Perzik cheesecake

Perzik cheesecake

Perzik cheesecake. Hij is weer helemaal in het seizoen en zo ontzettend lekker: dé perzik. Ik ben er dol op en je kunt dan ook best wel wat perzik recepten verwachten deze zomer denk ik zo. We starten met deze heerlijke cheesecake met perzik en bastogne.

Cheesecake met perzik

Deze perzik cheesecake is een heerlijke zomers taartje die je echt eens moet proberen. Ik ben sowieso dol op cheesecake. Je kan me dan ook atlijd blij maken met een klassiek cheesecake recept, maar deze zomerse variatie wordt zeker een nieuwe favoriet!

De perzikstukjes door het beslag heen maken hem echt af en zorgen voor een fijne bite. En dan nog die crumble en verse perzik eroverheen.. mmm! Hij is ook zeker niet te zoet, juist lekker fris met een zachte smaak. Klink perfect toch?

Stukje perzik cheesecake

Perziken tijd

Perziken groeien het beste in warme landen en zijn dus maar kort in Nederland echt goed te telen, in de winkel komen ze veelal uit kassen of uit andere landen. Ze komen oorspronkelijk uit China, de vruchten zijn een hele lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Het woord perzik betekent letterlijk Perzisch, wist je dat?

Tegenwoordig groeien ze veel in landen als Spanje en Italië, je vind er ‘gewone’, ronde perziken vaak in oranje en soms ook met wit vruchtvlees en wilde perziken. Die laatste zijn wat platter van vorm en net zo lekker! Je kunt overigens beide ook gebruiken voor deze perzik cheesecake.

Ingredienten perzik cheesecake

Wat kun je allemaal met een perzik?

Voetballen, tennissen.. nee ik bedoel natuurlijk in de keuken 😉 ! Deze perzik cheesecake is dus echt een geweldige manier om die heerlijke, rijpe perziken te verwerken. Maar naast een lekkere taart kun je er bijvoorbeeld ook deze perzik crumble van maken. Die is heerlijk als toetje, en als je helemaal perzik-fan bent maak je er ook nog eens deze perzik ijsthee bij. Super zomers en dorstlessend!

Stukjes perzik cheesecake op een bordje

Perzik crumble cheesecake maken

Ik vind deze perzik cheesecake zelf echt een plaatje om te zien en weet je wat het fijnste is? Hij is echt best wel makkelijk om te maken! Je maakt een bodem van Bastogne, deze trek je door over de randen van de springvorm. Vervolgens maak je een klassieke cheesecakevulling met witte chocolade en stukjes perzik. Even bakken in de oven en vervolgens laat je hem mooi afkoelen en stevig worden.

Dat laatste is wel lastig, je moet namelijk 6 uur wachten.. Tot slot versier je hem met slagroom, Bastogne-crumble en verse perzik en dan mag je eindelijk ervan gaan genieten!

Cheesecake met perzik
Perzik cheesecake

Perzik cheesecake

Perzik cheesecake, een heerlijke zomerse variatie op een al ontzettend lekkere taart. Fris, lichtzoet en bovenal enorm lekker!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Ruststijd: 6 uur
Totale tijd: 7 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 10 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cheesecake
  • 400 gram Bastognekoeken
  • 150 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram witte chocolade (gesmolten en iets afgekoeld)
  • 1 eetlepel maizena (25 gram)
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eidooier (middel)
  • 150 gram perzik (ca. 3 perziken, gepureerd)
  • 100 gram perzik (in kleine blokjes)
Voor de topping
  • 150 ml slagroom (ongeklopt)
  • 1 zakje klopfix
  • 80 gram suiker
  • 3 perziken
  • 50 gram Bastognekoeken
  • 10 gram roomboter (ongezouten)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte en vet de springvorm in. Zet eventueel alvast een bakje water onderin de oven om te voorkomen dat de cheesecake straks inscheurt.*
  • Verkruimel de Bastognekoeken en smelt de roomboter.
  • Meng de gesmolten roomboter door de verkruimelde bastognekoeken en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en bedek zowel de bodem als de zijkanten ermee.
  • Klop de roomkaas kort luchtig (evt. met een (hand)mixer). Voeg dan de suiker, vanille extract, witte chocolade en maizena 1 voor 1 toe en klop tussendoor alles even kort door elkaar met de (hand)mixer.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren en de dooier toe. Klop tussendoor alles even kort door elkaar met de handmixer.
  • Schep de stukjes perzik door een beetje bloem om te voorkomen dat ze naar de bodem zakken. Schep de gepureerde perzik door het beslag en daarna schep je de stukjes perzik gewenteld in een beetje bloem erdoorheen.
  • Giet het beslag op de bodem en zet het geheel in de oven voor ongeveer 50-55 minuten tot de cheesecake gaar is. Daarna zet je de oven uit, laat de deur dicht (!) en laat je de cheesecake nog minimaal 1 uur in de oven staan
  • Haal hem eruit en laat de cheesecake minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Bereid de topping voor, klop de slagroom stijf met de klopfix en suiker. Smeer de slagroom over de cheesecake, snijd de perziken in schijfjes en decoreer deze op de cheesecake.
  • Smelt de roomboter en maal de koekjes fijn, meng dit samen en voeg de kruimels toe aan de cheesecake. Aanvallen maar!

handig om te weten:

*Het bakje water zorgt voor een hogere vochtigheid in de oven, dit is om te voorkomen dat de cheesecake inscheurt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 852kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 10g | Vetten: 59g | Verzadigd vet: 32g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Perzik cheesecake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *