Pastinaaksoep

Het recept voor een heerlijke, snelle, vegetarische pastinaaksoep met een beetje groene pesto olie eroverheen gedruppeld. Ontzettend makkelijk om te maken en ontzettend lekker, aanrader voor tijdens deze koude wintermaanden!

Op de een of andere manier had ik laatst 2 flinke pastinaken thuis liggen. Uit een perspakket, ergens bij gekregen. Super leuk natuurlijk, maar ik had alle boodschappen voor het avondeten de komende dagen al in huis en het zag er niet naar uit dat ze het langer dan een paar dagen gezellig zouden hebben bij mij thuis. Dus ik moest er snel mee aan de slag, maar wat kun je daar nou van maken? Van pastinaak?

Soep van pastinaak maken

Van pastinaak kun je heel veel maken. Pastinaak is een wortelgewas en heeft een zachte smaak wat ergens wat weg heeft van anijs. Je kunt het roosteren, pureren en gebruiken in een stamppotje (in plaats van aardappel), grillen, maar je kunt er ook een heerlijke, snelle soep mee maken. Dat laatste, dat werd hem. Een heerlijk voedzaam, vegetarisch soepje. Lekker als lunch of als avondeten met een stokbroodje erbij. Het is een wat dikkere soep dus hij vult goed, maar doordat je veel groenten gebruikt is het tegelijkertijd een lekkere, slanke soep. Ideaal!

Pastinaaksoep

Makkelijk recept voor een snelle, vegetarische pastinaaksoep met pesto olie
4.25 van 197 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram pastinaak
  • 2 (groenten)bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 klontje roomboter*
  • 2 eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Verhit de roomboter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
  • Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes.
  • Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee.
  • Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken.
  • Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Als je het recept volledig plantaardig (vegan) wilt maken, gebruik dan een beetje plantaardige boter i.p.v. roomboter.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 210kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 2g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

49 thoughts on “Pastinaaksoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept