Coleslaw vind ik zo’n heerlijk bijgerecht. Het is fris, knapperig, maar ook romig en zacht zoet. De rozijnen en knapperige pecannoten mogen wat mij betreft niet ontbreken. Een lekkere frisse koolsalade die je zo op tafel zet!
Coleslaw recept
Zelf coleslaw maken is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een kwestie van de groenten mengen met de dressing en klaar. Het liefst maak je deze Amerikaanse coleslaw wel minimaal 1-2 uur van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.
Amerikaanse coleslaw
Coleslaw of koolsalade op z’n Nederlands, is een salade die zijn origine kent in jawel… Nederland! De Nederlanders brachten deze salade namelijk naar Amerika tijdens het stichten van New York (konden ze zo fijn tussendoor een bakje leegeten). Overigens is de salade wel echt mateloos populair in de VS en wordt het vaak tijdens de barbecue geserveerd, maar ook als side dish bij verschillende gerechten.
De lekkerste koolsalade
Is fris, knapperig, romig en zacht zoet. De dressing geeft de salade wat zoets, maar ook de rozijnen. Je kunt er voor een extra fris zoetje ook wat appel in kleine blokjes doorheen doen. Een lekkere zure appel of een frisse en zachtzoete is dan een goede optie. Hoe dan ook is dit coleslaw recept een absolute aanrader! Echt een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq of wat dacht je van bij pulled pork. Een perfecte tegenhanger bij het kruidige vlees.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram witte kool (gesneden)
- 300 gram rode kool (gesneden)
- 150 gram wortel (geraspt of julienne gesneden)
- 50 gram rozijnen
- 50 gram pecannoten (ongezouten)
- 100 gram mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel azijn
- ½ eetlepel mosterd
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de witte kool, rode kool, wortel en rozijnen in een ruime kom.
- Hak de pecannoten grof en voeg deze toe.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Doe dit bij de groenten en schep om. Eet smakelijk!
Henny says:
Heerlijk recept, past goed in mijn koolhydraatarme leefwijze. Ga zo door!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Hetty says:
Heerlijk!
Past perfect bij het broodje pulled pork!
Eef says:
Lekker he