45 min.
4.50 van 4 stemmen

Perzik sorbetijs

Perzik sorbetijs. Als je net als ik dol bent op perzik, heb ik echt een heerlijk recept voor je. Namelijk dit fantastische perzik sorbetijs. Het is lekker fris en tegelijkertijd zacht van smaak. Heerlijk, romig sorbetijs!

Ik vind het heerlijk om sorbetijs met fruit te maken. Bovenal omdat ik sowieso gek ben op fruit. Zeker in de zomer is het fruit hier thuis bijna niet aan te slepen. Het is nou eenmaal een heerlijke zoete versnapering en ook nog eens gezond met alle vitaminen en vezels. En als het echt warm is, dan is fruitijs toch wel het állerlekkerst natuurlijk ;-). Je vindt op mijn blog onder andere al kiwi sorbetijs, kersen sorbetijs en aardbei sorbetijs, maar nu dus ook deze parel: perzik sorbetijs. Zo fantastisch lekker!

Fris, romig en zacht

De smaak van dit heerlijke sorbetijs met perzik zou ik omschrijven als lekker fris en tegelijkertijd zacht van smaak. Ondanks dat het sorbetijs is en er dus geen room aan te pas komt, smaakt het wel heel romig. Maar het verliest zijn frisheid daarmee absoluut niet. Ik heb ervoor gekozen om de perzik niet helemaal fijn te malen, dus er zitten nog hele kleine stukjes perzik in het ijs. En die kleine stukjes perzik maken het echt ontzettend lekker!

Bolletjes perzik sorbetijs

Zoete perziken

Sowieso ben ik dol op de smaak van perzik. Ik kan wel stellen dat het een van mijn favoriete fruitsoorten is. Perzik hoort tot de categorie steenfruit, dat is een verzamelnaam voor allerlei fruitsoorten met een harde pit. Kersen, nectarine, abrikozen en pruimen behoren daar ook bij. Nectarine en perziken lijken best wel op elkaar, maar de smaak is toch heel anders.

Perzik sorbetijs recept

Qua uiterlijk hebben nectarines een gladde schil en perziken een zachte schil. De schil is in beide gevallen eetbaar, maar mijn persoonlijke voorkeur heeft het wel om ze te schillen dus dat doe ik ook voor dit recept. Voel je vrij om dat eventueel niet te doen.

Zo maak je perzik sorbetijs

Zelf sorbetijs maken is helemaal niet moeilijk. Ik gebruik voor dit recept een blaadje gelatine om het ijs nog romiger te maken en stevigheid te geven, maar mocht je geen dierlijke producten willen gebruiken, zou je het ook met agar agar kunnen proberen. Lees dan wel goed de aanwijzingen op de verpakking, want dat werkt net wat anders.

Verder smelt ik wat suiker met water, en pureer dit samen met de perzik, wat citroensap en een snuf zout. Dat gaat in de ijsmachine en een half uurtje later is het ijs al klaar! Dan hoef je alleen nog maar te genieten van dit fantastische romige perzik sorbetijs.

Sorbetijs van perzik
Perzik sorbetijs

Perzik sorbetijs

Makkelijk recept voor het allerlekkerste perzik sorbetijs. Heerlijk verfrissend en zacht van smaak. Absolute aanrader als je gek bent op perzik!
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 750 gram perzik (ongeschild (500 gram geschild))
  • 1 blaadje gelatine
  • 125 gram suiker
  • 125 gram water
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuf zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Schil de perzik en snij in kleine stukjes.
  • Week het blaadje gelatine zo'n 5 minuten in koud water.
  • Doe de suiker samen met het water in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het water en suiker mengsel.
  • Voeg de stukjes perzik, citroensap en een snuf zout toe. Pureer dit tot een glad geheel (vind je stukjes lekker, pureer je hem dan niet helemaal fijn).
  • Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi perzik sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!

Video

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 195kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Perzik sorbetijs
Perzik sorbetijs Pinterest Collage

17 gedachten over “Perzik sorbetijs”

  1. 5 sterren
    Heerlijk en super eenvoudig! Voel me weer aangemoedigd om de ijsmachine meer boven te halen. Heb de perziken niet geschild en dit gaf een prachtige look.

    Beantwoorden
  2. Hoi Eef,
    Ik ben inderdaad ook dol op perzik, eigenlijk wel mijn favoriet (maar op de voet gevolgd door aarbeien)! En ze liggen weer vers in de winkel, dus ik heb ze al ingeslagen. Ik heb ook net een ijsmachine aangeschaft en ik wil jouw recept gaan gebruiken om de ijsmachine in te wijden, om het zo maar te zeggen.
    Alleen nu staat in de instructies van mijn ijsmachine dat je het ijsmengsel na voorbereiding eerst 4 uur in de koelkast moet zetten voordat het in de ijsmachine kan. Maar aangezien dit recept gelatine bevat, weet ik niet of dat wel een goed idee is, ik vermoed dat het dan perzik gelatine pudding wordt en ik weet niet of het dan nog goed tot sorbetijs kan worden gedraaid. Zover ik begrijp moet na pureren het mengsel meteen in de ijsmachine, toch? Maar is het dan niet te warm, aangezien het water en suiker in de pan zijn geweest?

    Beantwoorden
    • Ja hoor dat kan prima, er zit niet zoveel gelatine in dat het een kwarktaart wordt 😉 En daarbij draait je ijsmachine het ook weer los, je hebt echt even die binding nodig. Zeker gezien het je eerste keer is zou ik het recept precies zo volgen dan weet je zeker dat het resultaat lukt 🙂

      Beantwoorden
    • Ja hoor dat kan, de werking is gelijk alleen is qua dosering agar agar soms wat lastiger. Je hebt ook vegatine die is gelijk aan de dosering van gelatine en daardoor wat makkelijker in gebruik

      Beantwoorden
    • Hoi Wil!
      Dit is een recept voor in de ijsmachine. Met een ijsmachine krijg je simpelweg het lekkerste ijs en het beste resultaat. Er zijn allerlei trucjes om het alsnog zonder te maken, maar dat is heel veel werk voor een veel minder resultaat dus dat raden we je niet aan 🙂

      Beantwoorden
4.50 van 4 stemmen (3 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie