muhammara dip

Muhammara

Muhammara. Ken jij deze Midden-Oosterse dip al? Het is een heerlijke dip met geroosterde paprika’s, walnoten en kruiden. Het is mega smaakvol en ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken. Lekker om mee te dippen of als smeersel.

Zelf muhammara maken

Grote kans dat je weleens een kant-en-klaar bakje muhammara in de supermarkt bent tegengekomen. En daar zitten ook zeker lekkere opties tussen. Máár lieve mensen, zelf muhammara maken is toch wel even next level. De vers geroosterde paprika’s in combinatie met walnoten, granaatappel en kruiden is echt fantastisch. Dat maakt het zowel kruidig als lichtzoet, maar ook een beetje ‘rokerig’ door de geroosterde paprika’s en gerookt paprikapoeder.

muhammara zelf maken

Muhammara dip

Dit muhammara recept kun je gebruiken als je op zoek bent naar een lekkere dip of smeersel. Serveer het bijvoorbeeld tijdens een borrel, samen met hummus en baba ganoush. En ook heel lekker, Turks brood erbij. Met dat Turkse brood zou je er ook een lekker broodje van kunnen maken voor de lunch. Bijvoorbeeld met kaas, komkommer en sla.

muhammara recept

Paprika’s ontvellen

Het lekkerste is om voor deze muhammara dip zelf paprika’s te grillen en te ontvellen. Laat je daar niet door ontmoedigen, want ik heb er een handig trucje voor. Door de paprika’s direct na het grillen luchtdicht af te sluiten en vervolgens af te laten koelen, haal je namelijk heel makkelijk het velletje ervanaf. Ideaal!

muhammara dip
muhammara

Muhammara

Makkelijk recept voor de lekkerste zelfgemaakte muhammara. Muhammara wordt gemaakt van geroosterde paprika's, walnoten en kruiden. Zo lekker!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rode puntpaprika's (in totaal ca. 300 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram walnoten (ongezouten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop/-melasse*
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de paprika's en knoflookteen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Bak in de oven voor 10 minuten.
  • Haal dan de paprika en knoflook uit de oven en doe de paprika in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
  • Als het afgekoeld is, kun je makkelijk het velletje verwijderen. Doe de gegrilde paprika dan in de keukenmachine samen met de teen knoflook, walnoten, kruiden, granaatappelsiroop en ½ eetlepel olijfolie.
  • Maal fijn tot een mooie dip en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Als je geen granaatappelsiroop of -melasse kunt vinden, kun je dit vervangen voor 1/2 eetlepel azijn en 1/2 eetlepel honing/agavesiroop.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 434kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 12g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 3g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
muhammara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept