Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Ik ga dit jaar los met heerlijke, verrassende, maar o zo makkelijke gerechten. Neem dit voorgerecht, zalmtartaar met avocado, hier kun je dus echt he-le-maal niets aan verknallen. Je kunt hem van te voren klaar maken en hij is god-de-lijk lekker. Wat wil je nog meer? Met dit favoriete voorgerecht maak je jouw gasten echt blij. Dat weet ik zeker!

Het leuke aan dit voorgerecht is dat hij er ook nog eens super chique uitziet. Zo’n mooi strak torentje van zalm maak je eenvoudig met een kook of garneerring. Dat is zo’n metalen ring waar je dus mooi zo’n torentje mee kunt maken. Vaak zit er ook nog een soort “aandruk-ding” bij waarmee je de bovenkant ook nog strak kunt… aandrukken, dus 😉 . Staat wel super chique hoor en voor een paar euro heb je al zo’n ding. Heb je er geen en wil je er niet aan dan kun je ook prima een kommetje gebruiken. Even invetten met een beetje (olijf)olie, vervolgens het zalm/ avocado mengsel erin, aandrukken en omdraaien op een bordje. Iets minder chique, maar net zo feestelijk en natuurlijk nog steeds hartstikke lekker.

Zalmtartaar met avocado – toegankelijk voorgerecht

Wat ik belangrijk vind aan gerechten voor kerst is dat ze toegankelijk zijn. Werkelijk iedereen kan dit gerecht maken en toch ziet het er fancy smancy uit (fijn toch 🙂 ). Daarnaast heeft mijn voorkeur dat je het (voor een deel) kunt voorbereiden. Ook daaraan voldoet dit heerlijke gerecht. De zalm marineer je van te voren (dat kan tot wel een dag van te voren) en de tartaar kun je enkele uren van te voren al opmaken. Met een beetje citroensap erbij natuurlijk om te voorkomen dat de avocado gaat verkleuren.

Ingredienten zalmtartaar

Ingrediënten zalmtartaar

Veel heb je niet nodig voor deze heerlijke zalmtartaar met avocado. Rauwe zalm en avocado heb je natuurlijk nodig maar dat spreekt voor zich. Lekkere smaakmakers zoals citroen, bieslook, vette mayonaise (dat smaakt het lekkerste in combinatie met zalm). Verder gebruik ik sojasaus, azijn en sesamolie om de zalm te marineren. Dat smaakt namelijk zo fan-tas-tisch lekker en zorgt ervoor dat je gasten je direct om het recept voor deze heerlijke zalmtartaar zullen vragen. Dat zijn mijn “geheime” ingrediënten voor een lekker gemarineerde rauwe zalm…

Voorgerecht zalm tartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Makkelijk voorgerecht: zalm tartaar met avocado
4.23 van 176 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram zalm
  • 1 avocado (rijp)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • peper
  • Extra: tuinkers ter garnering

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes.
  • Marineer de rauwe zalm door de sesamolie, azijn en sojasaus erdoor te mengen en zet apart.
    Tot hier kun je het 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar de zalm dan afgesloten in de koelkast.
  • Rasp de citroen en pers het sap uit. Houd dit apart.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes (ter grote van de rauwe zalm). 
  • Doe de zalm en de avocado samen met 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel van de citroenrasp in een kom.
  • Voeg hier de bieslook en mayonaise aan toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper.
  • Schep het mengsel in een kookring op een mooi bordje en druk de bovenkant aan.
  • Herhaal dit tot je vier zalmtartaartjes hebt en garneer met tuinkers. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 253kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 18g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

zalmtartaar

44 thoughts on “Zalmtartaar met avocado

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept