15 min.
4.30 van 31 stemmen

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Zin in een lekker ’s zomers toetje? Maak dan eens dit heerlijke zacht zoete en frisse aardbeien toetje met Griekse yoghurt. Ze zijn makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker dat je ze echt eens geprobeerd moet hebben!

Voor het maken van de leuke vorm gebruikte ik dit soort puddingvormpjes.  Die zijn handig want je kunt zowel de boven als onderkant afsluiten. Hierdoor komen de puddinkjes makkelijk los uit de vorm én kun je ze er ook makkelijk ingieten 🙂 . Je kunt trouwens ook kiezen voor (ingevette) kleine kommetjes of glaasjes waar je het eenvoudig uit kunt lepelen. Ook leuk natuurlijk!

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Onlangs had ik een voorraadje aardbeien over en dacht ik, daar moet ik iets mee doen! Het idee voor een lekker toetje was geboren en gelukkig had ik alle ingrediënten nog in huis. Nu zijn het er niet heel veel dus de kans is groot dat jij ze, of in ieder geval de meeste, wel in huis hebt. Ik gebruikte verse aardbeien voor mijn recept, maar je kunt natuurlijk ook diepvries aardbeien gebruiken. Laat ze dan eerst even ontdooien zodat je ze makkelijk fijn kunt pureren.
Aardbeien toetje in puddingvorm

Lekker toetje met aardbei

Het oog wil ook wat dus na het maken decoreerde ik de puddinkjes met een toefje slagroom en wat verse aardbeien. Makkelijk en tegelijkertijd zo lekker, ideaal! Je kunt er natuurlijk elke decoratie op doen welke jij lekker vindt. Wat aardbeiensaus, ander (vers) zomerfruit of gewoon zonder decoratie, is uiteraard ook heel erg lekker.

Probeer hem eens dit aardbeien toetje, aanrader! Ben je op zoek naar meer toetjes? Bekijk dan ook eens deze toetjes recepten.

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Makkelijk aardbeien toetje met Griekse yoghurt in puddingvorm
4.30 van 31 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

6 toetjes
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram aardbeien
  • 150 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels suiker

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepel suiker.
  • Schep daar voorzichtig de Griekse yoghurt door.
  • Pureer de aardbeien en doe ze in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker.
  • Verwarm de aardbeien kort en knijp de blaadjes gelatine uit. Voeg deze een voor een toe tot ze opgelost zijn in de aardbeiensaus.
  • Laat de saus iets afkoelen (tot kamertemperatuur, anders wordt het te hard/ klonterig) en schep het voorzichtig door de slagroom en Griekse yoghurt.
  • Giet het mengsel over de vormpjes en zet minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer naar smaak met slagroom en verse aardbeien. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
Gebruik het liefst volvette Griekse yoghurt of Franse kwark.
Tip: ben je bang dat de toetjes niet mooi strak uit hun vormpje komen? Vet het dan even in met een dun laagje olie of bakspray. Dan kan het niet mis gaan!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 145kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Aardbeien toetje met Griekse yoghurt

Aardbeien toetje Pinterest Collage

22 gedachten over “Aardbeien toetje met Griekse yoghurt”

  1. Als je die speciale bakjes hebt die je aan beide zijden kunt afsluiten, moet je deze dan eerst afspoelen met koud water, of invetten?

    Beantwoorden
    • Hi Geke, dat kan! Je moet dan even omrekenen, je kunt het volgende aanhouden: 1 gram agar agar vervangt ongeveer 3 gram gelatine. Kook ze!

      Beantwoorden
  2. Wat zien deze er heerlijk uit!!
    Zelf ben ik gek op aardbeien maar mijn man helaas niet. Zou ik ze ook met blauwe bessen of bramen kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Dat hebben wij niet geprobeerd dus kunnen we je helaas niet vertellen. Maar het klinkt do-able (en lekker haha) dus probeer het gerust en laat het ons vooral weten hoe het gesmaakt heeft!

      Beantwoorden
4.30 van 31 stemmen (30 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie