Volg mij:
(Zoete) Baksels, Taarten

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart, één van de meeste gemaakte taarten… uit een pakje. Althans mijn “marktonderzoek” is voornamelijk onder bekenden, vrienden, collega’s en familie geweest. Tijd om daar verandering in te brengen want aardbeien kwarktaart zelf maken is appeltje-eitje of beter gezegd, appeltje-aardbeitje 😉 .

Met een handjevol ingrediënten maak je namelijk zelf een heerlijke, luchtige kwarktaart met aardbei. Deze keer een aardbeien kwarktaart met bastogne als bodem, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor biscuitjes of doe eens gek, speculaas! Dat is het fijne aan een taart zelf maken, je kunt er lekker op los variëren als je wilt, maar je kunt ook mijn makkelijke recept precies aanhouden voor een heerlijke kwarktaart die niet kan mislukken.

Aardbeien kwarktaart zelf maken

Ik maakte een middelgroot taartje, niet al te groot. Deze taart heeft een diameter van 16-18 centimeter. Daardoor wordt hij mooi hoog. Je kunt een iets grotere vorm gebruiken met hetzelfde recept dan wordt de taart iets lager of je past de hoeveelheden iets aan. Zo lang je verhoudingsgewijs alle ingrediënten vermeerderd kan ik niets mis gaan. Gebruik als het even kan natuurlijk verse aardbeien voor dit recept. Je kunt, buiten het seizoen, ook gaan voor diepvries aardbeien. Zo kun je het hele jaar door genieten van de lekkerste aardbeien kwarktaart die er is!

Aardbei kwarktaart

Aardbeien kwarktaart die niet in de oven hoeft

Dat lees je goed, deze kwarktaart hoeft niet in de oven. Net als die van het bekende pakje, maar dan zonder pakje. Volg je hem nog 😉 ?! Maak hem een dag van te voren zodat deze frisse aardbeien kwarktaart de tijd heeft om een nachtje op te stijven in de koelkast. Dan heb je de volgende dag een lekkere, luchtige kwarktaart die stevig genoeg is. Garneer met verse aardbeien of een toefje slagroom voor een extra feestelijk effect.

Aardbeien kwarktaart


Het recept voor aardbeien kwarktaart:

Voorbereiding: 30 minuten  | Totale tijd: 30 minuten + een nachtje opstijven in de koelkast
Hoeveelheid: 8 puntjes – 8 personen

Wat heb je nodig voor aardbeien kwarktaart (ingrediënten):

  • 350 gram (verse) aardbeien
  • 300 gram halfvolle kwark
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram bastognekoeken
  • 100 gram suiker
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Overig: ronde springvorm met diameter van 16-18 centimeter

Hoe maak je aardbeien kwarktaart:

  1. Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier.
    Vergeet niet de zijkanten of gebruik hiervoor acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
  2. Verkruimel de bastognekoeken (evt. in een keukenmachine).
  3. Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde bastognekoeken.
  4. Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
  5. Wel de blaadjes gelatine in koud water.
  6. Doe de aardbeien, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
  7. Verwarm dit, pureer met de staafmixer en verwarm tot de suiker opgelost is.
  8. Haal daarna de pan van het vuur en laat het geheel iets laten afkoelen.
  9. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het aardbeien/ suiker mengsel.
  10. Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen.
  11. Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
  12. Meng de aardbeienpuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker.
  13. Stort dit mengsel op de bodem van bastogne en zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.
  14. Garneer met toefjes slagroom of verse aardbeien en snijd de taart in puntjes. Eet smakelijk!

Aardbeien kwarktaart

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter