Volg mij:
IJs

Frambozen sortbetijs

Sorbetijs met frambozen

Terwijl ik ondertussen van een bakje frambozen sorbetijs aan het genieten ben schrijf ik dit recept… Ik ben hier echt lyrisch over, zo ontzettend lekker! Die prachtige kleur alleen al en dan die smaak… goddelijk gewoon. Ik heb er geen andere woorden voor.

Dit recept voor frambozen sorbetijs heb ik gemaakt naar een basisrecept voor sorbetijs van Delicious. Echt, credits wie credits toekomt want dit is zo lekker! Natuurlijk heb ik het ietsje aangepast maar ik weet zeker, dit ga ik vaker maken. Want deze bak met frambozen sorbetijs blijft namelijk nooit lang in de vriezer staan…

Sorbetijs met frambozen

Dit sorbetijs heb ik gemaakt van frambozen, 500 gram frambozen om precies te zijn. Je kunt verse gebruiken maar ook prima diepvries frambozen. Verse kunnen namelijk nogal flink aan de prijs zijn, zeker als je een halve kilo nodig hebt… Voor de smaak maakt het niets uit en voor de kleur ook zeker niet!

Romig sorbetijs

Frambozen sorbetijs is zoet maar zeker niet té zoet, precies zoals sorbetijs hoort te zijn. Een licht zuurtje en ook nog eens heel romig. Romig? Ja, romig. Dit komt onder andere door het blaadje gelatine. Die zorgt er namelijk ook voor (samen met een mooie verhouding suiker, fruit en water) voor dat er geen harde/ grote ijskristallen in het ijs zitten. Voor het maken van dit ijs heb je wel een ijsmachine nodig want dat maakt simpelweg het lekkerste ijs. Dit basis recept ga ik vaker gebruiken dus mocht je binnenkort nog eens een ander smaakje tegenkomen dan weet je het 😉 .

Frambozen sortbetijs


Het recept voor sorbetijs met frambozen:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten | Totale tijd: 65 minuten (+ opstijven in de vriezer)
Hoeveelheid: ca. 4 personen

Wat heb je nodig voor sorbetijs met frambozen (ingrediënten):

  • 500 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 200 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel citroensap

Hoe maak je sorbetijs met frambozen:

  1. Wanneer je frambozen uit de diepvries gebruikt haal ze dan ongeveer een half uur van te voren even uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
  2. Week het blaadje gelatine in koud water.
  3. Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
  4. Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
  5. Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit door het suiker en water mengsel.
  6. Doe de frambozen in een blender en giet hier beetje bij beetje het suikerwater bij.
  7. Ondertussen meng je dit in de blender tot een glad mengsel.
  8. Tot slot doe je de citroensap erdoor.
  9. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-50 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
  10. Doe het ijs in een bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!

Sorbetijs met frambozen

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Charlotte

    Oh heerlijk en wat een mooie kleur!!

    13 september 2017 at 09:44
  • Beantwoorden Lianne

    Ohh Eef, wat een heerlijke foto! Die kleur van het ijs is echt prachtig! Al komt de regen nu met bakken uit de lucht; ijs is altijd lekker. 🙂

    13 september 2017 at 23:40
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel. Ja toch, zo dacht ik ook haha 😉 Weer of geen weer, ijs kan altijd!

      17 september 2017 at 17:29
  • Beantwoorden Laura | liefdevoorbakken

    Serieus, toen ik dit zag, kwijlen! Ziet er echt heel goed uit!!

    14 september 2017 at 16:36
  • Laat een reactie achter