Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee zelf maken. IJsthee is in de zomer een van mijn favoriete drankjes. Zeker tijdens de warme(re) dagen. Lekker verfrissend en dorstlessend tegelijk. Met de smaak kun je volop experimenteren en vandaag  vertel ik je precies hoe je zelf de allerlekkerste perzik ijsthee kunt maken!

Kant en klare ijsthee uit de supermarkt heeft vaak een slecht imago omdat de meeste soorten veel suiker bevatten, maar wil je zeker weten wat er in je ijsthee zit? Dan maak je het gewoon lekker zelf! Zo is dit recept voor perzik ijsthee zonder suiker, bomvol smaak en ontzettend lekker zomers, fris en dorstlessend. Een regelrechte aanrader.

Perzik ijsthee zelf maken

Hoe maak je zelf ijsthee?

Er zijn veel verschillende methodes om zelf ijsthee te maken. Op de website van Simon Lévelt (het adres voor écht lekkere koffie en thee) vind je meer uitleg over de diverse soorten zetmethodes. Zelf gebruik ik vaak de methode genaamd ‘cold brew’ wat eigenlijk niets meer en niets minder is dan het zetten van thee met koud water wat je vervolgens langzaam laat intrekken. Als ik weet dat het morgen mooi weer wordt dan zet ik de avond van te voren alvast een kannetje ijsthee met perzik in de koelkast zodat ik de volgende dag een lekker en verfrissend drankje in huis heb. Bij Simon Lévelt kocht ik ook deze prachtige theepot genaamd “Samadoyo” welke een handig filter heeft in de theepot waardoor je er dus losse thee in kunt doen, ideaal!

Tropical fruit Simon Levelt

Perzik ijsthee zonder suiker

Als je zelf ijsthee maakt weet je precies wat erin zit. Ik koos voor een heerlijke zomerse thee als basis genaamd ‘Tropical Fruit’ van Simon Lévelt. Het fijne is dat ik altijd om advies kan vragen in de winkel zelf, maar ook online op de website van Simon Lévelt vind je per product meer uitleg en advies samen met blogs vol tips over lekkere drankjes voor elk seizoen van jaar.

Ben je een echte zoetekauw dan kun je natuurlijk altijd een lekker lepeltje suiker of honing toevoegen aan je ijsthee, maar mijn ervaring is als je een écht goede, lekkere thee als basis gebruikt dat je het eigenlijk niet meer nodig hebt.

Perzik ijsthee ingredienten

Tropical fruit – puur fruit

Ik ging zoals eerder gezegd voor de tropical fruit thee van Simon Lévelt als basis voor dit recept voor perzik ijsthee en ik kan hem je zeker aanraden. Deze losse thee brengt je direct in zomerse sferen. Een cocktail van tropische smaken als mango, ananas en kokos vind je in deze biologische Tropical Fruit melange. Ook lekker voor de kleintjes want de melange is op basis van puur fruit en dus zonder cafeïne/ theïne.

Perzik ijsthee - tropical fruit Simon Levelt

Zelf perzik ijsthee maken

Je kent me, ik ben alweer veelte lang aan het kletsen 😉 . Tijd om je het recept te geven, maar voor ik dat doe geef ik je nog een paar tips:

✓ Serveer de zelfgemaakte perzik ijsthee altijd met lekker veel ijs
✓ Je kunt de ijsthee 1-2 dagen bewaren in de koelkast dus maak gerust wat extra
✓ Garneer de ijsthee naast de blokjes perzik ook eens met een schijfje citroen of wat blaadjes munt voor een extra frisse smaak
✓ Je kunt de citroen of munt ook mee laten trekken tijdens het zetten van de cold brew ijsthee voor extra veel smaak
✓ Je kunt van dit recept ook lekkere waterijsjes maken. Om een goede consistentie qua ijs te krijgen meng je wat (basterd)suiker naar smaak door de perzik ijsthee en giet het in een ijsvorm.

Perzik ijsthee recept

Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee

Zelfgemaakte perzik ijsthee zonder suiker
4.75 van 8 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 glazen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de perzik schoon en snij in kleine blokjes
  • Doe de perzik samen met de tropical fruit thee en het koude water in een kan (ijs)(thee)kan of een cafétière.
  • Laat dit nu 6 tot 8 uur of een nacht trekken in de koelkast.
  • Schenk de thee voor het serveren door een zeef (indien nodig) en serveer met ijsblokjes, extra vers fruit en eventueel wat blaadjes munt of schijfjes citroen naar smaak.

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Perzik ijsthee zelf maken

Perzik ijsthee Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Simon Lévelt. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 thoughts on “Perzik ijsthee zelf maken

  • Maryam Tondivar says:

    Geachte mevrouw Eef

    Met mij, Ik zal ook ijsthee maken met greenthee of detox-thee met smaak als gember, greenthee en grapefruit en een normale fruit als citroen en beetje appelciderazijn, Vindt u goed en juiste manieren van mij?

    Bedankt voor uw leuke inspiratie van allerlei lekker eten, dessert, lekekr koud drankjes , etc.

    Veel succes ermee.

    Groeten,
    Hoogachtend,
    Maryam

  • Hoi Eef. Wat een leuk recept, ik ga het zeker uitproberen. Wel vroeg ik me af, ben je gesponsord door Simon Lévelt? In je post komt het zo over, maar ik zie nergens staan dat dit reclame is. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je zo enthousiast over hun thee bent, in welk geval ik het zeker uit moet proberen!

    • Hi Horizon, het artikel is gemaakt in samenwerking met Simon Levelt (dit staat duidelijk onderaan het artikel vermeldt en heeft destijds ook bij de posts op social gestaan). Ik werk overigens alleen met bedrijven samen waar ik volledig achter sta en zelf ook gebruik. Zo koop ik dus zelf ook regelmatig koffie en thee van Simon 😉 Ik vind het heel belangrijk om hier duidelijk en open in te zijn. Nu jij aangeeft het niet gezien te hebben (dit is de eerste keer dat ik hierover een berichtje krijg van iemand die het niet heeft gezien) Maar hierdoor ga ik er wel over nadenken om het misschien daarnaast ook nog eerder in de tekst te verwerken. Dankjewel dat je het aangeeft en ik raad de ijsthee sowieso aan. Benieuwd wat je ervan vindt!

      • Bedankt voor je reactie! Nu dat je het zegt zie ik het inderdaad. Ik denk dat het niet zo opvalt doordat het helemaal onderaan staat, waardoor het eigenlijk meer op voettekst lijkt bij de afbeelding en ik het daardoor ook onbewust zo had opgevat (oeps!)

        Dankje in ieder geval voor het leuke recept. Ik heb inmiddels de ingrediënten in huis en ben erg benieuwd 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept