1u 5 min.
4.40 van 28 stemmen

Frambozen sortbetijs

Terwijl ik ondertussen van een bakje frambozen sorbetijs aan het genieten ben schrijf ik dit recept… Ik ben hier echt lyrisch over, zo ontzettend lekker! Die prachtige kleur alleen al en dan die smaak… goddelijk gewoon. Ik heb er geen andere woorden voor.

Dit recept voor frambozen sorbetijs heb ik gemaakt naar een basisrecept voor sorbetijs van Delicious. Echt, credits wie credits toekomt want dit is zo lekker! Natuurlijk heb ik het ietsje aangepast maar ik weet zeker, dit ga ik vaker maken. Want deze bak met frambozen sorbetijs blijft namelijk nooit lang in de vriezer staan…

Sorbetijs met frambozen

Dit sorbetijs heb ik gemaakt van frambozen, 500 gram frambozen om precies te zijn. Je kunt verse gebruiken maar ook prima diepvries frambozen. Verse kunnen namelijk nogal flink aan de prijs zijn, zeker als je een halve kilo nodig hebt… Voor de smaak maakt het niets uit en voor de kleur ook zeker niet!

Romig sorbetijs

Frambozen sorbetijs is zoet maar zeker niet té zoet, precies zoals sorbetijs hoort te zijn. Een licht zuurtje en ook nog eens heel romig. Romig? Ja, romig. Dit komt onder andere door het blaadje gelatine. Die zorgt er namelijk ook voor (samen met een mooie verhouding suiker, fruit en water) voor dat er geen harde/ grote ijskristallen in het ijs zitten. Voor het maken van dit ijs heb je wel een ijsmachine nodig want dat maakt simpelweg het lekkerste ijs. Dit basis recept ga ik vaker gebruiken dus mocht je binnenkort nog eens een ander smaakje tegenkomen dan weet je het 😉 .

Frambozen sortbetijs

Sorbetijs met frambozen

Sorbetijs met frambozen

Het makkelijke recept voor waanzinnig lekker sorbetijs met frambozen! Dit frambozen sorbetijs zet je in een handomdraai om tafel.
4.40 van 28 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten

4 porties
  • 500 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 200 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel citroensap

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Wanneer je frambozen uit de diepvries gebruikt haal ze dan ongeveer een half uur van te voren even uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
  • Week het blaadje gelatine in koud water.
  • Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
  • Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
  • Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit door het suiker en water mengsel.
  • Doe de frambozen in een blender en giet hier beetje bij beetje het suikerwater bij.
  • Ondertussen meng je dit in de blender tot een glad mengsel.
  • Tot slot doe je de citroensap erdoor.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-50 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
  • Doe het ijs in een bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 259kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Sorbetijs met frambozen

48 gedachten over “Frambozen sortbetijs”

  1. Dag Eef,
    Ik heb deze klaargemaakt en hij is inderdaad superlekker. Ik wou deze klaarstaan hebben voor als de kleindochter komt, dus hij staat al een dag of 2 in de diepvries. Nu is die keihard, zelfs een half uur voor het eten in de ijskast zetten helpt niet (na een uurtje gaat het min of meer)
    Is daar niets aan te doen? Of is dat normaal?
    Heb ook de mango sorbet gemaakt en dat is ook zo.

    Groetje, Anneke

    Beantwoorden
    • Dit is een recept voor in de ijsmachine. Met een ijsmachine krijg je simpelweg het lekkerste ijs en het beste resultaat. Er zijn allerlei trucjes om het alsnog zonder te maken, maar dat is heel veel werk voor een veel minder resultaat dus dat raad ik je niet aan

      Beantwoorden
  2. Ik heb gisteren het ijs gemaakt, maar het is wel heel zoet! (had al extra citroensap toegevoegd)
    Hoeveel suiker is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen ijskristallen e.d. in het ijs komen en de structuur goed blijft?

    Beantwoorden
    • Hi Nora, ik zou het je niet aanraden, maar je kunt het altijd proberen. Om die lekkere en mooie structuur te krijgen in ijs heb je namelijk suiker (of andere zoetstoffen) nodig.

      Beantwoorden
    • Beste Eef.
      Zo te zien heb je de frambozen gezeefd,
      wanneer doe je dat?
      Voor of na het toevoegen van de suiker.
      Het ziet er heerlijk uit.
      Vr groeten Nel.

      Beantwoorden
      • Hi Nel, ik heb ze niet gezeefd, dat lijkt denk ik zo op de foto. Maar als je ze wilt zeven kan dat voor je het mengsel in de ijsmachine doet 🙂

        Beantwoorden
4.40 van 28 stemmen (27 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie