Zin in een lekker ‘s zomers toetje? Maak dan eens dit heerlijke zacht zoete en frisse aardbeien toetje met Griekse yoghurt. Ze zijn makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker dat je ze echt eens geprobeerd moet hebben!
Voor het maken van de leuke vorm gebruikte ik dit soort puddingvormpjes. Die zijn handig want je kunt zowel de boven als onderkant afsluiten. Hierdoor komen de puddinkjes makkelijk los uit de vorm én kun je ze er ook makkelijk ingieten 🙂 . Je kunt trouwens ook kiezen voor (ingevette) kleine kommetjes of glaasjes waar je het eenvoudig uit kunt lepelen. Ook leuk natuurlijk!
Aardbeien toetje met Griekse yoghurt
Onlangs had ik een voorraadje aardbeien over en dacht ik, daar moet ik iets mee doen! Het idee voor een lekker toetje was geboren en gelukkig had ik alle ingrediënten nog in huis. Nu zijn het er niet heel veel dus de kans is groot dat jij ze, of in ieder geval de meeste, wel in huis hebt. Ik gebruikte verse aardbeien voor mijn recept, maar je kunt natuurlijk ook diepvries aardbeien gebruiken. Laat ze dan eerst even ontdooien zodat je ze makkelijk fijn kunt pureren.
Lekker toetje met aardbei
Het oog wil ook wat dus na het maken decoreerde ik de puddinkjes met een toefje slagroom en wat verse aardbeien. Makkelijk en tegelijkertijd zo lekker, ideaal! Je kunt er natuurlijk elke decoratie op doen welke jij lekker vindt. Wat aardbeiensaus, ander (vers) zomerfruit of gewoon zonder decoratie, is uiteraard ook heel erg lekker.
Probeer hem eens dit aardbeien toetje, aanrader! Ben je op zoek naar meer toetjes? Bekijk dan ook eens deze toetjes recepten.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram Griekse yoghurt
- 200 gram aardbeien
- 150 ml slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 3 eetlepels suiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepel suiker.
- Schep daar voorzichtig de Griekse yoghurt door.
- Pureer de aardbeien en doe ze in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker.
- Verwarm de aardbeien kort en knijp de blaadjes gelatine uit. Voeg deze een voor een toe tot ze opgelost zijn in de aardbeiensaus.
- Laat de saus iets afkoelen (tot kamertemperatuur, anders wordt het te hard/ klonterig) en schep het voorzichtig door de slagroom en Griekse yoghurt.
- Giet het mengsel over de vormpjes en zet minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer naar smaak met slagroom en verse aardbeien. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Karin says:
Hoi Eef,
Hoeveel aardbeien heb jij gedrukt?
Groet, Karin
Eef says:
200 gram, het stond er per abuis niet bij. Ik heb het direct aangepast 🙂
Gilberte says:
Ziet er lekker uit ga ik zeker maken
Eef says:
Wat leuk om te lezen 🙂
Willy Tenkink says:
Hallo Eef. Kan dit toetje ook in de vriezer. Bvd Willy
Eef says:
Nee zou ik niet doen, lekker opeten 😉
Rosine says:
Dag Eef, Hoeveel wegen de gelatineblaadjes die jij gebruikt? Dit verschilt nogal van merk tot merk.. Mvg, Rosine
Eef says:
Ik heb geen idee hoeveel ze wegen, het zijn de standaard blaadjes van Dr. Oetker die heb ik gebruikt
Aafke says:
Heerlijk dessert. Ik maak het vandaag voor de 2de keer.
Ik heb het in een glas geserveerd dus 3 blaadjes gelatine gebruikt i.p.v 4.
Eef says:
Slim, dan heb je inderdaad minder gelatine nodig 🙂
Judith says:
Wat zien deze er heerlijk uit!!
Zelf ben ik gek op aardbeien maar mijn man helaas niet. Zou ik ze ook met blauwe bessen of bramen kunnen maken?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat hebben wij niet geprobeerd dus kunnen we je helaas niet vertellen. Maar het klinkt do-able (en lekker haha) dus probeer het gerust en laat het ons vooral weten hoe het gesmaakt heeft!
Margreet says:
Hoe lang kan je deze goed houden in de koelkast?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
2-3 dagen zou ik adviseren 🙂
Jolanda says:
Ik had nog frambozen uit eigen tuin en heb die gebruikt. Heel erg lekker.
Eef says:
Wat heerlijk! Met frambozen uit eigen tuin is het helemaal een feestje 🙂