Mango yoghurt cheesecake_

Mango yoghurt cheesecake

Mango yoghurt cheesecake. Dit is toch zo’n lekker taartje geworden! De combinatie van de zoete mango en de romige cheesecake resulteren in een heerlijk fris en lichtzoet taartje, een pure verwennerij.

Ik heb jaren geleden een soortgelijk taartje gemaakt maar dan een aardbei yoghurt cheesecake. Super lekker en toen ik laatst 2 prachtige rijpe mango’s had liggen op mijn fruitschaal leek het me een heerlijk idee om zo’n soort cheesecake te maken, maar dan met mango. Haal meteen de zon in huis met dit heerlijk taartje!

Bakken met mango

Mango kun je eigenlijk jaarrond vinden in de supermarkt of bij de groenteboer, is het niet vers dan is het wel in het vriesvak. Omdat we deze taart versieren met stukjes mango is een verse wel het handigste om te gebruiken. Diepvries kun je prima verwerken in recepten, maar garneren ermee is meestal niet zo fraai.

mango cheesecake met yoghurt

Lekker stukje mango yoghurt cheesecake

De combinatie met yoghurt en mango is zo ontzettend lekker in dit taartje. Ik heb eerder ook een klassieke mango kwarktaart kwarktaart gemaakt, mocht je meer lekkers met mango willen maken dan is dat een absolute aanrader.

Waar de mango een hele lekkere zoete smaak aan het geheel geeft in deze cheesecake, maakt de yoghurt het heerlijk fris. Het is absoluut geen ‘zware’ cheesecake dus. Maar juist hele lekkere lichte, zoete stukjes verrukkelijke mango yoghurt cheesecake. De knapperige bodem van biscuits past er perfect bij en maakt het feestje compleet.

Cheesecake met yoghurt en mango

Mango yoghurt cheesecake_

Mango yoghurt cheesecake

Recept voor een super lekkere mango yoghurt cheesecake. Fris en zoet met een knapperige bodem. Makkelijk om te maken en pure verwennerij.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Opstijven: 3 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram biscuits
  • 80 gram roomboter
  • 175 gram roomkaas
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gram suiker (+ 3 eetlepels)
  • 1 ei (middel)
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout
  • 100 gram mango (+ extra voor decoratie)
  • verse munt

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en/of bekleed met bakpapier.
  • Verkruimel de biscuits en smelt de roomboter. Meng dit door elkaar en doe het in de bakvorm. Druk goed aan, dit wordt de bodem.
  • Doe de roomkaas, 175 gram Griekse yoghurt, bloem, 75 gram suiker, ei, eiwit, snuf zout en vanille-extract in een kom en mix met een hand- of stamixer in 2-3 minuten tot een luchtig geheel.
  • Verdeel dit over de bodem van biscuits en zet in de oven. Bak voor ca. 25 minuten. Het is niet erg als het in het midden nog een beetje zacht is, als de zijkanten maar stevig zijn.
  • Laat na het bakken een beetje afkoelen terwijl we de mangolaag gaan maken.
  • Pureer de mango met 3 eetlepels suiker en 225 gram Griekse yoghurt tot een glad mengsel. Verdeel dit over de taart en zet dan weer in de oven voor 40-50 minuten.
  • Laat na het bakken helemaal afkoelen en zet dan minimaal 3 uur (maar het liefst een nachtje) in de koelkast.
  • Snij de cheesecake in stukjes en decoreer met dunne plakjes mango en verse munt. Eet smakelijk!

handig om te weten:

*Afhankelijk van hoe groot je de stukjes snijdt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 207kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 6g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 7g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Mango yoghurt cheesecake_

Een reactie op “Mango yoghurt cheesecake

  • Nell Nijssen says:

    Wow, dat ziet er echt smaakvol en fris uit! Ook wel fijn om de roomkaas met yoghurt te vermengen, dat zal het idd minder zwaar maken. Heb het recept opgeslagen om een keer te proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept