Kaasstengels

Kaasstengels

Kaasstengels. Wie kent ze niet, van die lekkere knapperige stengels van bladerdeeg met kaas. Kaasstengels zijn dus echt super makkelijk om zelf te maken én ook nog eens heel erg leuk om te maken. En nog een reden: echt veel lekkerder dan de voorverpakte ietwat droge versies uit de supermarkt.

Het is heel eenvoudig om zelf kaasstengels te maken. Trouwens ook een leuk idee om samen met de kids te maken. Dat gaan ze vast heel leuk (en lekker) vinden! Voor deze kaasstengels gebruik ik vers bladerdeeg op rol uit het koelschap. Dat hoef je niet eerst te ontdooien en is zo te gebruiken. Het formaat is ook al ideaal om repen van te snijden. Je hebt ook bladerdeeg uit de vriezer in plakjes. Dat kun je ook gebruiken. Dan moet je het even laten ontdooien en de plakken aan elkaar ‘plakken’ om zo een lange(re) reep te krijgen.

Soepstengels en kaasstengels

Wat nu het verschil is tussen kaasstengels en soepstengels? Dat is een goede vraag. Beide zijn stengels, waar er bij kaasstengels dus ook nog kaas door en op zit. Kaasstengels zijn ook vaak getwist en soepstengels recht. Beide zijn lekker voor bij de soep, maar ook super lekker om gewoon los te serveren als hapje bij een borrel of op een verjaardag. Leuk ook om ze staand in een glas neer te zetten. Verder zijn kaasstengels eigenlijk altijd van bladerdeeg gemaakt, maar soepstengels kunnen ook gemaakt worden van andere deegsoorten. 

Zelf kaasstengels maken

Zelf kaasstengels maken

Je hebt eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig om zelf kaasstengels te maken. Naast het bladerdeeg heb je verder niet veel nodig voor deze kaasstengels. Natuurlijk een lekkere (geraspte) kaas en wat geklutst eigeel met een scheutje melk om de stengels een mooie glans te geven (en te zorgen dat de kaas goed blijft zitten). Verder kun je optioneel nog wat kruiden, zout en/of sesamzaadjes gebruiken. Ik vond het leuk om zo verschillende soorten kaasstengels te maken. Dan heb je van alles wat!

Bladerdeegstengels met kaas

Kaasstengels recept

Soepje erbij

Deze kaasstengels kun je absoluut serveren als hapje voor bij de borrel, maar het heet natuurlijk niet voor niks ook wel een soepstengel met kaas. Want het smaakt heerlijk bij een kopje soep. Niet per se om mee te dopen, althans mag wel hoor, maar gewoon lekker voor erbij. Ook leuk als amuse bij een klein kommetje soep bij bijvoorbeeld een diner met vrienden. Eigenlijk smaken deze kaasstengels lekker bij elke soep, maar als ik je een tip mag geven raad ik deze pompoensoep, verse tomatensoep of pastinaaksoep zeker erbij aan!

Zelfgemaakte kaasstengels

Kaasstengels

Zelf kaasstengels maken is super lekker, heel erg makkelijk én leuk. Met dit recept maak je soepstengels met kaas in een handomdraai!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 12 stengels

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • sesamzaadjes
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij het bladerdeeg in de lengte in ca. 12 repen van zo'n 2 cm breed.
  • Kluts het eigeel samen met de melk.
  • Smeer de bladerdeegrepen in met het eimengsel, verdeel er wat kaas eroverheen, draai ze aan beide kanten tot een spiraal, verdeel er weer wat eimengsel overheen en nog wat kaas.
  • Eventueel kun je ook nog wat Italiaanse kruiden in en op de kaasstengels doen, alsook wat sesamzaadjes en wat zout naar smaak.
  • Verdeel de kaasstengels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin.

handig om te weten:

Je kunt de kaasstengels in een luchtdichte verpakking ca. 2 dagen bewaren

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kaasstengels

Kaasstengels Pinterest Collage

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Kaasstengels”

  1. Lijken mij heel lekker. Ga het zeker snel eens maken. Let er wel op dat je bladerdeeg neemt bereid met boter. Dat maakt een heel verschil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top