Aardbeiensorbet. Och! Ik heb nu toch een lekker ijsrecept voor je. Dit aardbeien sorbetijs is namelijk niet alleen heerlijk fris, het smaakt ook nog eens onwijs romig! Terwijl je er geen room of iets aan toevoegt. Eigenlijk alleen aardbeien, suiker en water. That’s it!
Deze aardbeiensorbet is ideaal voor tijdens de heetste dagen van het jaar. Omdat het ijs dus zowel superfris als romig is. En in de zomer zijn natuurlijk ook de meest verse en lekkerste aardbeien verkrijgbaar. Dus ik zou zeggen: pak je moment! Want geloof mij maar, dit ijs wil je maken. Mocht je nog aardbeien over hebben dan heb ik nog meer lekkere en écht makkelijke recepten met aardbei zoals deze waanzinnige aardbeienslof voor je.
Verse aardbeien sorbetijs
Het liefste gebruik ik voor dit recept verse Hollandse aardbeien. Want die zijn echt het allerlekkerst. Maar mochten die niet verkrijgbaar zijn, zijn bevroren aardbeien uit de vriezer ook een goed alternatief. Ik heb ervoor gekozen om dit ijs verder heel puur te houden qua smaak, ik voeg alleen een beetje suiker (en water) toe. De ijsmachine tovert er dan zo deze heerlijke frisse en romige aardbeiensorbet van. Zelf heb ik een ouder model van deze ijsmachine en die is echt top. Het is een zelfbevriezende ijsmachine waardoor je altijd ijs kunt maken zonder je een bak in de vriezer moet zetten, ideaal!

Zomerse aardbeiensorbet
Zelf ijs maken vind ik zo’n leuke bezigheid. Het is echt heel eenvoudig en hoe heerlijk als je dan tijdens de heetste dagen van het jaar, heerlijk ijs in de vriezer hebt liggen? Superlekker om gewoon een bolletje te snoepen, eventueel op een hoorntje of maak er helemaal een feestje van met vers fruit erbij. Of wat dacht je van chocoladesaus en verkruimelde koekjes, maar dan moet je misschien wel wat te vieren hebben. Al mag dat ook gewoon het leven zijn natuurlijk 😉 .


Ingrediënten
- 500 gram aardbeien (in grove stukjes)
- 50 gram suiker
- 50 gram water
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe de aardbeien, suiker en water in een pannetje. Breng aan de kook en laat even zachtjes koken tot alles zacht is.
- Maal het met de staafmixer tot een glad geheel en laat afkoelen.
- Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi aardbeien sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Waarom de aardbeien niet vers pureren en gekookte siroop (suiker x water) toevoegen. Onnodige warmtebehandeling van de aardbeien?
Wat is er mis met aardbeien verwarmen?
Waarom bij dit recept geen gelatine? zoals je gebruikt bij de frambozen sorbetijs.
Groeten uit Noorwegen
Omdat dat niet nodig is in dit recept, en zo is hij ook geschikt voor vega(n)s! Voel je vrij om het toe te voegen als je dat wilt!
Eenvoudig te maken en zo lekker!
We hebben ervan gesmikkeld.
Dankjewel, wat leuk om te horen 🙂
Vandaag aardbeienijs gemaakt met de ijsmachine. Deze had ik al in huis omdat er in mijn gezin nogal wat kinderen en volwassenen last hebben van lactose en ik besloten had om zelf ijs te gaan maken van verse ingrediënten. Dit is een simpel recept dus ik dacht laat ik met dit recept eens beginnen.
Een groot succes, ga nú andere fruitsoorten proberen.
Wat fijn om te horen, dankjewel Jacqueline!!
Alles zit in de machine, er staan 2 kleuters te popelen om ijs te smikkelen!
Ohhh spannend! En, hebben ze gesmikkeld? 🙂
Ziet er lekker uit, maar wat te doen als je geen ijsmachine hebt.
groet uit Denemarken
Er eentje kopen 😉 Voor dit recept heb je er echt eentje nodig, zonder ijsmachine is het geen doen en krijg je de textuur nooit zo lekker.
Vandaag gemaakt, zo klaar en heerlijk!
Bedankt voor het recept!
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂