Het recept voor een heerlijke, snelle, vegetarische pastinaaksoep met een beetje groene pesto olie eroverheen gedruppeld. Ontzettend makkelijk om te maken en ontzettend lekker, aanrader voor tijdens deze koude wintermaanden!
Op de een of andere manier had ik laatst 2 flinke pastinaken thuis liggen. Uit een perspakket, ergens bij gekregen. Super leuk natuurlijk, maar ik had alle boodschappen voor het avondeten de komende dagen al in huis en het zag er niet naar uit dat ze het langer dan een paar dagen gezellig zouden hebben bij mij thuis. Dus ik moest er snel mee aan de slag, maar wat kun je daar nou van maken? Van pastinaak?
Soep van pastinaak maken
Van pastinaak kun je heel veel maken. Pastinaak is een wortelgewas en heeft een zachte smaak wat ergens wat weg heeft van anijs. Je kunt het roosteren, pureren en gebruiken in een stamppotje (in plaats van aardappel), grillen, maar je kunt er ook een heerlijke, snelle soep mee maken. Dat laatste, dat werd hem. Een heerlijk voedzaam, vegetarisch soepje. Lekker als lunch of als avondeten met een stokbroodje erbij. Het is een wat dikkere soep dus hij vult goed, maar doordat je veel groenten gebruikt is het tegelijkertijd een lekkere, slanke soep. Ideaal!

Pastinaaksoep
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram pastinaak
- 2 (groenten)bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 laurierblaadje
- 1 klontje roomboter*
- 2 eetlepel groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- Verhit de roomboter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
- Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes.
- Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken.
- Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover. Eet smakelijk!
11 reacties op “Pastinaaksoep”
Yummie! Ik had al een paar weken pastinaak in de groente la en geen puf om er iets mee te doen. Uiteindelijk zonde om ze weg te gooien en in een handomdraai dit heerlijke soepje gemaakt! Bedankt voor je recept🙌🏻😁
Groetjes Monique
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Ik heb je pastinaaksoep gegeten dit weekend met vrienden, helemaal geweldig vooral het vleugje “pesto” maakt het tot een bijzondere soep. Gelukkig maak ik altijd teveel dus twee dagen genieten.
Groetjes,
John
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Deze soep al een paar keer gemaakt. Eenvoudig en snel klaar, het resultaat is super!
Een heerlijk voedzame soep!
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Kun je die pastinaaksoep ook invriezen?
Groet, Margret
Nog niet geprobeerd, maar dat lijkt me geen probleem.
Heerlijk! Een heel goed idee dit recept!
Heerlijke soep vooral met de pesto olie!
Omdat ik te weinig pastinaak had dit aangevuld met 2 wortelen.
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂