Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Zin in een lekker ’s zomers toetje? Maak dan eens dit heerlijke zacht zoete en frisse aardbeien toetje met Griekse yoghurt. Ze zijn makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker dat je ze echt eens geprobeerd moet hebben!

Voor het maken van de leuke vorm gebruikte ik dit soort puddingvormpjes.  Die zijn handig want je kunt zowel de boven als onderkant afsluiten. Hierdoor komen de puddinkjes makkelijk los uit de vorm én kun je ze er ook makkelijk ingieten 🙂 . Je kunt trouwens ook kiezen voor (ingevette) kleine kommetjes of glaasjes waar je het eenvoudig uit kunt lepelen. Ook leuk natuurlijk!

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Onlangs had ik een voorraadje aardbeien over en dacht ik, daar moet ik iets mee doen! Het idee voor een lekker toetje was geboren en gelukkig had ik alle ingrediënten nog in huis. Nu zijn het er niet heel veel dus de kans is groot dat jij ze, of in ieder geval de meeste, wel in huis hebt. Ik gebruikte verse aardbeien voor mijn recept, maar je kunt natuurlijk ook diepvries aardbeien gebruiken. Laat ze dan eerst even ontdooien zodat je ze makkelijk fijn kunt pureren.

Lekker toetje met aardbei

Het oog wil ook wat dus na het maken decoreerde ik de puddinkjes met een toefje slagroom en wat verse aardbeien. Makkelijk en tegelijkertijd zo lekker, ideaal! Je kunt er natuurlijk elke decoratie op doen welke jij lekker vindt. Wat aardbeiensaus, ander (vers) zomerfruit of gewoon zonder decoratie, is uiteraard ook heel erg lekker.

Probeer hem eens dit aardbeien toetje, aanrader! Ben je op zoek naar meer toetjes? Bekijk dan ook eens deze toetjes recepten.

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Makkelijk aardbeien toetje met Griekse yoghurt in puddingvorm
4.30 van 31 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 toetjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram aardbeien
  • 150 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepel suiker.
  • Schep daar voorzichtig de Griekse yoghurt door.
  • Pureer de aardbeien en doe ze in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker.
  • Verwarm de aardbeien kort en knijp de blaadjes gelatine uit. Voeg deze een voor een toe tot ze opgelost zijn in de aardbeiensaus.
  • Laat de saus iets afkoelen (tot kamertemperatuur, anders wordt het te hard/ klonterig) en schep het voorzichtig door de slagroom en Griekse yoghurt.
  • Giet het mengsel over de vormpjes en zet minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer naar smaak met slagroom en verse aardbeien. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Gebruik het liefst volvette Griekse yoghurt of Franse kwark.
Tip: ben je bang dat de toetjes niet mooi strak uit hun vormpje komen? Vet het dan even in met een dun laagje olie of bakspray. Dan kan het niet mis gaan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 145kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

20 thoughts on “Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept