemaal 🙂
Eef says:
Dankjewel! Je zou schapenkaas kunnen doen (feta van schapenmelk) maar ricotta zou ook heel lekker kunnen zijn. Succes!
Marian says:
Ik ga het zeker uit proberen, dankjewel
Petra Reynders says:
Heerlijk recept al regelmatig gemaakt en zelfs ipv 4 kleine als 2 grote gemaakt. Het ziet er zo gezellig uit op tafel.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen 🙂 Dankjewel!
Julie says:
Wat een ontzettend leuke vormpjes! Weet je nog waar ze van zijn?
Eef says:
Ja, maar ze zijn van de kringloop dus daar heb je weinig aan. Ik heb even gekeken, maar helaas staat er ook geen merkje onderop dus ik kan je jammer genoeg niet verder helpen
Julie says:
Ah dank voor het reageren! Op naar de kringloop 🙂
Marijke Roeterdink says:
Zou graag dit recept maken met light roomkaas i.p.v. creme fraiche , kan dat?
Verder mijn complimenten voor jouw recepten, ik heb al vaak genoten!!
Gegroet Marijke
Eef says:
Ja dat kan prima 🙂
Eef says:
En dankjewel 😀
Ellen Lindelauf says:
Ziet er heerlijk uit! Als je ze de dag erna nog even op wilt warmen, op welke temperatuur? En voor hoelang? Groeten Ellen
Eef says:
Ik zou het dan op 180-190 graden een kwartiertje doen en dan even kijken of ze warm genoeg zijn. Kwestie van uitproberen 🙂 Ze zijn klein dus hebben niet heel veel nodig
Trien says:
Kan ik ze ook invriezen?
Eef says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂