Gevulde courgette met gehakt. Een heerlijk gerecht voor de makkelijke doordeweekse maaltijd dat er tegelijkertijd ook nog eens feestelijk uitziet. Mega smaakvol met lekker gekruid gehakt, paprika en mais. Ik vind het een toppertje geworden.
Lekkerste gevulde courgette met gehakt
Het klinkt misschien ingewikkeld, ‘gevulde’ courgette, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De courgettes hoef je alleen even uit te hollen, voor te bakken en dan kun je ze vullen met het gehaktmengsel dat je ook zo gemaakt hebt. Het gehakt breng je lekker op smaak met ui, knoflook, kruiden, paprika en mais. Deze gevulde courgette met gehakt ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens heer-lijk!
Recept gevulde courgette
Ik ben gek op courgettes en maak er graag van alles mee. Mijn courgettesoep bijvoorbeeld vind ik ook altijd top. Voor dit recept ging ik voor gevulde courgette, maar je kunt natuurlijk ook andere groentesoorten vullen. Zoals deze gevulde paprika met gehakt, ook lekker! Bij de gevulde courgette serveer ik zelf graag nog een beetje rijst, maar je kunt het ook zo eten als lichte avondmaaltijd.
Hoe lang moet gevulde courgette in de oven?
Ik heb ervoor gekozen om de courgettes eerst even voor te bakken in de oven, zo’n 15-20 minuten. Dan hoeven ze daarna met het gehaktmengsel nog maar een kwartiertje en is de courgette heerlijk beetgaar en het gehakt goed warm.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 courgettes
- 1 ui (in dunne ringen)
- 1 teen knoflook (fijn gesneden)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 gram gehakt
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
- 1 rode paprika (in kleine stukjes)
- 1 groene paprika (in kleine stukjes)
- 75 gram mais
- olijfolie, peper en zout
- Optioneel: geraspte kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snij de courgettes over de lengte doormidden en hol ze uit. Smeer licht in met olijfolie. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak en bak ze in de oven 15-20 minuten voor.
- Maak ondertussen het gehaktmengsel.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt, het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe met de kruiden. Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
- Vul de courgettes met het gehaktmengsel, bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas en bak ze voor ca. 15 minuten in de oven tot de courgette beetgaar is. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bianca says:
Hi, klinkt heerlijk het gevulde courgette recept, Eén vraag wat doe je met het vruchtvlees vande uitgeholde courgette? Gebruik je dat niet terug in de vulling? Het zou toch zonde zijn om dat weg te gooien..?
Eef says:
Klopt, dat zou zeker zonde zijn. Ik heb meteen even het recept bekeken en zie dat ik dat er niet in heb gezet maar ik bak het zelf mee met het gehakt. Heb het dan ook direct aangepast dus dankjewel voor je berichtje en oplettendheid 🙂