Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Gevulde pompoen, een heerlijk recept voor gevulde pompoen. Met dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht voor kerst steel jij deze kerst de show! En mag ik je direct een geheimpje verklappen? Hij is niet alleen fan-tas-tisch lekker, hij is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Vorig jaar maakte ik hem voor het eerst, een gevulde pompoen. Echt totaal wat anders dan wat ik normaal maak, maar ik was meteen enthousiast! Het is namelijk een pronkstuk voor op tafel. Volledig vegetarisch (zelfs vegan) en ontzettend lekker! Ik ben dol op pompoen en vulde de pompoen met lekkere winterse smaken. Zodat die smaken lekker intrekken in de pompoen, maar je ook nog eens een heerlijke vulling hebt om van te snoepen.

Gevulde pompoen uit de oven

Want dat doe je zeker. Ik heb inmiddels de vulling zelfs al een keer als snelle maaltijd gemaakt, want zo lekker is ‘ie. Met wat kleine aanpassingen, maar het is een vulling van rijst, stukjes pompoen, cranberry, gedroogde abrikoos en kruiden zoals piment en kaneel. Echt geloof mij, dit MOET je een keer proberen. Of je nu volledig vega of vegan gaat voor kerst of voor een (vega) etentje eens een echte showstopper zoekt om te maken, dit is je recept.

Gevulde pompoen

Gevulde pompoen Pinterest Collage

12 reacties op “Gevulde pompoen

 • Hallo Eef,
  er zit best wat verschil in de pompoenrolladerecepten die ik heb gelezen. Sommigen bakken hem eerst voor, vullen hem en bakken hem dan af. Jij doet dat niet. Jij verpakt hem wel in aluminiumfolie, anderen niet. Bij de een gaat hij 1 uur in de oven, bij de anderen 2. Moet ik hem wel of niet voorbakken? Moet ik hem wel of niet schillen, wordt de schil zo zacht dat je dat kan eten?
  Het zou verstandig zijn het eerst uit te proberen, maar ik ben in mijn eentje…….
  Dank voor jouw antwoorden. Groetjes Anne.

  • Eef

   Ik heb geen verstand van de andere recepten natuurlijk dus daarover kan ik je niet informeren. Dit is hoe ik het doe. De schil wordt niet eetbaar, die is eigenlijk (vind ik) nooit lekker. Maar door hem erin te bakken krijg je een prachtig resultaat, gaart de binnenkant ontzettend mooi en kun je er lekker van smikkelen en dat buitenste randje laat je lekker op je bord liggen (of eet je wel op als je het lekker vindt) 🙂

 • Ha Eef,
  Leuk recept! Ik denk erover om het morgenavond mee te nemen als hoofdgerecht voor een etentje van een vriendin. Kan ik het denk je ook een uur thuis in de oven doen, en dan nog een uur bij haar thuis? Zodat het iets sneller klaar is.
  Alvast bedankt!

 • Hey klinkt heerlijk en ik wil.m vanavond proberen, maar ik heb nog één vraag: je schrijft dat je de pompoen helemaal moet uithollen en het vruchtvlees in blokjes moet snijden en mee moet bakken, maar op het plaatje zie ik nog best veel vruchtvlees aan de schil zitten.. hoeveel vruchtvlees moet je laten zitten? Tnx

 • Hoi Eef, wil graag de pompoen maken. Vraag 1 leg ik hem in de oven op het rooster of op de bakplaat
  Vraag 2 waar kan ik keukentouw kopen. Niet bij ons in de suoermarkt te krijgen.
  Alvast bedankt voor je reactie
  Henny

  • Eef

   Ik koop het zelf altijd bij dille & kamille, maar daar heb je nu met de lockdown weinig aan natuurlijk. De grote AH heeft het vaak ook wel in de winkels liggen dus misschien daar even kijken?
   Ik zou hem om de bakplaat of in een ruime ovenschaal leggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept