Aardbeiensorbet

Aardbeiensorbet

Aardbeiensorbet. Och! Ik heb nu toch een lekker ijsrecept voor je. Dit aardbeien sorbetijs is namelijk niet alleen heerlijk fris, het smaakt ook nog eens onwijs romig! Terwijl je er geen room of iets aan toevoegt. Eigenlijk alleen aardbeien, suiker en water. That’s it!

Deze aardbeiensorbet is ideaal voor tijdens de heetste dagen van het jaar. Omdat het ijs dus zowel superfris als romig is. En in de zomer zijn natuurlijk ook de meest verse en lekkerste aardbeien verkrijgbaar. Dus ik zou zeggen: pak je moment! Want geloof mij maar, dit ijs wil je maken. Mocht je nog aardbeien over hebben dan heb ik nog meer lekkere en écht makkelijke recepten met aardbei zoals deze waanzinnige aardbeienslof voor je.

Verse aardbeien sorbetijs

Het liefste gebruik ik voor dit recept verse Hollandse aardbeien. Want die zijn echt het allerlekkerst. Maar mochten die niet verkrijgbaar zijn, zijn bevroren aardbeien uit de vriezer ook een goed alternatief. Ik heb ervoor gekozen om dit ijs verder heel puur te houden qua smaak, ik voeg alleen een beetje suiker (en water) toe. De ijsmachine tovert er dan zo deze heerlijke frisse en romige aardbeiensorbet van. Zelf heb ik een ouder model van deze ijsmachine en die is echt top. Het is een zelfbevriezende ijsmachine waardoor je altijd ijs kunt maken zonder je een bak in de vriezer moet zetten, ideaal!

Verse aardbeien in een bakje

Zomerse aardbeiensorbet

Zelf ijs maken vind ik zo’n leuke bezigheid. Het is echt heel eenvoudig en hoe heerlijk als je dan tijdens de heetste dagen van het jaar, heerlijk ijs in de vriezer hebt liggen? Superlekker om gewoon een bolletje te snoepen, eventueel op een hoorntje of maak er helemaal een feestje van met vers fruit erbij. Of wat dacht je van chocoladesaus en verkruimelde koekjes, maar dan moet je misschien wel wat te vieren hebben. Al mag dat ook gewoon het leven zijn natuurlijk 😉 .

Twee ijshoorntjes met bolletjes aardbeien sorbet

Aardbeiensorbet

Aardbeien sorbetijs

Fris en romig aardbeien sorbetijs. Gemaakt met de lekkerste verse aardbeien en ideaal voor tijdens de warme zomerdagen.
4.50 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram aardbeien (in grove stukjes)
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de aardbeien, suiker en water in een pannetje. Breng aan de kook en laat even zachtjes koken tot alles zacht is.
  • Maal het met de staafmixer tot een glad geheel en laat afkoelen.
  • Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi aardbeien sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 88kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Aardbeiensorbet

Aardbeien sorbetijs Pinterest Collage

6 thoughts on “Aardbeiensorbet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept