Pancakes met aardbeien oftewel lekkere, luchtige pancakes met kleine stukjes aardbei door het beslag. Dit is zo’n lekker ontbijtje, dit moet je echt eens proberen! Deze pancakes zijn helemaal niet moeilijk om te maken en met een beetje liefde en geduld zet jij dit heerlijke gerecht zo op tafel tijdens het ontbijt.
Al een tijdje liep ik met het idee voor pancakes met aardbeien. Het leek me zo lekker, van die luchtige pancakes met stukjes friszoete aardbei erdoor. Na het recept eens uitgeprobeerd te hebben was ik verkocht: dit was een heel goed idee! Helaas waren ze op voor ik er een foto van kon nemen en moest ik ze dus, heel vervelend, nogmaals maken. Tja, er zijn ergere dingen toch 😉 .
Pancakes bakken
Normaal maak ik pancakes altijd in de pan. Een klein beetje boter of olie en om en om goudbruin bakken. Dat gaat prima maar soms kan het wat te snel gaan. Je moet er dan ook altijd goed bijblijven en het vuur niet al te hoog zetten. Sinds kort heb ik een nieuwe elektrische grill waarbij ook 2 platte platen zitten. Mijn oude elektrische grill had het na 10 jaar opgegeven en mocht met pensioen. Best een respectabele leeftijd voor een elektrische grill dacht ik zo. De nieuwe heeft alleen wat meer opties, fijn! Zoals dus die platte platen of beter gezegd platen zonder groeven. Perfect om een eitje op de bakken maar ook voor pancakes.
Heerlijke zachte luchtige pancakes met aardbei
Ik besloot het eens te testen en heb hier de pancakes op gebakken. Resultaat: heerlijke zachte, luchtige pancakes. Dat is op zich geen verschil met pancakes uit de pan alleen het fijne is wel dat ik er deze keer niet zo op hoefde te letten. De elektrische grill wordt iets minder heet volgens mij waardoor de pancakes mooi rustig gaar worden. Nu kun je deze pancakes natuurlijk ook prima maken in de pan maar ik vond het wel een uitvinding.
Goed, we hebben inmiddels meer dan genoeg gekletst en gaan lekker aan de slag met het recept voor deze heerlijke pancakes met aardbei.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 175 gram bloem
- 150 ml melk
- 100 gram suiker
- 100 gram aardbeien (vers)
- 2 eieren (middel)
- 3 theelepels bakpoeder
- zout, boter of olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix dit door elkaar.
- Voeg dan de melk en de eieren toe en mix weer door elkaar tot een glad beslag.
- Spoel de aardbeien even onder de kraan en snijd ze dan in kleine blokjes. Schep de aardbeien voorzichtig door het beslag.
- Verhit een beetje boter of olie in de pan en schep een beetje van het beslag in de pan.
- Zorg dat je een beetje een rondje vormt door er even met de lepel over te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer de pancakes met verse aardbeien en naar smaak poedersuiker, stroop, yoghurt of honing (net wat je lekker lijkt). Eet smakelijk!
Sandra says:
Hmmm je weet dat ik dol ben op pancakes dus dit lijkt me heerlijk! Slim om ze op de grillplaat te bakken!
Eef says:
Ja weet ik 🙂 Jij bent en blijft in mijn ogen de pancake koningin hoor 😉
Sandra says:
Hmmm je weet dat ik dol ben op pancakes dus dit lijkt me heerlijk! Slim om ze op de grillplaat te bakken!
Merel says:
Leuk om ze ook een keer op een andere manier te bakken! Ze zien er in ieder geval super lekker uit 😉 Liefs, Merel
Eef says:
Dank je wel Merel 🙂
Merel says:
Leuk om ze ook een keer op een andere manier te bakken! Ze zien er in ieder geval super lekker uit 😉 Liefs, Merel
Eef says:
Dank je wel Merel 🙂
Milou says:
Lijkt me heel lekker ik ga het zeker maken . Maar kan je melk ook inplaats van rijsmelk havermelk of water doen?
Met banaan erdoor is ook zeker lekker.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Milou, ik zou zelf havermelk doen! In ieder geval geen water, maar een plantaardige melk zou gewoon moeten werken!