fbpx
Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee zelf maken. IJsthee is in de zomer een van mijn favoriete drankjes. Zeker tijdens de warme(re) dagen. Lekker verfrissend en dorstlessend tegelijk. Met de smaak kun je volop experimenteren en vandaag  vertel ik je precies hoe je zelf de allerlekkerste perzik ijsthee kunt maken!

Kant en klare ijsthee uit de supermarkt heeft vaak een slecht imago omdat de meeste soorten veel suiker bevatten, maar wil je zeker weten wat er in je ijsthee zit? Dan maak je het gewoon lekker zelf! Zo is dit recept voor perzik ijsthee zonder suiker, bomvol smaak en ontzettend lekker zomers, fris en dorstlessend. Een regelrechte aanrader.

Perzik ijsthee zelf maken

Hoe maak je zelf ijsthee?

Er zijn veel verschillende methodes om zelf ijsthee te maken. Op de website van Simon Lévelt (het adres voor écht lekkere koffie en thee) vind je meer uitleg over de diverse soorten zetmethodes. Zelf gebruik ik vaak de methode genaamd ‘cold brew’ wat eigenlijk niets meer en niets minder is dan het zetten van thee met koud water wat je vervolgens langzaam laat intrekken. Als ik weet dat het morgen mooi weer wordt dan zet ik de avond van te voren alvast een kannetje ijsthee met perzik in de koelkast zodat ik de volgende dag een lekker en verfrissend drankje in huis heb. Bij Simon Lévelt kocht ik ook deze prachtige theepot genaamd “Samadoyo” welke een handig filter heeft in de theepot waardoor je er dus losse thee in kunt doen, ideaal!

Tropical fruit Simon Levelt

Perzik ijsthee zonder suiker

Als je zelf ijsthee maakt weet je precies wat erin zit. Ik koos voor een heerlijke zomerse thee als basis genaamd ‘Tropical Fruit’ van Simon Lévelt. Het fijne is dat ik altijd om advies kan vragen in de winkel zelf, maar ook online op de website van Simon Lévelt vind je per product meer uitleg en advies samen met blogs vol tips over lekkere drankjes voor elk seizoen van jaar.

Ben je een echte zoetekauw dan kun je natuurlijk altijd een lekker lepeltje suiker of honing toevoegen aan je ijsthee, maar mijn ervaring is als je een écht goede, lekkere thee als basis gebruikt dat je het eigenlijk niet meer nodig hebt.

Perzik ijsthee ingredienten

Tropical fruit – puur fruit

Ik ging zoals eerder gezegd voor de tropical fruit thee van Simon Lévelt als basis voor dit recept voor perzik ijsthee en ik kan hem je zeker aanraden. Deze losse thee brengt je direct in zomerse sferen. Een cocktail van tropische smaken als mango, ananas en kokos vind je in deze biologische Tropical Fruit melange. Ook lekker voor de kleintjes want de melange is op basis van puur fruit en dus zonder cafeïne/ theïne.  

Perzik ijsthee - tropical fruit Simon Levelt

Zelf perzik ijsthee maken

Je kent me, ik ben alweer veelte lang aan het kletsen 😉 . Tijd om je het recept te geven, maar voor ik dat doe geef ik je nog een paar tips:

✓ Serveer de zelfgemaakte perzik ijsthee altijd met lekker veel ijs
✓ Je kunt de ijsthee 1-2 dagen bewaren in de koelkast dus maak gerust wat extra
✓ Garneer de ijsthee naast de blokjes perzik ook eens met een schijfje citroen of wat blaadjes munt voor een extra frisse smaak
✓ Je kunt de citroen of munt ook mee laten trekken tijdens het zetten van de cold brew ijsthee voor extra veel smaak
✓ Je kunt van dit recept ook lekkere waterijsjes maken. Om een goede consistentie qua ijs te krijgen meng je wat (basterd)suiker naar smaak door de perzik ijsthee en giet het in een ijsvorm. 

Perzik ijsthee recept

Perzik ijsthee

Zelfgemaakte perzik ijsthee zonder suiker
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 glazen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de perzik schoon en snij in kleine blokjes
  • Doe de perzik samen met de tropical fruit thee en het koude water in een kan (ijs)(thee)kan of een cafétière.
  • Laat dit nu 6 tot 8 uur of een nacht trekken in de koelkast.
  • Schenk de thee voor het serveren door een zeef (indien nodig) en serveer met ijsblokjes, extra vers fruit en eventueel wat blaadjes munt of schijfjes citroen naar smaak.
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Simon Lévelt. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top