Volg mij:
IJs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs. Deze was echt zo lekker maar zo snel op… oeps! Van dit ijs blijf je simpelweg snoepen. Nu zit er vers fruit in dus heel ongezond kan het niet zijn 😉 . Grapje natuurlijk, maar als je een beetje van mango houdt moet je deze echt maken. En dat is geen grapje.

Sorbetijs is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Het is op basis van fruit, water en suiker. In dit geval voeg ik ook nog een beetje citroensap toe. Dat doe ik vaker als ik ijs maken en dat geeft een lekker frisje. Online kwam ik ook een paar keer de tip tegen om een snufje zout toe te voegen en ook dat deed ik. Het resultaat mag er zijn! Dit mango sorbetijs is bomvol smaak, romig (zelfs zonder zuivel!) en verrukkelijk lekker.

Sorbetijs met mango

Sorbetijs met mango

Probeer verse mango’s te gebruiken als het even kan voor dit recept. Kun je geen mooie verse vinden dan kun je ook diepvries mango gebruiken (die je uiteraard eerst even ontdooid). Ik gebruikte 2 mango’s wat overeenkomt met ongeveer 500 gram mango. Ietsje meer of ietsje minder is echt geen probleem. Het recept neemt niet heel nauw. Wat je wel nodig hebt is een ijsmachine. IJs maken zonder ijsmachine kan en daarvoor moet je het elk half uur even omroeren tot het ijs dik genoeg is. Dit kun je uiteraard ook met dit recept doen maar het komt de structuur van ijs het vaak niet ten goede dus ik raad je aan om voor het beste resultaat (en om je heel veel tijd te besparen) een ijsmachine te gebruiken.

Mango ijs


Het recept voor mango sorbetijs:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20-30 minuten | Totale tijd: 30-40 minuten
Hoeveelheid: ca. 4 (ruime) porties

Wat heb je nodig voor mango sorbetijs (ingrediënten):

  • 2 rijpe mango’s (ca. 500 gram in blokjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker
  • snuf zout

Hoe maak je mango sorbetijs:

  1. We beginnen met het maken van de suikersiroop welke als basis dient voor het sorbetijs.
  2. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
  3. Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is.
  4. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
  5. Snijd de mango in blokjes en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Voeg dan de (afgekoelde) suikersiroop, citroensap en een snuf zout toe. Mix alles nog even goed door elkaar.
  7. Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten* een mooi sorbetijs van.
  8. Zet het ijs (indien nodig) nog even in de vriezer om verder te koelen. Eet smakelijk!

* De bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine. De ene ijsmachine zal er in 20 minuten een mooi ijs van hebben gemaakt terwijl een andere ijsmachine wellicht 30 minuten of zelfs langer nodig heeft. Jij kent jouw ijsmachine het beste en hierop kun je de bereidingstijd aanpassen.


Mango sorbetijs

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden jaimyskitchen.nl

    Ohhh jammie mango ijs is zo lekker fris! En zelfgemaakte ijsjes zijn toch wel echt hel lekkerst.

    15 augustus 2018 at 19:19
  • Beantwoorden Bayen Carina

    Eef ik heb een zeer dringende prangende vraag vr jouw
    Ik heb een lactose-englutenallergie en wil ijs maken.
    Ik mag geen sojaroom of LACTOSEVRIJE room van koemelk gebruiken
    Hoe moet ik dan mijn bosvruchten of frambozen ijs dan romig krijgen ?
    Moet ik dan binden met agave of met gelatine
    Kan je me daar aub mee helpen door een recept te sturen
    Ik heb een kleine ijsmachines
    Kan je me ook een recept van bosvruchtensorbet geven
    Mvg Carina Bayen

    10 september 2018 at 17:53
    • Beantwoorden Eef

      Dan kun je dit recept toch gebruiken? Hier zit geen lactose noch gluten in. Frambozenijs (ook zonder gluten en lactose) heb ik ook voor je: https://www.eefkooktzo.nl/frambozen-sortbetijs/ 🙂 Wil je bosvruchten dan gebruik je die in plaats van de frambozen. Eet smakelijk 🙂

      10 september 2018 at 21:18

    Laat een reactie achter