Kwarktaart met mango. Een heerlijke, luchtige kwarktaart met het frisse en zoete van mango. Binnen een half uurtje klaar en helemaal niet moeilijk om te maken. Ga zelf eens aan de slag met een kwarktaart zonder pakje.
Ik maakte hem voor de verjaardag van vriendlief en deze taart was letterlijk binnen no-time op. Nu was het ook een heerlijke zonnige dag wat ongetwijfeld heeft geholpen, maar zeg nou zelf: is het geen plaatje?!
Kwarktaart met mango
Deze mango kwarktaart is ontzettend makkelijk om te maken en toch ziet hij eruit alsof je er heel veel werk aan hebt besteed. Dat zit hem grotendeels in de mooie bovenkant welke je krijgt door een mengsel van mango en suiker te druppelen over de bovenkant. Dit doe je voor je de kwarktaart met mango laat opstijven in de koelkast. Met een satéprikker trek je lijntjes door de druppels van het mango mengsel en zo simpel krijg je zo’n leuk patroon.
Kwarktaart
Tijdens verjaardagen doen kwarktaarten het eigenlijk altijd goed. Zo heb ik ook een heerlijke aardbeien kwarktaart online staan. Een kwarktaart is niet zo machtig, maar juist lekker luchtig. De smaak is vaak romig en toch een beetje fris. Mango zelf heb ik trouwens echt leren eten tijdens mijn vakantie in Indonesië. Elke keer als ik nu mango eet moet ik daaraan denken. In deze kwarktaart met mango komt hij heel goed tot zijn recht. Helemaal in combinatie met de bodem van kruidige bastognekoeken. Probeer hem eens, hij zal zeker in de smaak vallen!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram mango ((vers en in blokjes))
- 300 gram halfvolle kwark
- 175 ml slagroom
- 100 gram bastognekoeken
- 100 gram suiker
- 40 gram roomboter ((ongezouten))
- 7 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel vanilleextract
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter.
Gebruik voor de zijkanten eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm. - Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de roomboter en schep dit direct door de verkruimelde bastognekoeken.
- Verdeel de kruimels bastogne met boter over de bodem en druk goed aan.
- Wel de blaadjes gelatine in koud water.
- Doe de mango in blokjes, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
- Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het mango/ suiker mengsel.
- Hou ongeveer 75 gram van het mango mengsel apart (voor de bovenkant).
- Laat dit daarna even afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel vloeibaar.
- Klop ondertussen de slagroom goed stijf met het zakje vanillesuiker.
- Meng de mangopuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom hier vervolgens voorzichtig door.
- Stort dit mengsel op de bodem van bastognekoeken. Verdeel het deel van de gepureerde mango, welke je apart hebt gehouden, met een lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
- Zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna de taart in puntjes en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Elisa says:
Vandaag gemaakt voor een etentje met familie en de taart was geslaagd, heerlijk!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dank voor je reactie 😀
Ria says:
Hij was heerlijk!!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dank voor je reactie 😀
Kim says:
Ligt het nou aan mij of mis ik de kwark op het lijstje (ik lees hem wel in het recept) en waar blijft de melk?
Nicole says:
Vraagje ivm gelatine. 7 blaadjes, hoeveel gram is dat?
Want er zijn verschillende soorten gelatine op de markt.
Eef says:
Ik gebruik die van Dr. Oetker. Ik weet niet hoe zwaar ze per 7 zijn dus aan die informatie kan ik je helaas niet helpen.
Malou says:
Het is supper
Gert says:
Misschien recept eens goed lezen?!
Gert
Gerda Schoonderwoerd says:
Bij punt 11
Hopelijk smaakte hij inmiddels
Jacqueline says:
Ik heb deze taart vandaag gemaakt. Echt heerlijk fris.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Evi says:
Kan dit ook met diepvries mango?
Eef says:
Ja dat kan prima.
karin says:
hij staat nu op te stijven. vond erg dun met in gieten. maar is voor morgen neem aan dat de gelatine zn werk moet doen?!
ben erg benieuwd ????
Eef says:
Als de gelatine er goed doorheen zit wel, sowieso is het nu wat warm dus dat kan er ook voor zorgen dat het wat dunner lijkt 🙂
Peter says:
Maar hoe los je de gelatine op? Prima website trouwens met leuke recepten.
Eef says:
Bij stap 7 los je die op in het suikerwater. Dankjewel 🙂
Nynke says:
Hallo,
Ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag, alleen zou ik graag een vorm willen gebruiken van 24 cm.
Hoe kan ik dit het beste berekenen?
Groeten, Nynke
Eef says:
Dan zou je de hoeveelheid moeten omrekenen, er zijn online verschillende rekentools voor te vinden om het om te rekenen 🙂
Nynke says:
Hallo,
Ik zou deze taart graag voor mijn verjaardag willen maken, alleen zou ik dan graag een vorm van 24 cm willen gebruiken.
Hoe kan ik dan dit recept het beste omrekenen?
Hester says:
Heb je een mango van 400 gram nodig, incl pit dus… of 400 gram vruchtvlees?
Eef says:
Het is 400 gram in stukjes dus ongeschild en zonder pit
Hester says:
Bedankt! (géschild en zonder pit neem ik aan;-))
Chantal says:
Superrecept!!! Heerlijke frisse en romige taart. Ik heb hem 2 keer in 1 week gemaakt, zo lekker was het
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
petra says:
gisteren gemaakt, heerlijke frisse taart, ik ga hem vaker maken. de website ziet er leuk uit, leuke recepten, vind koken leuk, dus zal vaker hier komen snuffelen.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Myla says:
Wat een heerlijke frisse taart! Ik heb er een glutenvrije bodem in gemaakt, iedereen heeft ervan genoten!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
M. Regulares says:
Ik heb de taart gisteren gemaakt, Vandaag tijdens het opdienen viel mij op dat de taart bij kamertemperatuur redelijk snel inzakte. Hoe zou dit komen? Ik heb je recept namelijk netjes gevolgd
Eef says:
Als het erg warm is binnen dan kan dat gebeuren inderdaad. Kwarktaart moet je in de koelkast bewaren. Kwark wordt op kamertemperatuur sowieso altijd dunner.
Teun says:
Wauw! Zonet gemaakt, onder de indruk van hoe het er uit zag! Echt trots op haha. Vooral het patroon! Prachtig. Staat nu in de koelkast, morgenochtend bij de koffie een ware traktatie. Sowieso heel veel leuke recepten op deze website, gebruik ‘m heel vaak!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je compliment 🙂
Sharda says:
Kan je gelatine vervangen door agar agar?.
Eef says:
Ja dat kan alleen zul je daar wel de verhoudingen voor moeten aanpassen uiteraard.
Nicolet says:
Vandaag deze kwarktaart gemaakt en ze is echt verrukkelijk!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Corine Coopman says:
Ik wil deze graag maken voor Moederdag, ik heb een leuke Selicone hartvorm kan ik dit recept invriezen zodat ik de taart dan gemakkelijk kan ontvormen dan
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat een leuk idee! Dat hebben we zelf niet getest, maar denk dat het wel moet kunnen 🙂
FREDDY says:
ik vond een heerlijk lekker dessert om tussen doortje te geven
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
L says:
Hoihoi, Ik woon in het buitenland. en zou graag dit recept willen maken zonder slagroom. Aangezien dit hier vrijwel niet verkrijgbaar is. Enig idee wat ik hiervoor als alternatief kan gebruiken. Gewone melk?
Eef says:
Lastige, je klopt namelijk de slagroom op voor het luchtige en dat is melk natuurlijk niet. Heb je andere alternatieven?