Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Havermout smoothie met aardbei

Havermout smoothie met aardbei

Ontbijten. Ik ben er nooit echt goed in geweest maar sinds ik steeds meer nieuwe dingen probeer krijg ik de “smaak” wel een beetje te pakken. Laatst maakte ik een heerlijke havermout smoothie met aardbei. Lekker, makkelijk om te maken en snel klaar. Het is inmiddels echt een favoriet geworden. Hoe je deze smoothie zelf kunt maken vertel ik je vandaag.

Deze smoothie zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt en er zitten lekker wat vitamientjes in. Een echte aanrader als je het mij vraagt.

Aardbeien

Zodra aardbeien in het seizoen zijn ben ik er als de kippen bij. Heerlijk vind ik ze. Helaas loopt het seizoen naar mijn mening veel te kort maar in ons koude kikkerlandje kunnen we nou eenmaal niet het hele jaar door genieten van de zomerkoninkjes. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als diepvries aardbeien. Vrijwel bij elke supermarkt verkrijgbaar in een handig pakje voor in de vriezer. Zo kun je het hele jaar door deze heerlijke havermout smoothie met aardbei maken.

Havermout

Havermout heb ik helemaal “ontdekt”. Dat klinkt misschien wat overdreven maar eigenlijk deed ik nooit iets met havermout tot iets meer dan een jaar geleden. Inmiddels gebruik ik het graag voor (zoete) baksels maar ook voor (gezonde) ontbijtjes. Heerlijk vind ik het en inmiddels heb ik er dan ook al flink wat lekkere havermout recepten op mijn blog staan. Deze ontbijt smoothie kan ik ook aan dat lijstje toevoegen. Havermout is gezond, je kunt er alle kanten mee op én het is ook nog eens ontzettend vriendelijk voor je portemonnee. Kijk, wat wil je nog meer 😉

Wat denk je? Tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke havermout smoothie met aardbei?!

Havermout smoothie met aardbei


Het recept voor havermout smoothie met aardbei

Voorbereidingstijd: 0 | Bereidingstijd: 5 | Total bereidingstijd: 5
Hoeveelheid: 1 groot glas havermout smoothie met aardbei

Wat heb je nodig voor een havermout smoothie met aardbei (ingrediënten):

 • 250 ml melk
 • 50 gram havermout
 • 1 á 2 eetlepels honing
 • 10 middelgrote aardbeien (bevroren of vers)
 • 1 banaan

Hoe je deze havermout smoothie maakt:

Haal de kroontjes van de aardbeien (als je verse aardbeien gebruikt uiteraard) en spoel ze even schoon onder de kraan. Doe de melk, havermout, aardbeien en de banaan in de blender. Voeg hier naar smaak 1 of 2 eetlepels honing aan toe. Doe de blender aan en “blender” het geheel tot een gladde smoothie. Drink smakelijk 😉 !


Havermout smoothie met aardbei

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

11 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Lekker! M’n moeder maakte dit vroeger al vaak voor ons al toetje (zonder havermout dan, want dat was toen niet zo hip als nu haha!) Dus deze smaken brengen altijd goede herinneringen boven. Jum!

  15 augustus 2016 at 07:42
  • Beantwoorden Eef

   Dat is zeker een heerlijk toetje!

   15 augustus 2016 at 22:34
 • Beantwoorden Anne

  Aardbei en havermout is sowieso een goede combi, je smoothie ziet er heel lekker uit!

  15 augustus 2016 at 09:46
 • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

  Ik ontbijt graag met smoothies (vandaag bijvoorbeeld een lekkere met groene appel en cranberries, mmm!). Banaan en aardbei is echt een goede combinatie. Ik doe er zelf ook alijd havermout in. Lekker!

  15 augustus 2016 at 09:59
 • Beantwoorden De ontbijtgewoontes van 14 foodbloggers - foodquotes

  […] ik niet zo van de uitgebreide ontbijtjes en kies ik het liefst voor een snelle smoothie zoals deze: https://www.eefkooktzo.nl/havermout-smoothie-aardbei/ of zelfgemaakte granola met wat yoghurt. In het weekend (als ik wat meer tijd heb) pak ik graag uit […]

  3 september 2016 at 07:39
 • Beantwoorden Ohmydish

  Heb deze laatst gemaakt, echt lekker! Eet eigenlijk nooit havermout, de aardbei maakt het lekker zoet 🙂

  8 februari 2017 at 21:14
  • Beantwoorden Eef

   Wat leuk! Blij te lezen dat het gesmaakt heeft 🙂

   12 februari 2017 at 13:32
 • Beantwoorden Kim

  Moet je de havermout ook eerst laten weken.

  6 januari 2018 at 16:45
 • Beantwoorden Carolien

  GEWELDIG!!

  15 augustus 2018 at 11:30
 • Laat een reactie achter