Rabarber toetje met aardbei en speculaas. Een toetje om te vieren dat rabarber weer in het seizoen is! Rabarber is heerlijk en laat zich goed combineren met aardbeien, yoghurt en ook verrassend goed met kruidige speculaasjes. Dit alles maakt samen een waanzinnig lekker toetje.
Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en mocht ik aan de slag met het blog van Martine met de naam ‘De keuken van Martine‘. Een blog met veel verschillende recepten maar waar de focus ligt op koolhydraatarm eten. Mocht je willen weten wat dit allemaal inhoudt dan kun je dit prima nalezen bij Martine. Eerst dacht ik in stijl van de blog een koolhydraatarm recept te maken maar toen liet ik mijn oog vallen op een toetje…
Rabarber toetje
Een rabarber toetje! Misschien omdat ik net bijna dezelfde glaasjes had gekocht of omdat ik ook net toevallig rabarber in huis had. Dit werd het recept wat ik ging maken voor de foodblogswap van deze maand. Bij de foodblogswap kook je van een willekeurig toegewezen blog en geef je een eigen draai aan het recept. Martine had haar toetje gemaakt met Griekse yoghurt en rabarbermoes met aardbeien. Ik besloot te gaan voor hangop (maar je kunt natuurlijk ook prima Griekse yoghurt gebruiken), rabarbercompote, stukjes aardbei en speculaas. Dit laatste smaakt namelijk verrassend goed met aardbeien maar ook met rabarber. Probeer dit toetje maar eens, het is een heerlijke smaakcombinatie en velen zullen aangenaam verrast zijn door dit heerlijke toetje!
Het seizoen van rabarber loopt van mei tot en met juli dus geniet ervan zolang het kan 😉 .

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram rabarber compote
- 200 gram speculaas
- 200 gram hangop of Griekse yoghurt
- 150 gram aardbei
- 100 gram MonChou (roomkaas)
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de speculaas in een keukenmachine en maal dit fijn.
- Meng de hangop of Griekse yoghurt in een keukenmachine met de MonChou en basterdsuiker. Was de aardbeien en snijd de helft van de aardbeien in stukjes.
- Neem 4 glaasjes en verdeel hier de helft van de fijngemalen speculaas over.
- Verdeel hierover de helft van het yoghurt/ MonChou mengsel. Hierover de aardbeien die je in stukjes hebt gesneden gevolgd door de rabarber compote.
- Vervolgens verdeel je de rest van de fijngemalen speculaas erover samen met de rest van het yoghurt/ MonChou mengsel.
- Zet de glaasjes minimaal 4 uurtjes in de koelkast of een nacht en voor je de toetjes gaat serveren snijd je de rest van de aardbeien in stukjes en doe je die erover. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
C. Leeuwis Leeuwis- de Vries says:
Wat een super lekker en simpel toetje!. Ik maak altijd rabarber/aardbeien jam, maar dit is ook zeer zeker een aanrader.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo’n succes was 🙂