fbpx
Pulled pork uit de slowcooker

Pulled Pork uit de Slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker. Eén van de eerste recepten die ik ooit maakte uit de slowcooker: pulled pork. Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees. Je bereidt het op een lage temperatuur zoals in de slowcooker waardoor het vlees supermals wordt en je het uit elkaar kunt trekken (pullen). Zet die slowcooker maar vast klaar want dit recept wil je maken!

Het enige ‘nadeel’ aan pulled pork is dat je er procureur voor nodig hebt. Althans dat is het lekkerste. Procureur is varkensnek zonder been. Dit stuk vlees is namelijk bij uitstek geschikt om langzaam te braden op lage temperatuur. Je kunt ook schouder- of halskarbonade gebruiken (dit wordt gesneden van de procureur), maar vraag even aan je slager of hij procureur voor je heeft of kan bestellen.

Procureur, een stuk varkensvlees om langzaam te garen

Procureur is een mooi stukje gemarmerd vlees uit de nek van een varken. In Nederland niet heel gebruikelijk en daarom vaak niet te vinden bij de supermarkt, maar bij de slager of de groothandel kun je hiervoor zeker terecht. Hanos, Sligro en Makro hebben het vrijwel altijd liggen als ik er ben. Dus als je een pasje hebt, loop eventueel daar even naar binnen.

Zelf pulled pork maken

In de basis bestaat pulled pork eigenlijk uit drie onderdelen; het vlees (procureur), een kruidenrub met je favoriete smaakmakers en een sausje met een hoog zuurgehalte waardoor je het vlees gaart. Het hoge zuurgehalte zorgt voor mega mals vlees en het zuur proef je trouwens echt niet terug (althans niet als je mijn recept aanhoudt). Het is overigens geen ‘plas’ saus, want in de slowcooker heb je niet heel veel vocht nodig en de procureur verliest tijdens het bereiden ook al vrij veel vocht van zichzelf. 

Pulled pork recept uit de slowcooker

Lekker voor bij pulled pork

Het lekkerste is om pulled pork op broodjes te serveren. Op de foto had ik brioche broodjes gemaakt, die waren nog niet helemaal naar wens die dus maak ik snel nog eens en dan krijg je het recept van me. Maar deze hamburgerbroodjes staan al wel online en zijn superlekker om de pulled pork op te doen. Lekker samen met een frisse coleslaw of een knapperige rode kool salade en natuurlijk wat zelfgemaakte barbecuesaus mag niet ontbreken.

Slowcooker pulled pork

Slow, slower, slowst

Qua bereiden ben je gek genoeg nog geen 15 minuten bezig, maar je moet echt wel even geduld hebben voor de pulled pork klaar is in de slowcooker. Daar heb je geen werk aan, maar die tijd heeft hij wel nodig. Marineer het vlees, de procureur dus, de avond ervoor. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Je geduld wordt echt beloond met dit waanzinnig lekkere gerecht!

Tip: Maak één keer een grote(re) hoeveelheid, dan kun je het vlees invriezen en heb je later nog eens zo’n lekkere maaltijd!

 

Broodje pulled pork

Pulled Pork

Pulled pork uit de slowcooker. Langzaam gegaard mals varkensvlees. Ontzettend lekker en ook makkelijk om te maken met dit recept.
3.86 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Totale tijd: 5 uur 45 minuten
Hoeveelheid: 10 broodjes pulled prok

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo procureur
  • 2 uien
Voor de kruidenmix:
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels piment
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
Voor de saus:
  • 25 ml azijn (rode wijn azijn of een andere azijn die je lekker vindt)
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel chilivlokken
  • snuf zout, nootmuskaat,
Voor erbij: broodjes, coleslaw of een andere salade en BBQ-saus

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Als eerste beginnen we met het maken van de kruidenrub. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
    • Verdeel de kruiden goed over het vlees en masseer het als ware een beetje in. Pak het vlees in met keukenfolie en laat het bij voorkeur een nacht lekker intrekken in de koelkast.
    • Vlak voor je de gekruide procureur in de slowcooker gaat doen maken we het sausje door alle ingrediënten voor de saus te mengen.
    • Snij de uien in halve maantjes en verdeel over de bodem van de slowcooker. Leg hierop de procureur (uiteraard zonder keukenfolie).
    • Schep de saus over het vlees en zet de slowcooker op high voor ca. 5,5 uur.
    • Na 5,5 uur kun je het vlees makkelijk uit elkaar trekken (pullen) en verdeel je het over de broodjes.
    • Serveer met de barbecuesaus en een frisse salade zoals coleslaw bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Voedingswaarden zijn per portie op een broodje (exclusief het broodje, de saus en/of salade die je erbij serveert uiteraard).

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 15g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Pulled pork uit de slowcooker

    Pulled pork Pinterest Collage

    Dit recept verscheen voor het eerst op 20 juli 2015 op eefkooktzo.nl en is op 15 januari 2021 geüpdatet met nieuwe foto’s en kleine verbeteringen in de receptuur.

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    55 reacties op “Pulled Pork uit de Slowcooker”

      1. Dit is dé reden voor een slowcooker haha met uiteraard nog tig andere want die slowcooker is toch wel zo fijn 🙂 !

        1. Eef
          Bedankt voor je recept al een paar maal gemaakt voor een receptie,men vond het heerlijk
          Met vr gr Paula Seriese

      1. Geen nood; je kunt ook pulled chicken of beef maken. Andere receptuur en bereidingswijze maar zeker niet minder lekker 🙂

    1. Zijn er behalve pulled-pork nog meer gerechten die je in zo’n slowcooker klaar kunt maken? Heb er nog geen in mn bezit maar zo dol op pulled-pork dat ik dat wel overweeg….. zou heel fijn als je me wat tips zou kunnen geven! 🙂

      1. Hoi Marianne, bedankt voor je leuke reactie. Zeker! Je kunt echt alle kanten op met de slowcooker. Zelf heb ik een review geschreven over de slowcooker (die kun je hier vinden) waarin je alles kunt lezen over het apparaat zelf. Verder maak ik met enige regelmaat gerechten en die kun je hier terug vinden. Vorig weekend nog een stoofpotje met bockbier gemaakt en die volgt binnenkort. Mocht je leuk vinden blijf dan zeker mijn blog volgen 🙂 . Zo af en toe plaats ik een recept die ik uit de slowcooker gemaakt heb. Eigenlijk kun je allerlei gerechten klaar maken in de slowcooker: vleesgerechten, stoofpotjes maar ook ontbijt en zelfs cakes of fudge kun je erin maken. Op Facebook groep heb je de groep ‘De Slowcookers’ hier vind je vaak leuke tips en soms ook lekkere recepten om te maken uit de slowcooker. Mocht je vragen hebben aarzel dan niet een berichtje achter te laten. Groetjes Eef

        1. Hoi Eef ik heb geen slowcooker maar wel een oven. Kun je aangeven op welke stand / tijd je het in een gewone oven kunt maken?

          1. Hoi matthea,

            Ik maak net dit recpet en zag jouw vraag.
            Normaliter doe ik de pulled-pork in een afgesloten glazen ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven op 130 graden. De duur is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Voor stukken van 2,5 kg ben je 6 to 7 uur verder, maar verbaas je niet als je 9 uur nodig hebt. Dit is mij ook wel eens overkomen.

    2. Pingback: Eef Kookt Zo - Zelf Barbecuesaus Maken | Eef Kookt Zo

    3. Anita Dijkshoorn

      Hoi Eef,

      Gisteren jou recept gemaakt uit de slowcooker het was fantastisch.
      Het vlees viel al uit elkaar toen ik het uit de pan wilde halen.
      Heerlijke van smaak.
      Normaal deed ik het op de BBQ maar daar moet je goed de tempratuur in de gaten houden. het voordeel van de slowcooker je steek de stekker erin en je heb er geen omkijken meer naar. En dan zo resultaat geweldig.

      p.s paar weken gelden je sparibs uit de slowcooker gemaakt die waren ook een dikke 10

      Groetjes Anita

    4. Anita Dijkshoorn

      Hoi Eef,

      Gisteren jou recept gemaakt uit de slowcooker het was fantastisch.
      Het vlees viel al uit elkaar toen ik het uit de pan wilde halen.
      Heerlijke van smaak.
      Normaal deed ik het op de BBQ maar daar moet je goed de tempratuur in de gaten houden. het voordeel van de slowcooker je steek de stekker erin en je heb er geen omkijken meer naar. En dan zo resultaat geweldig.

      p.s paar weken gelden je sparibs uit de slowcooker gemaakt die waren ook een dikke 10

      Groetjes Anita

    5. Hoi, misschien een gekke vraag maar

      Als ik 2 kilo procureur heb, moet ik dan ook de Cook tijd verdubbelen of blijft dat hetzelfde?
      Wil hem morgen proberen dus ben erg benieuwd ! 😀

      1. Hi Hans, hopelijk nog op tijd of je hebt het al ondervonden: maar dan zul je, denk ik, de tijd iets langer moeten doen. Het dubbele zal niet nodig zijn maar een paar uur extra komt de smaak vast ten goede 🙂

    6. Hoi, misschien een gekke vraag maar

      Als ik 2 kilo procureur heb, moet ik dan ook de Cook tijd verdubbelen of blijft dat hetzelfde?
      Wil hem morgen proberen dus ben erg benieuwd ! 😀

      1. EKZ

        Hi Hans, hopelijk nog op tijd of je hebt het al ondervonden: maar dan zul je, denk ik, de tijd iets langer moeten doen. Het dubbele zal niet nodig zijn maar een paar uur extra komt de smaak vast ten goede 🙂

    7. Hi Eef! De procureur zit in de slowcooker! Ik begreep alleen niet helemaal wat je met de rest van de saus moest doen? Ik heb alles erbij gedaan, hoop dat dit niet uitmaakt!

        1. En als je de vlees hoeveelheid halveert, Eef, moet je dan gewoon de ingredienten halveren? En hoe zit het met de tijd in de slowcooker? Wij zijn maar met zn tweetjes en hebben geen grote vriezer.

          1. Eef

            Ja dan alles halveren en ik zou na 2/3 van deze bereidingstijd even kijken hoe het ervoor staat in de slowcooker, dan kun je hem er eventueel nog inlaten of de bereidingstijd inkorten.

    8. Heb je recept gebruikt in combinatie met een wildzwijn procureur en american coleslaw. Om je vingers er bij op te eten ! Bedankt Eef !!

    9. Is het heel erg nodig de kruidenrub 1 nacht in te laten trekken. Bedenk me namelijk net dat ik dit vanavond wil eten 😂

    10. Goedemorgen, er staat bij de kruidenmix kruidnagelpoeder, maar niet bij de benodigdheden. Dan wel weer mosterdpoeder, maar dat zie je noet bij de bereidingswijze. Welke klopt en welke niet?

    11. Hij is inderdaad heel erg lekker (ondanks het feit dat ik de uien vergeten was). En inderdaad, valt zo uit elkaar.

      Maar, wat ik mis, en dat is erg jammer, is de rookring en rooksmaak die ik krijg als ik hem op de BBQ maak. Volgende keer denk ik dat ik er wat liquid smoke bij doe om in elk geval het ontbreken van de rooksmaak op te lossen.

    12. Hoi Eef.
      Het is al erg l;ang geleden dat ik kennis maakte met Pulled Pork. Ik zie het bij de supermarkt liggen maar denk dan toch steeds nee die hoef ik niet.
      Ik ben in bezit van een slowcooker gebruik maar paar keer per jaar en das te weinig. Dus gelijk maar op internet zoeken en zo op jou site gekomen. De foto van pulled pork alleen al deed het water in de mond stromen haha.
      Misschien dit weekend en anders zo snel mogelijk ga ik het maken.
      Ik ga nog verder kijken op jou site , staan vast nog meer lekkere dingen op
      groetjes Bert

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top