Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Pulled Pork uit de Slowcooker

Pulled Pork uit de Slowcooker

Al sinds ik wist dat er een slowcooker in huis zou komen wist ik dat ik als eerste Pulled Pork ermee wou maken. Al zo vaak zag ik dit gerecht voorbij komen en kon ik niets anders dan watertandend toekijken, wat leek me dat lekker! Ein-de-lijk was het zover de slowcooker was in huis en ik belde m’n slager op om te vragen of hij procureur voor me had. Pulled pork maak je namelijk met Procureur. Procureur is een mooi stukje gemarmerd vlees uit de nek van een varken. In Nederland niet heel gebruikelijk en daarom vaak niet te vinden bij de supermarkt maar bij de slager of de groothandel kun je hiervoor zeker terecht. Je kunt het met en zonder bot krijgen, ik koos voor zonder maar je kunt ook met bot kiezen maar hou er dan rekening mee dat je qua gewicht wellicht iets meer vlees nodig hebt. Verder is Pulled Pork uit de slowcooker zeker niet moeilijk om te maken integendeel maar jongens écht wat is het lekker!

In basis bestaat Pulled Pork eigen uit 3 onderdelen; het vlees; procureur, een kruidenrub met je favoriete smaakmakers en een sausje of dressing net hoe je het wil noemen met een hoog zuurgehalte wat weer zorgt voor mega mals vlees. Veel vocht van dit sausje heb je overigens niet extra nodig; ten eerste is het vlees al vrij vochtig en ten tweede door het garen in de (afgesloten) slowcooker verlies je vrijwel geen vocht.

Natuurlijk serveer je deze lekkere Pulled Pork met zelfgemaakte barbecuesaus  en eventueel wat frisse coleslaw of een zoete rode kool.

Qua bereiden zelf ben je nog geen 15 minuten kwijt maar je moet echt wel even geduld hebben voor je gerechtje klaar is in de slowcooker en marineer ook lekker het vlees de avond ervoor dat komt de smaak alleen maar ten goede. Je geduld wordt echt beloond met dit waanzinnig lekkere gerecht!

Wat heb je nodig voor ca. 8 – 10 broodjes Pulled Pork

Bereidingstijd: 15 minuten bereiden + 5,5 uur in de slowcooker (+ 1 nacht kruiden laten intrekken)

  • 1 kilo procureur
  • 8-10 (kleine) pistoletjes of bolletjes
  • 1 flinke ui
  • 1 x recept barbecuesaus 
  • 25 ml rode wijn azijn (of honing azijn ook erg lekker)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el paprika poeder
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 theelepel piment
  • 1 tl suiker
  • ½ tl red peper flakes (gemalen)
  • mosterdpoeder
  • nootmuskaat
  • zout

Hoe je de Pulled Pork maakt:

1. Als eerste beginnen we met het maken van de kruidenrub. Meng in een kommetje de volgende kruiden goed door elkaar: 2 el bruine basterdsuiker, 1 el paprika poeder, 2 tl zout, 1 theelepel piment, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 tl vers gemalen zwarte peper. Verdeel de kruiden goed over het vlees en masseer het als ware een beetje in. Pak het vlees in met keukenfolie en laat het bij voorkeur een nachtje lekker intrekken in de koelkast.

Pulled Pork uit de Slowcooker

2. Vlak voor je de gekruide procureur in de slowcooker gaat doen maken we een sausje. Dit zorgt voor wat extra vocht én smaak maar ook door het zuurgehalte van de azijn dat het vlees lekker mals wordt. In een kom doe je 25 ml rode wijn azijn, 1 el worcestersaus, 1 tl suiker, ½ tl red peper flakes (gemalen) en een snuf zout, mosterdpoeder & nootmuskaat en meng dit goed door elkaar.Pulled Pork uit de Slowcooker

3. Snij 1 flinke ui in halve maantjes en lig hierop de procureur (uiteraard zonder keukenfolie). Schep ongeveer 2 ½ el van de saus over het vlees en zet de slowcooker op high voor ca. 5,5 uur.

4. Maak de barbecuesaus klaar ongeveer 20 á 30 minuten voor het vlees klaar is.

5. Na 5,5 uur kun je het vlees makkelijk uit elkaar trekken (pullen) en verdeel je het over de broodjes. Serveer met de barbecuesaus en eventueel een frisse coleslaw

Pulled Pork uit de SlowcookerEet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

18 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Dit lijkt me echt geweldig! En eigenlijk wel een reden om binnenkort toch maar eens een slowcooker aan te schaffen!

    20 juli 2015 at 10:00
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dit is dé reden voor een slowcooker haha met uiteraard nog tig andere want die slowcooker is toch wel zo fijn 🙂 !

      29 juli 2015 at 21:34
  • Beantwoorden Sandra

    Ohhh to die for! Pulled pork is echt een van de lekkkerste dingen ever!

    20 juli 2015 at 19:41
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn 😉 Zeker niet voor elke dag of elke week maar zo heel af en toe; heerlijk!

      4 augustus 2015 at 21:25
  • Beantwoorden kelly

    ooo wat lijkt mij dit lekker. Eet alleen geen varkensvlees!! 🙁

    21 juli 2015 at 08:18
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Geen nood; je kunt ook pulled chicken of beef maken. Andere receptuur en bereidingswijze maar zeker niet minder lekker 🙂

      4 augustus 2015 at 21:29
  • Beantwoorden marianne

    Zijn er behalve pulled-pork nog meer gerechten die je in zo’n slowcooker klaar kunt maken? Heb er nog geen in mn bezit maar zo dol op pulled-pork dat ik dat wel overweeg….. zou heel fijn als je me wat tips zou kunnen geven! 🙂

    25 oktober 2015 at 16:10
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Hoi Marianne, bedankt voor je leuke reactie. Zeker! Je kunt echt alle kanten op met de slowcooker. Zelf heb ik een review geschreven over de slowcooker (die kun je hier vinden) waarin je alles kunt lezen over het apparaat zelf. Verder maak ik met enige regelmaat gerechten en die kun je hier terug vinden. Vorig weekend nog een stoofpotje met bockbier gemaakt en die volgt binnenkort. Mocht je leuk vinden blijf dan zeker mijn blog volgen 🙂 . Zo af en toe plaats ik een recept die ik uit de slowcooker gemaakt heb. Eigenlijk kun je allerlei gerechten klaar maken in de slowcooker: vleesgerechten, stoofpotjes maar ook ontbijt en zelfs cakes of fudge kun je erin maken. Op Facebook groep heb je de groep ‘De Slowcookers’ hier vind je vaak leuke tips en soms ook lekkere recepten om te maken uit de slowcooker. Mocht je vragen hebben aarzel dan niet een berichtje achter te laten. Groetjes Eef

      25 oktober 2015 at 19:25
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Zelf Barbecuesaus Maken | Eef Kookt Zo

    […] Reply Pulled Pork uit de Slowcooker | Eef Kookt Zo […]

    25 juli 2016 at 21:14
  • Beantwoorden Bianca

    Ik ben benieuwd, zit nu in de slowcooker!

    3 november 2017 at 13:36
    • Beantwoorden Eef

      Lekker! Hoop dat hij in de smaak is gevallen 🙂

      5 november 2017 at 20:55
  • Beantwoorden Marco

    Eef bedankt heerlijk gerecht 🙂

    4 maart 2018 at 11:03
  • Beantwoorden Anita Dijkshoorn

    Hoi Eef,

    Gisteren jou recept gemaakt uit de slowcooker het was fantastisch.
    Het vlees viel al uit elkaar toen ik het uit de pan wilde halen.
    Heerlijke van smaak.
    Normaal deed ik het op de BBQ maar daar moet je goed de tempratuur in de gaten houden. het voordeel van de slowcooker je steek de stekker erin en je heb er geen omkijken meer naar. En dan zo resultaat geweldig.

    p.s paar weken gelden je sparibs uit de slowcooker gemaakt die waren ook een dikke 10

    Groetjes Anita

    28 januari 2019 at 10:27
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel 🙂

      1 februari 2019 at 09:21
  • Beantwoorden Hans

    Hoi, misschien een gekke vraag maar

    Als ik 2 kilo procureur heb, moet ik dan ook de Cook tijd verdubbelen of blijft dat hetzelfde?
    Wil hem morgen proberen dus ben erg benieuwd ! 😀

    1 juni 2019 at 11:13
    • Beantwoorden Eef

      Hi Hans, hopelijk nog op tijd of je hebt het al ondervonden: maar dan zul je, denk ik, de tijd iets langer moeten doen. Het dubbele zal niet nodig zijn maar een paar uur extra komt de smaak vast ten goede 🙂

      3 juni 2019 at 10:26
  • Beantwoorden Evi

    Hi Eef! De procureur zit in de slowcooker! Ik begreep alleen niet helemaal wat je met de rest van de saus moest doen? Ik heb alles erbij gedaan, hoop dat dit niet uitmaakt!

    11 november 2019 at 09:23
  • Laat een reactie achter