Spaanse paella met vis en kip

Seizoensgroenten juli

Wat ik zo fijn vind aan koken met seizoensgroenten, is dat het duurzaam, lekker, gezond en goed voor de portemonnee is! Benieuwd welke groenten er in juli in het seizoen zijn? Ik ga het je vertellen!

Groenten uit de volle grond

Seizoensgroenten zijn groenten die per seizoen verschillen en uitsluitend van de akker komen, uit de volle grond dus. Deze groenten hebben geen kunstmatig klimaat nodig om te kunnen groeien en worden dus natuurlijk gekweekt. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de seizoensgroenten uit de maand juli in Nederland met nog wat extra recept-tips!

Groenten in juli

Het is officieel zomer en dit is misschien wel mijn favoriete seizoen als het op groente en fruit aankomt, zo kan je bijvoorbeeld al heerlijke rijpe tomaten en aubergines vinden. Zoals je misschien al wist is het bijvoorbeeld écht perzik-tijd en laat ik nu ontzettend gek zijn op perziken! Naast een hoop lekkere recepten met seizoensgroenten in de hoofdrol kon ik het dus niet laten om tóch een paar perzik-recepten met je te delen.

In de zomer kun je natuurlijk naast lekker koken ook lekker gaan barbecueën! Ook daarvoor kan je hier terecht, zo heb ik een hoop handige tips voor als je denkt, ik ga een BBQ organiseren!

Verse tomaten

Lokale producten uit het seizoen

Zoek ook eens een lokale boer op de markt of in de omgeving en kijk naar het variërende aanbod. Hier in Nederland kunnen we namelijk supergoed en veelzijdig met de seizoenen mee eten, zo fijn! Ik heb, naast de lijst met groenten, hieronder een aantal lekkere recepten met seizoensgroenten van juli voor je op een rijtje gezet.

Seizoensgroenten juli

Recepten seizoensgroenten juli

Spaanse paella met vis en kip

1. Doperwten – Paella

Zomerser dan paella wordt het niet! Een heerlijke Spaanse rijstschotel met zeevruchten en natuurlijk verse groenten. Ik ben gek op doperwten, zeker in de paella. Je kunt doperwten in Nederland prima vriesvers krijgen, maar als het zomer is is het zo veel lekkerder om ze vers te eten!

Het kost wel wat liefdevolle arbeid, je moet ze namelijk wel zelf doppen. Vervolgens kan je ze door een gerecht, zoals deze paella, verwerken of kort koken en bijvoorbeeld als los bijgerecht of door een salade doen. Heerlijk knapperig, aards en lichtzoet.. mmm!

Bekijk het recept voor paella >>

tomatenquiche recept

2. Tomaten – Tomatenquiche

Tomaten zijn wel echt een van mijn favorieten en ze zijn ook erg gezond! Goed voor je lijf en goed voor je ziel dus. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk om te eten, zoals in deze tomatenquiche bijvoorbeeld.

Een heerlijke, makkelijk quiche met een romige vulling met ricotta, Parmezaanse kaas en natuurlijk smaakvolle tomaten! Ook heerlijk om koud te eten 😉 .

Bekijk het recept voor tomatenquiche >>

Baba Ganoush

3. Aubergine – Baba ganoush

Aubergines, je houdt er van of niet. Ik ben van mening dat als je ze écht goed bereidt, het een van de lekkerste en meest veelzijdige groentes kan zijn! Ze zijn heel goed te marineren en je kunt ze dus elke smaak geven die je wilt.

Baba ganoush is een romige dip uit de Ottomaanse keuken. Je grilt en blakert de aubergines in zijn geheel en gebruikt het malse, rokerige vruchtvlees om deze fantastische dip mee te maken.
Bekijk het recept voor baba ganoush >>

Surinaamse bami recept met kip

4. Bleekselderij – Surinaamse bami

Bleekselderij is een beetje de verstopte held van de keuken, onmisbaar in een hoop basisrecepten en toch weten velen niet wat ze er mee kunnen maken! Denk bijvoorbeeld aan een smaakvolle basis voor (pasta)sauzen of soepen, bleekselderij is echt een fantastische smaakmaker.

Zo ook dus in deze Surinaamse bami, lekker kruidig en smaakvol! Met een malse kippenpoot erbij, comfortfood ten top.
Bekijk het recept voor Surinaamse bami >>

Perzik cheesecake

5. Perzik – Perzik cheesecake

Zoals ik zei is het perzik-tijd en overspoel ik jullie graag met perzik recepten. Een heerlijke vrucht met een stevige bite en friszoete smaak. Super lekker, super gezond en boordevol vezels!

Deze cheesecake met perzik is ook echt tongstrelend lekker. Romig, zoet, fris en met een knapperige bastognebodem.. hemels.
Bekijk het recept voor perzik cheesecake >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *