Volg mij:
Toetjes

Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Rabarber toetje met aardbei en speculaas. Een toetje om te vieren dat rabarber weer in het seizoen is! Rabarber is heerlijk en laat zich goed combineren met aardbeien, yoghurt en ook verrassend goed met kruidige speculaasjes. Dit alles maakt samen een waanzinnig lekker toetje.

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en mocht ik aan de slag met het blog van Martine met de naam ‘De keuken van Martine‘. Een blog met veel verschillende recepten maar waar de focus ligt op koolhydraatarm eten. Mocht je willen weten wat dit allemaal inhoudt dan kun je dit prima nalezen bij Martine. Eerst dacht ik in stijl van de blog een koolhydraatarm recept te maken maar toen liet ik mijn oog vallen op een toetje…

Rabarber toetje

Een rabarber toetje! Misschien omdat ik net bijna dezelfde glaasjes had gekocht of omdat ik ook net toevallig rabarber in huis had. Dit werd het recept wat ik ging maken voor de foodblogswap van deze maand. Bij de foodblogswap kook je van een willekeurig toegewezen blog en geef je een eigen draai aan het recept. Martine had haar toetje gemaakt met Griekse yoghurt en rabarbermoes met aardbeien. Ik besloot te gaan voor hangop (maar je kunt natuurlijk ook prima Griekse yoghurt gebruiken), rabarbercompote, stukjes aardbei en speculaas. Dit laatste smaakt namelijk verrassend goed met aardbeien maar ook met rabarber. Probeer dit toetje maar eens, het is een heerlijke smaakcombinatie en velen zullen aangenaam verrast zijn door dit heerlijke toetje!

Het seizoen van rabarber loopt van mei tot en met juli dus geniet ervan zolang het kan 😉 .

Rabarber toetje met aardbei en speculaas


Het recept voor rabarber toetje met aardbei en speculaas:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten (+opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: 4 toetjes – 4 personen

Wat heb je nodig voor rabarber toetje met aardbei en speculaas (ingrediënten):

  • 300 gram rabarber compote*
  • 200 gram speculaas
  • 200 gram hangop of Griekse yoghurt
  • 150 gram aardbei
  • 100 gram MonChou
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker

Hoe maak je rabarber toetje met aardbei en speculaas :

  1. Doe de speculaas in een keukenmachine en maal dit fijn.
  2. Meng de hangop of Griekse yoghurt in een keukenmachine met de MonChou en basterdsuiker. Was de aardbeien en snijd de helft van de aardbeien in stukjes.
  3. Neem 4 glaasjes en verdeel hier de helft van de fijngemalen speculaas over. Verdeel hierover de helft van het yoghurt/ MonChou mengsel. Hierover de aardbeien die je in stukjes hebt gesneden gevolgd door de rabarber compote. Vervolgens verdeel je de rest van de fijngemalen speculaas erover samen met de rest van het yoghurt/ MonChou mengsel.
  4. Zet de glaasjes minimaal 4 uurtjes in de koelkast of een nacht en voor je de toetjes gaat serveren snijd je de rest van de aardbeien in stukjes en doe je die erover. Eet smakelijk!

* Rabarber compote maak je door 500 gram rabarber in stukjes te snijden. Neem een pan en doe hier 75 ml water in, breng aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat vervolgens pruttelen en roer af en toe door de pan tot de rabarber helemaal uit elkaar gevallen is. Voeg dan naar smaak 3-5 eetlepels suiker toe.


Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter