Aardbeien cheesecake met yoghurt

10 x recepten met aardbei

10 x recepten met aardbei op een rij voor je. Allemaal lekker, allemaal écht makkelijk én allemaal voorzien van een lading aardbeien. Ik ben dol op zomerkoninkjes en aangezien ze nu volop in het seizoen zijn, deel ik mijn artikel bomvol inspiratie voor aardbei recepten met je.

Tegenwoordig kun je aardbeien het hele jaar rond krijgen. Maar het lekkerst zijn ze in de zomermaanden van de volle grond. Het seizoen van aardbei van de volle grond loopt van juni t/m september. Als je zelf plantjes in je tuin hebt, kun je de aardbeien in die maanden ook oogsten.

Mocht je nog een doosje in huis hebben of net als ik dol zijn op aardbeien en ze sowieso standaard in huis hebben deze periode: ik heb 10 x recepten met aardbei voor je op een rij gezet. Van zoete baksels tot frisse ijsjes en van koekjes tot taarten. Je vindt het allemaal in dit artikel bomvol aardbeien. 

Mijn favoriete aardbei recepten op een rij!

10 x aardbei recepten

Aardbeienjam

1. Aardbeienjam

We starten deze lijst met een heerlijke aardbeienjam. Door zelf jam te maken van verse aardbeien kun je lekker lang genieten van aardbeien, ook buiten het seizoen. Daarnaast is zelfgemaakte jam van verse aardbeien het allerlekkerste, geloof mij!
Bekijk het recept voor aardbeienjam >>

Aardbeien kwarktaart

2. Aardbeien kwarktaart

Een heerlijke frisse kwarktaart met, je raadt het vast al 😉 …. aardbei! Voor een zelfgemaakte kwarktaart heb je natuurlijk helemaal geen pakje of zakje nodig, die maak je lekker zelf!
Bekijk het recept voor een aardbeien kwarktaart >>

Jamkoekjes

3. Jamkoekjes

Met die heerlijke aardbeienjam van eerder kun je deze heerlijke jamkoekjes maken. Zien ze er niet schattig uit?
Bekijk het recept voor jamkoekjes

Aardbeien galette

4. Aardbeien galette

Aardbeien galette, een heerlijke, zacht zoete zomerse traktatie. Een makkelijk taartje om te maken, fantastisch lekker en helemaal zomers.
Bekijk het recept voor een aardbeien galette >>

Aardbeien cheesecake met yoghurt

5. Aardbeien cheesecake met yoghurt

Aardbeien combineren ontzettend goed met frisse smaken zoals yoghurt. In deze frisse aardbeien cheesecake met yoghurt komen die heerlijke smaken perfect samen!
Bekijk het recept voor aardbeien cheesecake met yoghurt >>

rabarber toetje met aardbei en speculaas

6. Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Ook het fris zure van de rabarber is een lekkere combinatie met aardbei. Doe daar nog wat speculaas bij en je zet in een handomdraai een heerlijk toetje op tafel!
Bekijk het recept voor rabarber toetjes met aardbei en speculaas >>

pancakes met aardbeien

7. Pancakes met aardbeien

Ontbijten met aardbeien? Natuurlijk! Maak er eens pancakes van, dan geniet je uitgebreid van die heerlijke aardbeien.
Bekijk het recept voor pancakes met aardbeien >>

aardbeien ijsjes

8. Aardbeien ijsjes

Het belooft een warme zomer te worden dit jaar dus zorg er alvast voor dat je een lekkere voorraad ijsjes in huis hebt. Zoals deze frisse, zelfgemaakte aardbeien ijsjes, lekker!
Bekijk het recept voor aardbeien ijsjes >>

havermout smoothie met aardbei

9. Havermout smoothie met aardbei

Een van mijn favoriete ontbijtjes in de zomer: havermout smoothie met aardbei. Fris, makkelijk om te maken en zo lekker!
Bekijk het recept voor havermout smoothie met aardbei >>

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

10. Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

We sluiten af met een heerlijk aardbeien toetje met Griekse yoghurt in een leuke puddingvorm. Hij staat pas enkele weken online, maar hij is nu al vaak gemaakt door jullie. Zo leuk!
Bekijk het recept voor aardbeien toetjes met Griekse yoghurt >>

Deze heerlijke aardbeienslof mag eigenlijk ook niet ontbreken in deze lijst, dus die geef ik je als laatste tip graag nog even mee.

3 reacties op “10 x recepten met aardbei

  • Albert Bout says:

    Leuk dat na die ongezonde suikerbomrecepten een bericht volgt over diabetes 2. Overigens zijn goede aardbeien lekkerder zonder suiker, of bijvoorbeeld met een paar druppels goede balsamico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *