Klassieke pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep. Nu de herfst in aantocht is, begin ik weer trek de krijgen in lekkere soepjes. Eén van mijn favorieten in de herfst is absoluut pompoensoep. Ik heb al een aantal pompoensoep recepten op mijn blog staan, maar ik kwam erachter dat ik nog geen ‘klassieke’ pompoensoep heb. En die mag natuurlijk echt niet ontbreken!

Ik heb meerdere lekkere pompoensoep recepten voor je op mijn blog gezet, zoals een pompoensoep met appel, pompoensoep met wortel en een pompoensoep met zoete aardappel. Alledrie heerlijk, maar een pompoensoep basisrecept, om het zo maar even te noemen, mag natuurlijk niet ontbreken! Een soep puur op basis van pompoen. Want ook zo puur is hij zalig! 

Klassieke pompoensoep

Pompoensoep Pinterest Collage

4 reacties op “Pompoensoep

  • Dit is mijn variatie op bovenstaand gerecht:

    Pompoensoep van Lieke

    Pompoen in stukken snijden (schillen niet nodig), smoren in olijfolie met een gesneden ui, stukjes aardappel, knoflook, ketoembar (gemalen korianderzaad), fijn gesneden gemberwortel, gemalen komijn, zout, peper en eventueel wat cayennepeper. Als alles zacht is pureren met staafmixer. Water of bouillon toevoegen tot gewenste dikte. Afmaken met fijngehakte peterselie, gehakte hazelnoten of amandelsnippers (even roosteren in droge koekenpan) en lepel creme fraiche of lichtgeklopte slagroom. Eet smakelijk! Jouw recept en het mijne lijken erg op elkaar. Ik maak hem al 30 jaar zo.

  • 4 sterren
    Ik maak de soep ongeveer gelijk. Ik gebruik om te kruiden een zakje korma pasta, daar zit lekker veel smaak aan en ipv pepertje een flinke kneep sriracha saus naar smaak.En ik gebruik kokosmelk/room op het laatst. Een heerlijke soep die je een warm gevoel in je buik geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept