Kiwi sorbet ijs

Kiwi sorbetijs

Kiwi sorbetijs. Vandaag start officieel de zomer, dus die beginnen we goed met een lekker ijsrecept. Dit keer heb ik het recept voor kiwi sorbetijs voor je. Superfris en daardoor echt perfect voor als het zonnetje schijnt en we kunnen genieten van een lekker verfrissend ijsje.

En weet je wat het mooie is? Je hebt maar 3(!) ingrediënten nodig om dit overheerlijke kiwi sorbetijs te maken. Namelijk kiwi, een beetje suiker en citroensap. Oke en water, maar goed dat komt zo uit de kraan. Verder heb je er ook weinig werk aan, want het meeste werk doet de ijsmachine voor je. Zo simpel eigenlijk en toch is dit zelfgemaakte ijs zoveel lekkerder dan ‘kant en klaar’ sorbetijs uit de vriezer.

Zelf kiwi sorbetijs maken

Ik werd superblij van dit frisse kiwi sorbetijs, allereerst omdat ik sowieso dol ben op ijs. Zowel roomijs als sorbetijs. En dus het liefst zelfgemaakt omdat de smaak dan zo vol en puur is. Je proeft de kiwi echt heel goed, er gaan geen gekke ingrediënten bij en het is zo gemaakt. Vooral de frisheid van dit sorbetijs vond ik erg lekker. Ideaal dus voor op een warme zomerdag of als je gewoon zin hebt in iets fris en fruitigs!

Kiwi ijs

Fris en fruitig kiwi ijs

Heel eerlijk? Ik eet kiwi dus bijna nooit. Ik kan er niet zo goed tegen, maar ik kreeg er onlangs een paar in een perspakket opgestuurd en ik wilde eens proberen er ijs van te maken. Het grappige is, dan kan ik er dus wel tegen. Normaal krijg ik altijd een beetje een prikkelende tong van kiwi namelijk. Wist je dat je dan de gele, ‘golden’ kiwi vaak wel kunt verdragen. Overigens kun je die natuurlijk ook gebruiken voor dit ijs. Dat geeft ook wel een kek kleurtje denk ik, gele kiwi ijs! Overigens het ‘gekke’ van dit verhaal is misschien ook wel dat ik kiwi qua smaak dus wel heel lekker vind, ondanks dat ik er dus niet zo goed tegen kan. Gelukkig in ijs dus blijkbaar wel en het resultaat van dit ideetje om er ijs van te maken was precies zoals ik in mijn hoofd had: heerlijk fris! Ik zou je het zeker aanraden eens te proberen 🙂 .

Kiwi's

Laat die zomer maar komen!

Op een warme dag en dan dit verfrissende sorbetijs met kiwi op een hoorntje. Of een paar bolletjes in een kommetje, eventueel gecombineerd met andere smaken sorbetijs zoals frambozen sorbetijs of mango sorbetijs bijvoorbeeld, ook lekker! Het voordeel van ijs is dat het in de vriezer toch superlang goed blijft, dus je kunt er meerdere malen van genieten. Tenzij het natuurlijk heel mooi weer wordt, dan is het vast zo op 😉 .

Sorbetijs met kiwi

Kiwi sorbet ijs

Kiwi sorbetijs

Makkelijk recept voor een heerlijk verfrissend kiwi sorbetijs met slechts 3 (!) ingrediënten. Echt een aanrader om zelf te maken!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 50 gram suiker
  • 500 gram kiwi (geschild, in blokjes gesneden)
  • 1 eetlepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We maken eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
  • Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost, laat iets inkoken tot een siroop. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
  • Snij de schil van de kiwi en snij dan in blokjes. Pureer fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  • Doe daar de (afgekoelde) suikersiroop bij samen met het citroensap en meng alles door elkaar.
  • Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi kiwi sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 125kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kiwi sorbet ijs

Kiwi sorbet ijs Pinterest Collage

4 thoughts on “Kiwi sorbetijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept