Kwarktaart met mango. Een heerlijke, luchtige kwarktaart met het frisse en zoete van mango. Binnen een half uurtje klaar en helemaal niet moeilijk om te maken. Ga zelf eens aan de slag met een kwarktaart zonder pakje.
Ik maakte hem voor de verjaardag van vriendlief en deze taart was letterlijk binnen no-time op. Nu was het ook een heerlijke zonnige dag wat ongetwijfeld heeft geholpen, maar zeg nou zelf: is het geen plaatje?!
Kwarktaart met mango
Deze mango kwarktaart is ontzettend makkelijk om te maken en toch ziet hij eruit alsof je er heel veel werk aan hebt besteed. Dat zit hem grotendeels in de mooie bovenkant welke je krijgt door een mengsel van mango en suiker te druppelen over de bovenkant. Dit doe je voor je de kwarktaart met mango laat opstijven in de koelkast. Met een satéprikker trek je lijntjes door de druppels van het mango mengsel en zo simpel krijg je zo’n leuk patroon.

Kwarktaart
Tijdens verjaardagen doen kwarktaarten het eigenlijk altijd goed. Zo heb ik ook een heerlijke aardbeien kwarktaart online staan. Een kwarktaart is niet zo machtig, maar juist lekker luchtig. De smaak is vaak romig en toch een beetje fris. Mango zelf heb ik trouwens echt leren eten tijdens mijn vakantie in Indonesië. Elke keer als ik nu mango eet moet ik daaraan denken. In deze kwarktaart met mango komt hij heel goed tot zijn recht. Helemaal in combinatie met de bodem van kruidige bastognekoeken. Probeer hem eens, hij zal zeker in de smaak vallen!


Ingrediënten
- 400 gram mango ((vers en in blokjes))
- 300 gram halfvolle kwark
- 175 ml slagroom
- 100 gram bastognekoeken
- 100 gram suiker
- 40 gram roomboter ((ongezouten))
- 7 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel vanilleextract
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter.
Gebruik voor de zijkanten eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm. - Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de roomboter en schep dit direct door de verkruimelde bastognekoeken.
- Verdeel de kruimels bastogne met boter over de bodem en druk goed aan.
- Wel de blaadjes gelatine in koud water.
- Doe de mango in blokjes, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
- Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het mango/ suiker mengsel.
- Hou ongeveer 75 gram van het mango mengsel apart (voor de bovenkant).
- Laat dit daarna even afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel vloeibaar.
- Klop ondertussen de slagroom goed stijf met het zakje vanillesuiker.
- Meng de mangopuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom hier vervolgens voorzichtig door.
- Stort dit mengsel op de bodem van bastognekoeken. Verdeel het deel van de gepureerde mango, welke je apart hebt gehouden, met een lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
- Zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna de taart in puntjes en eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Wat een heerlijke, vrij luchtige taart en leuk om te maken!
Dankjewel Kim!
Mango’s zijn nu in de aan bieding 4 voor 4 euro ..
Ik doe ook plakjes cake tussen de koek bodem en kwark mengsel met wat geconcerteerde mango tussen koek en cake laag ..
Heerlijke recept 👍🏻
Dat klinkt als een heerlijke toevoeging! Bedankt voor je reactie 🙂