Hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes, zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Ik moet je eerlijk zeggen… als je ze zelf gaat maken word je wel een beetje verpest. Je wilt namelijk niet meer anders! Luchtige, zachte hamburgerbroodjes en dat vers afgebakken. Moeilijk zijn ze gelukkig helemaal niet om te maken.

Het recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes staat eigenlijk al sinds februari 2016 online. Ruim 3 jaar dus. Het was denk ik een van mijn eerste brood recepten waarmee ik een beetje lekker uit de voeten kon. Inmiddels heb ik veel meer brood en deegwaren recepten op mijn blog staan. Ik vind brood bakken namelijk ontzettend leuk om te doen. Bijkomend voordeel is dat je direct heerlijke broodjes hebt en bonus, je huis ruikt ook nog eens lekker.

Hamburger broodjes maken

Brood bakken is helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen een beetje handig in worden. Oefening baart kunst, maar geeft je ook kennis. Na ruim 3 jaar is het dan ook de hoogste tijd om dit recept eens te voorzien van een nieuwe frisse foto en natuurlijk mijn verbeterde recept. In de afgelopen tijd heb ik veel bijgeleerd over brood bakken, handige trucs, maar ook welke ingrediënten het beste resultaat geven. En die kennis draag ik nu aan je over zodat jij deze heerlijke hamburgerbroodjes zelf thuis kunt maken. Precies die hamburgerbroodjes zoals ze in Amerika hebben. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor op je hamburgerbroodje bekijk dan mijn hamburger recepten ook eens!

Zelf hamburgerbroodjes maken

Hamburgerbroodjes

Makkelijk recept voor heerlijke zachte zelfgemaakte hamburgerbroodjes
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram patentbloem
  • 125 ml water lauwwarm
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ zakje gist gedroogd
  • ½ theelepel zout
  • sesamzaadjes
  • extra zonnebloemolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng het water met de suiker en gist en laat dit een paar minuten staat tot het gaat schuimen.
  • Doe de bloem in een keukenmachine met een deeghaak samen met het gistmengsel en kneed er  in ca 15 minuten een soepel deeg van.
  • Voeg tijdens het kneden rustig de zonnebloemolie en tot slot het zout toe.
  • Kneed het deeg even met de hand na.
  • Vet een kom in met zonnebloemolie en leg de bol deeg erin. Keer de bol deeg om zodat het aan beide kanten is voorzien van een laagje olie.
    Dan plakt het deeg niet zo snel vast aan de kom.
  • Dek af en plastic folie en een theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Vet het aanrecht lichtjes in met een beetje zonnebloemolie en stort het deeg hierop.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes op een velletje bakpapier.
    In deze video kun je goed zien hoe je bolletjes draait van deeg.
  • Laat de bolletjes nu, afgedekt, nog een half uurtje rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
    Mocht je een pizzasteen hebben verwarm deze dan mee voor het beste resultaat.
  • Smeer de bolletjes in met een beetje water door middel van een kwastje en strooi de sesamzaadjes erover.
  • Bak de hamburgerbroodjes op het bakpapier op de pizzasteen of een bakplaat in ca. 15-20 minuten goudbruin.
  • Zodra de broodjes uit de oven komen smeer je ze in met de gesmolten roomboter voor een mooie glans.
  • Dek de broodjes daarna direct af met een theedoek.
    Hierdoor krijg je straks lekkere zachte hamburgerbroodjes.
  • Laat de broodjes even afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 4g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Hamburgerbroodjes

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 gedachtes op “Zelfgemaakte hamburgerbroodjes”

    1. Aanrader om met deze te beginnen 😉 Makkelijk te maken én ontzettend lekker. Zelf brood maken kost wat tijd maar ik vind het zelf altijd erg leuk om te doen.

  1. Vandaag je recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes en je recept voor hamburgers gevolgd: groot succes!! De broodjes zagen er fantastisch uit en de burgers…mmmm Voor mijn middelste dochter ook burgers gemaakt met “rauw” vega gehakt: waren net zo lekker. Bedankt weer, Eef!

  2. Vandaag je recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes en je recept voor hamburgers gevolgd: groot succes!! De broodjes zagen er fantastisch uit en de burgers…mmmm Voor mijn middelste dochter ook burgers gemaakt met “rauw” vega gehakt: waren net zo lekker. Bedankt weer, Eef!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top