Coleslaw recept

Coleslaw

Coleslaw vind ik zo’n heerlijk bijgerecht. Het is fris, knapperig, maar ook romig en zacht zoet. De rozijnen en knapperige pecannoten mogen wat mij betreft niet ontbreken. Een lekkere frisse koolsalade die je zo op tafel zet!

Coleslaw recept

Zelf coleslaw maken is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een kwestie van de groenten mengen met de dressing en klaar. Het liefst maak je deze Amerikaanse coleslaw wel minimaal 1-2 uur van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.

Amerikaanse coleslaw

Coleslaw of koolsalade op z’n Nederlands, is een salade die zijn origine kent in jawel… Nederland! De Nederlanders brachten deze salade namelijk naar Amerika tijdens het stichten van New York (konden ze zo fijn tussendoor een bakje leegeten). Overigens is de salade wel echt mateloos populair in de VS en wordt het vaak tijdens de barbecue geserveerd, maar ook als side dish bij verschillende gerechten.

Coleslaw maken

De lekkerste koolsalade

Is fris, knapperig, romig en zacht zoet. De dressing geeft de salade wat zoets, maar ook de rozijnen. Je kunt er voor een extra fris zoetje ook wat appel in kleine blokjes doorheen doen. Een lekkere zure appel of een frisse en zachtzoete is dan een goede optie. Hoe dan ook is dit coleslaw recept een absolute aanrader! Echt een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq of wat dacht je van bij pulled pork. Een perfecte tegenhanger bij het kruidige vlees.

Coleslaw recept
Coleslaw

Coleslaw

Amerikaanse coleslaw recept: zo maak je zelf de allerlekkerste. Met rode kool, witte kool, rozijnen en gehakte pecannoten. Aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de salade
  • 300 gram witte kool (gesneden)
  • 300 gram rode kool (gesneden)
  • 150 gram wortel (geraspt of julienne gesneden)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten (ongezouten)
Voor de dressing
  • 100 gram mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel mosterd
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de witte kool, rode kool, wortel en rozijnen in een ruime kom.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe dit bij de groenten en schep om. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Het lekkerste is om de coleslaw minimaal 1-2 uur van tevoren te maken zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt de coleslaw afgedekt in de koelkast enkele dagen bewaren.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 3g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Coleslaw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept