fbpx
Hummus zelf maken

Zelf hummus maken (basisrecept)

Zelf hummus maken is een kwestie van 5 minuten werk. Super lekker, super makkelijk en ook nog eens gezond. Lekker voor bij de borrel op een toastje of als dip, maar ook heerlijk voor op je boterhammetje of wrap tijdens de lunch.

Tot mijn schrik kwam ik er onlangs achter dat ik nog nooit mijn klassieke recept voor zelfgemaakte hummus met jullie had gedeeld… Achter de schermen maak ik het regelmatig. Lekker voor de lunch of bij de borrel. Het is zo klaar en zo makkelijk om te maken. Vandaag deel ik mijn favoriete recept met je en hoe ik mijn hummus graag op smaak maak.

Hummus recept

Hummus is eigenlijk niets meer en niets minder dan kikkererwten, tahin (sesampasta), (olijf)olie, knoflook en wat lekkere smaakmakers zoals peper, zout en ik gebruik dan ook graag een beetje komijn. Dat laatste geeft hem een hartige, volle smaak zonder overheersend te zijn.

Beetje rustig aan met de knoflook

Zelfgemaakte hummus kun je ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast, mits goed afgesloten bewaard. Als je het wilt bewaren doe dan een beetje rustig met de knoflook. Als je knoflook ergens in gebruikt en je gaat het vervolgens bewaren in de koelkast dan wordt de smaak sterker. Gebruik eventueel dan een half teentje of een klein teentje zodat de smaak niet té sterk wordt.

Klassieke hummus zelf maken

Hummus

Klassiek recept voor de lekkerste zelfgemaakte hummus
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 400 gram kikkererwten ((1 blik))
 • 1 teen knoflook
 • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel komijn
 • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Doe alle ingrediënten in een mixer.
 • Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 eetlepels olijfolie toe en naar smaak peper en zout.
 • Mix tot een gladde hummus. Als de hummus nog wat dik is kun je een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen om hem iets dunner te maken. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 754kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwitten: 33g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 4g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 reacties op “Zelf hummus maken (basisrecept)”

 1. 5 stars
  Zo lekker! Dit weekend ga ik falafel, hummus en platbrood maken volgens jou recepten. Het je toevalig ook recept voor baba ganoush?

 2. Erg lekker.
  Ik deed er Griekse yoghurt bij. Hoewel met humus zo min mogelijk ‘geklooid’ moet worden, was het niet verkeerd (van een Libanese mevrouw gezien).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top