Pulled pork uit de slowcooker. Eén van de eerste recepten die ik ooit maakte uit de slowcooker: pulled pork. Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees. Je bereidt het op een lage temperatuur zoals in de slowcooker waardoor het vlees supermals wordt en je het uit elkaar kunt trekken (pullen). Zet die slowcooker maar vast klaar want dit recept wil je maken!
Het enige ‘nadeel’ aan pulled pork is dat je er procureur voor nodig hebt. Althans dat is het lekkerste. Procureur is varkensnek zonder been. Dit stuk vlees is namelijk bij uitstek geschikt om langzaam te braden op lage temperatuur. Je kunt ook schouder- of halskarbonade gebruiken (dit wordt gesneden van de procureur), maar vraag even aan je slager of hij procureur voor je heeft of kan bestellen.
Procureur, een stuk varkensvlees om langzaam te garen
Procureur is een mooi stukje gemarmerd vlees uit de nek van een varken. In Nederland niet heel gebruikelijk en daarom vaak niet te vinden bij de supermarkt, maar bij de slager of de groothandel kun je hiervoor zeker terecht. Hanos, Sligro en Makro hebben het vrijwel altijd liggen als ik er ben. Dus als je een pasje hebt, loop eventueel daar even naar binnen.

Zelf pulled pork maken
In de basis bestaat pulled pork eigenlijk uit drie onderdelen; het vlees (procureur), een kruidenrub met je favoriete smaakmakers en een sausje met een hoog zuurgehalte waardoor je het vlees gaart. Het hoge zuurgehalte zorgt voor mega mals vlees en het zuur proef je trouwens echt niet terug (althans niet als je mijn recept aanhoudt). Het is overigens geen ‘plas’ saus, want in de slowcooker heb je niet heel veel vocht nodig en de procureur verliest tijdens het bereiden ook al vrij veel vocht van zichzelf.

Lekker voor bij pulled pork
Het lekkerste is om pulled pork op broodjes te serveren. Op de foto had ik brioche broodjes gemaakt, die waren nog niet helemaal naar wens die dus maak ik snel nog eens en dan krijg je het recept van me. Maar deze hamburgerbroodjes staan al wel online en zijn superlekker om de pulled pork op te doen. Lekker samen met een frisse coleslaw of een knapperige rode kool salade en natuurlijk wat zelfgemaakte barbecuesaus mag niet ontbreken.

Slow, slower, slowst
Qua bereiden ben je gek genoeg nog geen 15 minuten bezig, maar je moet echt wel even geduld hebben voor de pulled pork klaar is in de slowcooker. Daar heb je geen werk aan, maar die tijd heeft hij wel nodig. Marineer het vlees, de procureur dus, de avond ervoor. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Je geduld wordt echt beloond met dit waanzinnig lekkere gerecht!
Tip: Maak één keer een grote(re) hoeveelheid, dan kun je het vlees invriezen en heb je later nog eens zo’n lekkere maaltijd!


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kilo procureur
- 2 uien
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels piment
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 25 ml azijn (rode wijn azijn of een andere azijn die je lekker vindt)
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel chilivlokken
- snuf zout, nootmuskaat,
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Als eerste beginnen we met het maken van de kruidenrub. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
- Verdeel de kruiden goed over het vlees en masseer het als ware een beetje in. Pak het vlees in met keukenfolie en laat het bij voorkeur een nacht lekker intrekken in de koelkast.
- Vlak voor je de gekruide procureur in de slowcooker gaat doen maken we het sausje door alle ingrediënten voor de saus te mengen.
- Snij de uien in halve maantjes en verdeel over de bodem van de slowcooker. Leg hierop de procureur (uiteraard zonder keukenfolie).
- Schep de saus over het vlees en zet de slowcooker op high voor ca. 5,5 uur.
- Na 5,5 uur kun je het vlees makkelijk uit elkaar trekken (pullen) en verdeel je het over de broodjes.
- Serveer met de barbecuesaus en een frisse salade zoals coleslaw bijvoorbeeld. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.


Dit recept verscheen voor het eerst op 20 juli 2015 op www.eefkooktzo.nl en is op 15 januari 2021 geüpdatet met nieuwe foto’s en kleine verbeteringen in de receptuur.
Anne-Marie Otter says:
Dit lijkt me echt geweldig! En eigenlijk wel een reden om binnenkort toch maar eens een slowcooker aan te schaffen!
Eefkooktzo says:
Dit is dé reden voor een slowcooker haha met uiteraard nog tig andere want die slowcooker is toch wel zo fijn 🙂 !
PB says:
Eef
Bedankt voor je recept al een paar maal gemaakt voor een receptie,men vond het heerlijk
Met vr gr Paula Seriese
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel!
Brian Weber says:
Heb het gister gemaakt met 2 kilo procureur had 10 broodjes gemaakt en nog genoeg over om vanavond nog frietjes bij te eten met een lekkere salade. De Kids en mijn vrouw hadden de broodjes al op en waren al ruzie aan het maken wie de mijne mocht op eten voordat ik de kans had om aan tafel te gaan zitten en het zelf te eten 🙂 groot succes en zeker voor herhaling vatbaar, voor al omdat ik nog 3x 2 kilo stukken procureur heb liggen whahaha
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Nicole says:
Hoi Eef,
ik overweeg een slowcooker te kopen, maar twijfel over de inhoud.. hoe groot zou jij aanbevelen?
Eef says:
Dat ligt er volledig aan met hoeveel personen je bent, waarvoor je hem allemaal wilt gebruiken. Ik heb er een van 4,7 liter en die is voor ons (2 volwassenen en 2 kinderen) ruim genoeg 🙂
Janneke says:
Ik ga nu een keer proberen met 2 kilo, betekend dit dat ik het vlees 10u moet laten garen of kan ik dezelfe tijd aanhouden?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd, dus durf het je niet precies te zeggen. Maar verwacht dat je wel wat langer nodig hebt, alleen niet de dubbele hoeveelheid aan tijd.
Mireille says:
er staat dat de procureur 5,5 uur op high moet. Kan je het ook op low laten garen en zo ja, hoe lang moet hij dan aan staan? Vandaag mijn slowcooker binnen gekregen en kan niet wachten om dit van de week te maken 😍
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan wel, ongeveer 8 uur – beetje afhankelijk van hoe groot het stuk vlees is. Veel succes! 😀
Sandra says:
Ohhh to die for! Pulled pork is echt een van de lekkkerste dingen ever!
Eefkooktzo says:
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn 😉 Zeker niet voor elke dag of elke week maar zo heel af en toe; heerlijk!
kelly says:
ooo wat lijkt mij dit lekker. Eet alleen geen varkensvlees!! 🙁
Eefkooktzo says:
Geen nood; je kunt ook pulled chicken of beef maken. Andere receptuur en bereidingswijze maar zeker niet minder lekker 🙂
marianne says:
Zijn er behalve pulled-pork nog meer gerechten die je in zo’n slowcooker klaar kunt maken? Heb er nog geen in mn bezit maar zo dol op pulled-pork dat ik dat wel overweeg….. zou heel fijn als je me wat tips zou kunnen geven! 🙂
Eefkooktzo says:
Hoi Marianne, bedankt voor je leuke reactie. Zeker! Je kunt echt alle kanten op met de slowcooker. Zelf heb ik een review geschreven over de slowcooker (die kun je hier vinden) waarin je alles kunt lezen over het apparaat zelf. Verder maak ik met enige regelmaat gerechten en die kun je hier terug vinden. Vorig weekend nog een stoofpotje met bockbier gemaakt en die volgt binnenkort. Mocht je leuk vinden blijf dan zeker mijn blog volgen 🙂 . Zo af en toe plaats ik een recept die ik uit de slowcooker gemaakt heb. Eigenlijk kun je allerlei gerechten klaar maken in de slowcooker: vleesgerechten, stoofpotjes maar ook ontbijt en zelfs cakes of fudge kun je erin maken. Op Facebook groep heb je de groep ‘De Slowcookers’ hier vind je vaak leuke tips en soms ook lekkere recepten om te maken uit de slowcooker. Mocht je vragen hebben aarzel dan niet een berichtje achter te laten. Groetjes Eef
Matthea says:
Hoi Eef ik heb geen slowcooker maar wel een oven. Kun je aangeven op welke stand / tijd je het in een gewone oven kunt maken?
Eef says:
Ik heb geen idee, ik heb het zelf nog nooit in de oven gemaakt dus daarover kan ik geen uitspraken doen 😉
Louis says:
Oven op 80 graden en zeker 5 uur garen!
Mac says:
Hoi matthea,
Ik maak net dit recpet en zag jouw vraag.
Normaliter doe ik de pulled-pork in een afgesloten glazen ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven op 130 graden. De duur is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Voor stukken van 2,5 kg ben je 6 to 7 uur verder, maar verbaas je niet als je 9 uur nodig hebt. Dit is mij ook wel eens overkomen.
Sippie Digumarthi-Dykstra says:
Veel mexicaanse kip en varkensgerechten zijn heerlijk van de slowcooker. In Amerika gebruiken mensen de slowcooker voor allerlei recepten, heel gemakkelijk als je de ingredienten er ‘smorgens instopt en geen omkijken meer tot het klaar is voor dinner.
Eef Kookt Zo - Zelf Barbecuesaus Maken | Eef Kookt Zo says:
[…] Reply Pulled Pork uit de Slowcooker | Eef Kookt Zo […]
Bianca says:
Ik ben benieuwd, zit nu in de slowcooker!
Eef says:
Lekker! Hoop dat hij in de smaak is gevallen 🙂
Bianca says:
Ik ben benieuwd, zit nu in de slowcooker!
Eef says:
Lekker! Hoop dat hij in de smaak is gevallen 🙂
Marco says:
Eef bedankt heerlijk gerecht 🙂
Eef says:
Graag gedaan 😀
Marco says:
Eef bedankt heerlijk gerecht 🙂
Anita Dijkshoorn says:
Hoi Eef,
Gisteren jou recept gemaakt uit de slowcooker het was fantastisch.
Het vlees viel al uit elkaar toen ik het uit de pan wilde halen.
Heerlijke van smaak.
Normaal deed ik het op de BBQ maar daar moet je goed de tempratuur in de gaten houden. het voordeel van de slowcooker je steek de stekker erin en je heb er geen omkijken meer naar. En dan zo resultaat geweldig.
p.s paar weken gelden je sparibs uit de slowcooker gemaakt die waren ook een dikke 10
Groetjes Anita
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Anita Dijkshoorn says:
Hoi Eef,
Gisteren jou recept gemaakt uit de slowcooker het was fantastisch.
Het vlees viel al uit elkaar toen ik het uit de pan wilde halen.
Heerlijke van smaak.
Normaal deed ik het op de BBQ maar daar moet je goed de tempratuur in de gaten houden. het voordeel van de slowcooker je steek de stekker erin en je heb er geen omkijken meer naar. En dan zo resultaat geweldig.
p.s paar weken gelden je sparibs uit de slowcooker gemaakt die waren ook een dikke 10
Groetjes Anita
Hans says:
Hoi, misschien een gekke vraag maar
Als ik 2 kilo procureur heb, moet ik dan ook de Cook tijd verdubbelen of blijft dat hetzelfde?
Wil hem morgen proberen dus ben erg benieuwd ! 😀
Eef says:
Hi Hans, hopelijk nog op tijd of je hebt het al ondervonden: maar dan zul je, denk ik, de tijd iets langer moeten doen. Het dubbele zal niet nodig zijn maar een paar uur extra komt de smaak vast ten goede 🙂
Hans says:
Hoi, misschien een gekke vraag maar
Als ik 2 kilo procureur heb, moet ik dan ook de Cook tijd verdubbelen of blijft dat hetzelfde?
Wil hem morgen proberen dus ben erg benieuwd ! 😀
Eef says:
Hi Hans, hopelijk nog op tijd of je hebt het al ondervonden: maar dan zul je, denk ik, de tijd iets langer moeten doen. Het dubbele zal niet nodig zijn maar een paar uur extra komt de smaak vast ten goede 🙂
Evi says:
Hi Eef! De procureur zit in de slowcooker! Ik begreep alleen niet helemaal wat je met de rest van de saus moest doen? Ik heb alles erbij gedaan, hoop dat dit niet uitmaakt!
Paul Smits says:
Het was heerlijk!
En de bbqsaus is ook zeker een topper. Dat wordt een blijvertje
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
jb says:
Als je het vlees verdubbelt moet je dan alle ingrediënten ook verdubbelen? Ik ben dan bang dat het te vochtig wordt..
Eef says:
Nee ik zou dat x 1,5 doen inderdaad. Het vlees zelf geeft ook veel vocht af.
Robin says:
En als je de vlees hoeveelheid halveert, Eef, moet je dan gewoon de ingredienten halveren? En hoe zit het met de tijd in de slowcooker? Wij zijn maar met zn tweetjes en hebben geen grote vriezer.
Eef says:
Ja dan alles halveren en ik zou na 2/3 van deze bereidingstijd even kijken hoe het ervoor staat in de slowcooker, dan kun je hem er eventueel nog inlaten of de bereidingstijd inkorten.
Matthea Zevenhoven says:
Top bedankt. Ik ga het zeker een keer proberen in de oven.
F says:
Wat doe je met de rest van de azijnsaus? Omdat je maar 2,5 el nodig hebt..
Eef says:
Als het goed is heb je ongeveer 2,5 eetlepel saus 😉
Bianca Demouge says:
Goede avond,
Dit lijkt mij een heerlijk gerecht, maar heb geen slowcooker.
Kan ik dit ook in een pan in de oven maken?
En op welke temperatuur en welke tijd moet ik dan aanhouden?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan ook! De precieze tijd en temperatuur durf ik je niet te zeggen omdat ik dat zelf niet getest heb. Maar deel vooral de resultaten als je het gaat proberen 🙂
F says:
Hallo,
Wat moet je met de rest van de “azijnsaus” doen?
Eef says:
Ik heb net je vraag beantwoord 🙂
Erwin says:
Heb je recept gebruikt in combinatie met een wildzwijn procureur en american coleslaw. Om je vingers er bij op te eten ! Bedankt Eef !!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Maaike says:
Is het heel erg nodig de kruidenrub 1 nacht in te laten trekken. Bedenk me namelijk net dat ik dit vanavond wil eten ????
Eef says:
Oeh ik vrees dat mijn reactie ook te laat komt nu 😉 Nee zonder kan ook, maar het wel echt veel lekkerder en smaakvoller.
Linda says:
Goedemorgen, er staat bij de kruidenmix kruidnagelpoeder, maar niet bij de benodigdheden. Dan wel weer mosterdpoeder, maar dat zie je noet bij de bereidingswijze. Welke klopt en welke niet?
Eef says:
Ik zie het dat was een foutje in het opnieuw opslaan van het recept, ik heb het direct aangepast en nu staat het correct.
Fia says:
Als je het invries hoe kan me het dan het beste verwarmen als het ontdooid is.
Eef says:
In een pannetje met een beetje olie of boter of in de oven nadat je het rustig hebt laten ontdooien.
Louis Wevers says:
Hij is inderdaad heel erg lekker (ondanks het feit dat ik de uien vergeten was). En inderdaad, valt zo uit elkaar.
Maar, wat ik mis, en dat is erg jammer, is de rookring en rooksmaak die ik krijg als ik hem op de BBQ maak. Volgende keer denk ik dat ik er wat liquid smoke bij doe om in elk geval het ontbreken van de rooksmaak op te lossen.
Eef says:
Ja dat kun je dan doen als je dat in huis hebt, anders een beetje experimenteren met gerookte paprikapoeder kan ook lekker zijn.
Romee says:
Beste Eef,
Ik heb sinds kort een slowcooker ik wil graag dit weekend pulled pork maken, maar ik wil dit voor veel mensen maken. In dit recept staat een kilo (in wat voor formaat heb je dit klaar gemaakt ?) ik heb zelf een 5,7 liter en hoop de hoeveelheid te kunnen verdubbelen.
Eef says:
Ik heb een 4,7 liter. Daar past 2 kilo ook prima in dus dat verwacht ik voor die van jou ook 🙂 Wel even de bereidingstijd verlengen indien nodig.
Vince says:
Sorry maar geen toppertje, te veel kruidnagel en je bbq saus is veel te zoet..
Eef says:
Wat jammer om te lezen dat het niet bij je in de smaak viel, smaken verschillen. Hopelijk een andere keer beter 🙂
Bert says:
Hoi Eef.
Het is al erg l;ang geleden dat ik kennis maakte met Pulled Pork. Ik zie het bij de supermarkt liggen maar denk dan toch steeds nee die hoef ik niet.
Ik ben in bezit van een slowcooker gebruik maar paar keer per jaar en das te weinig. Dus gelijk maar op internet zoeken en zo op jou site gekomen. De foto van pulled pork alleen al deed het water in de mond stromen haha.
Misschien dit weekend en anders zo snel mogelijk ga ik het maken.
Ik ga nog verder kijken op jou site , staan vast nog meer lekkere dingen op
groetjes Bert
Eef says:
Hi Bert,
wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje en kook ze 😀
Groetjes,
Ineke says:
Hallo Eef, de procureur is nu aan het marineren in de kruidenrub. Ik vroeg me af of ik de slowcooker morgen ook langere tijd op low kan zetten? Of moet het echt op high staan?
Eef says:
Nee hoor dat moet in principe wel kunnen denk ik, ik moet je alleen eerlijk zeggen dat ik het zelf niet heb uitgeprobeerd dus kan niets garanderen 😉
Leon says:
Hoi ziet er super lekker uit, maar moet het vlees niet eerst worden gebakken voor het de slowcooker in gaat??? (voor een mooie bruine kleur) ik zie het nergens in staan…
Heb het pas weer op een bruiloft op was erg lekker , tijd dat ik het zelf ga maken…..
Groetjes leon
Eef says:
Nee hoor dat hoeft niet, je bereidt hem volledig in de slowcooker.
Leon says:
Ok dank je wel 🙂
Klaas Knijnenberg says:
Goedenavond Eef, Zo zojuist weer een menu gemaakt dit maal het Pulled Pork recept. Nou namens ons Guusje en Klaas een groot compliment voor het recept. Nu hadden we wel een heel lekker stuk Procureur Livar van een heel bekende en goede slager uit Meppel! Hierbij een heerlijk stuk Turks brood met een heerlijke salade. Het klaar maken in de Slowcooker is zo super goed en lekker makkelijk. Ja en we hadden nog de BBQ saus die ik ook zelf gemaakt had van het Spareribs recept ook van Eef! Top we blijven je recepten volgen .
Eef says:
Wat ontzettend leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Rolf says:
Wat is dit om te smullen. Aankomende weekend wordt de derde keer. Helemaal top!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Kees Rogier says:
Goedenavond Eef,
Ik wil tweede Paasdag Pulled Pork maken. Nu heb ik een stuk Procureur van dik 2,5 kilo. Kan ik dat helemaal in de slowcooker doen ( het is er één van 5,7 liter ) ???
En hoe lang moet het dan in de slowcooker blijven, ongeveer ??
Wacht met spanning je antwoord af.
Eef says:
Als het past dan wel hoor, je moet eromheen iets ruimte over hebben voor het mooie en hij moet natuurlijk gewoon passen. Dat kun je zelf denk ik het beste inschatten. Ik zou hem eerst even op een uur of 6 op high doen en dan kijken hoe hij ervoor staat. Dan kun je het altijd iets verlengen eventueel.
Kees Rogier says:
Hi Eef,
Ik heb hem geprobeerd in de crockpot te doen maar hij zit een beetje vast tegen de zijkanten aan. Wat raad je me aan ?? In twee stukken snijden of de zijkanten
“ trimmen “ totdat hij er goed in past ??
Ik hoor graag van je,
MVG Kees
Eef says:
Och een beetje is geen ramp hoor, de slomo wordt niet mega heet natuurlijk 🙂
Kyra says:
Moet het vlees uit 1 stuk bestaan of kunnen het ook losse lappen zijn?
Eef says:
Procureur bestaat doorgaans uit 1 stuk en niet uit losse lappen dus ik denk dat je dan anders vlees bedoeld?
Anne says:
Hoi Eef,
M’n crockpot is binnen en de procureur ligt klaar. Ik heb hem met bot er in, want dat is smaakvoller (vindt de slager). Maar dat zou ook de kooktijd verlengen, volgens mijn handleiding. Enig idee hoe lang ik moet aanhouden? Zit zelf te denken aan een uur of 8.
Zondag maak ik je recept!
Groetjes,
Anne
Eef says:
Geen idee, ik heb het nog nooit met een bot gemaakt maar begin met een uur of 8, je kunt prima even tussendoor kijken 🙂
Anne says:
Acht uur was prima, heerlijk sappig vlees. Je moet alleen de botjes er zorgvuldig uithalen, maar dan is de procureur ook gelijk ‘gepulled’ ?. Morgen maak ik m weer en dit keer ook met de coleslaw van jouw pagina!
Eef says:
Wat leuk! Eet smakelijk alvast 🙂 Je kunt ook procureur zonder bot kopen dat doe ik vaak, dan hoef je die ook niet te verwijderen.
Tessa Janssen says:
Heerlijk en precies goed gekruid.
Tip: van de overgebleven uien en braadvocht kun je een heerlijke hachee maken
Eef says:
Dankjewel!
Ilse says:
Hoi!
Nog even een vraagje. Zondag ga ik deze pulled pork maken. Haal je alleen het vlees eruit en trek je dat los (zonder saus/sap) of trek je het vlees los in het vocht?
Eef says:
Ik doe het zelf lostrekken zonder het vocht en vocht dan een beetje vocht naar smaak toe.
Henk Sinderdinck says:
De pulled pork was heerlijk. Toen ik hem de de crockpot wilde halen brak hij al min drie stukken.
De bbq sauswas ook ook lekker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen Henk, dankjewel voor je berichtje 🙂
José says:
Echt fantastisch, goed recept. Voor herhaling vatbaar!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Nigar says:
Lieve Eef,
Wat een fantastisch recept! Super makkelijk te maken in de slowcooker. Resultaat: waanzinnig lekkere en malse vlees. Ondanks dat ik te veel had gemaakt hebben mijn gasten alles opgegeten. Dank je wel voor het recept. Dit ga ik vaker maken.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Rick says:
Nou bedankt, slowcooker moet je helemaal niet op high zetten en die saus (25ml) is veel te weinig want hij kookt droog en verbrand helemaal, heb mijn slowcooker weg kunnen gooien omdat de aanbaklaag los was gelaten!
Eef says:
Hi Rick, oprecht: wat bijzonder dat je anti-aanbaklaag helemaal los gelaten heeft en dat het verbrand is. De meeste slowcookers hebben een keramische binnenpan die letterlijk niet kan aanbakken of loslaten. Daarbij is het verschil tussen low en high ongeveer 10 graden waarbij high, 90 graden. Verbranden bij deze temperaturen kan simpelweg niet – dat maakt de slowcooker ideaal. Tot slot, de saus is geen saus maar een marinade. Ik betwijfel eerlijk gezegd of je het recept wel hebt gemaakt… laat staan in een slowcooker.
Karin says:
Hoi Eef,
Bedankt voor dit heerlijke recept! Mijn man en ik hebben afgelopen weekend genoten van de pulled pork. Ik heb echter geen slow cooker en daarom heb ik het in de oven gemaakt. Misschien zijn er anderen die dit recept ook willen proberen en geen slow cooker hebben dus bij deze wat informatie. Ik heb de oven op 90 graden aangezet, de procureur in een ovenschaal gelegd (bovenop de uien) en de kerntemperatuur van het vlees op laten lopen naar 70 graden. Bij 70 graden heb ik het vlees afgedekt met folie en de kerntemperatuur vervolgens op laten lopen tot 88 graden. Dit hele proces nam, bij mij, ongeveer 8 uur in beslag. Na die 8 uur heb ik het vlees in zijn geheel in folie gewikkeld en een uur laten rusten buiten de oven. Daarna hoefde ik het vlees alleen te “plukken” en konden we genieten van heerlijke pulled pork. Nogmaals dank voor het recept, Ik ga het zeker vaker maken!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat een fijne tips, dankjewel Karin!
Petry says:
Beste Eef. Ik heb een aantal recepten voor pulled pork gelezen en het grote verschil bij jou zit hem in het vocht wat wordt toegevoegd. Lees namelijk regelmatig kipbouillon, 200ml passata en zelfs cola die meegaan in de slowcooker. Komt er bij jouw recept nog wel voldoende vocht vrij om hier uiteindelijk de pulled pork doorheen te mengen?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Petry, met dit recept krijg je zeker een hele malse en smaakvolle pulled pork. Er blijft niet echt een laag ‘saus’ over, ik raad dan aan om bijvoorbeeld BBQ saus nog door het vlees te mengen als je hem van sauziger wilt. Ons advies is bijvoorbeeld pulled pork op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw. Kook ze!
Wim van Gemert says:
Goede morgen, procureur ligt ingepakt in de koelkast. In het recept staat piment dus heb ik dat gehaald, nu vroeg ik mij af bedoel echt de korrels piment of gemalen piment.. Hij gaat morgen in de oven, we hebben geen slow cooker maar wel een oven met slowcook functie. Was wel blij met de opmerking van Karin over de oven. Kan hooguit zijn dat we wat later eten morgen avond.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
De piment zou ik wel even fijn malen inderdaad! Geniet ervan!
Sandra says:
Wat een heerlijk recept! Ik heb het gister gemarineerd en in de koelkast gezet, en vandaag in de slowcooker. We hebben echt genoten, super lekker!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen dat het zo gesmaakt heeft, bedankt voor je reactie 🙂
Rowdy Mahoney says:
Beste Eef, mijn vrouw gebruikt schouder karbonades omdat ze procureur nogal aan de prijzige kant vindt
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat kan ook natuurlijk 🙂
Monique says:
Heey Eef,
Ik loop een week achter haha, maar heb je ook het recept voor een lekkere koolsalade?
Groetjes Monique
Eef says:
Jazeker, ik heb meteen ook even het linkje toegevoegd in het recept die is later online gekomen namelijk. Dit is ‘m https://www.eefkooktzo.nl/coleslaw/
Monique says:
Oh super, dankjewel!
Lian says:
Hee Eef,
Ik wil je recept morgen gaan maken, maar het lijkt echt zo weinig vocht voor 2 kg vlees. Dan zit er maar 50 ml en een beetje worcestersaus vocht bij? Klopt dat echt? Als ik normaal iets in m’n slowcooker maak, gebruik ik toch echt wat meer vocht, en heb ik meteen een lekkere saus erbij. Kan ik met zo’n klein beetje vocht voldoende het vlees laten trekken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dit is hoe wij hem gemaakt hebben en met succes, dus ja het klopt echt zo! Uiteraard kun je het aanpassen als je zelf graag meer saus er gelijk bij wil. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken 🙂
HJMM Bracke says:
Vandaag gemaakt, dag te voren gerubt en geïnjecteerd met azijn, bbq saus oplossing.
Het was 1,1 Kg procureur en met 3 personen helemaal soldaat gemaakt, echt lekker.
Als je van een beetje pit houd en niets weg wilt gooien, de ui uit de slowcooker vissen en op je broodje leggen.
Het vocht ga ik volgende keer proberen in te dikken om als saus te gebruiken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen, dat klinkt allemaal heerlijk! Bedankt voor het delen 🙂