Pancakes met aardbeien

Pancakes met aardbeien

Pancakes met aardbeien oftewel lekkere, luchtige pancakes met kleine stukjes aardbei door het beslag. Dit is zo’n lekker ontbijtje, dit moet je echt eens proberen! Deze pancakes zijn helemaal niet moeilijk om te maken en met een beetje liefde en geduld zet jij dit heerlijke gerecht zo op tafel tijdens het ontbijt.

Al een tijdje liep ik met het idee voor pancakes met aardbeien. Het leek me zo lekker, van die luchtige pancakes met stukjes friszoete aardbei erdoor. Na het recept eens uitgeprobeerd te hebben was ik verkocht: dit was een heel goed idee! Helaas waren ze op voor ik er een foto van kon nemen en moest ik ze dus, heel vervelend, nogmaals maken. Tja, er zijn ergere dingen toch 😉 .

Pancakes bakken

Normaal maak ik pancakes altijd in de pan. Een klein beetje boter of olie en om en om goudbruin bakken. Dat gaat prima maar soms kan het wat te snel gaan. Je moet er dan ook altijd goed bijblijven en het vuur niet al te hoog zetten. Sinds kort heb ik een nieuwe elektrische grill waarbij ook 2 platte platen zitten. Mijn oude elektrische grill had het na 10 jaar opgegeven en mocht met pensioen. Best een respectabele leeftijd voor een elektrische grill dacht ik zo. De nieuwe heeft alleen wat meer opties, fijn! Zoals dus die platte platen of beter gezegd platen zonder groeven. Perfect om een eitje op de bakken maar ook voor pancakes.

Heerlijke zachte luchtige pancakes met aardbei

Ik besloot het eens te testen en heb hier de pancakes op gebakken. Resultaat: heerlijke zachte, luchtige pancakes. Dat is op zich geen verschil met pancakes uit de pan alleen het fijne is wel dat ik er deze keer niet zo op hoefde te letten. De elektrische grill wordt iets minder heet volgens mij waardoor de pancakes mooi rustig gaar worden. Nu kun je deze pancakes natuurlijk ook prima maken in de pan maar ik vond het wel een uitvinding.

Goed, we hebben inmiddels meer dan genoeg gekletst en gaan lekker aan de slag met het recept voor deze heerlijke pancakes met aardbei.

Pancakes met aardbeien


Het recept voor pancakes met aardbeien:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: ca. 13-15 pancakes

Wat heb je nodig voor pancakes met aardbei (ingrediënten):

 • 175 gram bloem
 • 150 gram melk
 • 100 gram suiker
 • 100 gram verse aardbeien
 • 2 eieren (middel)
 • 3 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • boter of olie om in te bakken

Hoe maak je pancakes met aardbei :

 1. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix dit door elkaar. Voeg dan de melk en de eieren toe en mix weer door elkaar tot een glad beslag.
 2. Spoel de aardbeien even onder de kraan en snijd ze dan in kleine blokjes. Schep de aardbeien door het beslag.
 3. Verhit een beetje boter of olie in de pan of op de elektrische grill en schep een beetje van het beslag in de pan of op de grillplaat. Zorg dat je een beetje een rondje vormt door er even met de lepel over te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
 4. Serveer de pancakes met verse aardbeien en naar smaak poedersuiker, stroop, yoghurt of honing (net wat je lekker lijkt). Eet smakelijk!

Pancakes met aardbeien

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Pancakes met aardbeien”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top