Gevulde courgette met gehakt. Een heerlijk gerecht voor de makkelijke doordeweekse maaltijd dat er tegelijkertijd ook nog eens feestelijk uitziet. Mega smaakvol met lekker gekruid gehakt, paprika en mais. Ik vind het een toppertje geworden.
Lekkerste gevulde courgette met gehakt
Het klinkt misschien ingewikkeld, ‘gevulde’ courgette, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De courgettes hoef je alleen even uit te hollen, voor te bakken en dan kun je ze vullen met het gehaktmengsel dat je ook zo gemaakt hebt. Het gehakt breng je lekker op smaak met ui, knoflook, kruiden, paprika en mais. Deze gevulde courgette met gehakt ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens heer-lijk!

Recept gevulde courgette
Ik ben gek op courgettes en maak er graag van alles mee. Mijn courgettesoep bijvoorbeeld vind ik ook altijd top. Voor dit recept ging ik voor gevulde courgette, maar je kunt natuurlijk ook andere groentesoorten vullen. Zoals deze gevulde paprika met gehakt, ook lekker! Bij de gevulde courgette serveer ik zelf graag nog een beetje rijst, maar je kunt het ook zo eten als lichte avondmaaltijd.
Hoe lang moet gevulde courgette in de oven?
Ik heb ervoor gekozen om de courgettes eerst even voor te bakken in de oven, zo’n 15-20 minuten. Dan hoeven ze daarna met het gehaktmengsel nog maar een kwartiertje en is de courgette heerlijk beetgaar en het gehakt goed warm.


Ingrediënten
- 4 courgettes
- 1 ui (in dunne ringen)
- 1 teen knoflook (fijn gesneden)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 gram gehakt
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
- 1 rode paprika (in kleine stukjes)
- 1 groene paprika (in kleine stukjes)
- 75 gram mais
- olijfolie, peper en zout
- Optioneel: geraspte kaas
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snij de courgettes over de lengte doormidden en hol ze uit. Smeer licht in met olijfolie. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak en bak ze in de oven 15-20 minuten voor.
- Maak ondertussen het gehaktmengsel.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt, het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe met de kruiden. Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
- Vul de courgettes met het gehaktmengsel, bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas en bak ze voor ca. 15 minuten in de oven tot de courgette beetgaar is. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Vanavond de gevulde courgette gegeten met witte rijst. Ik heb 3 kleuen paprika gebruikt want de courgettes waren uit de tuin en aan de grote kant.Het gehakt heb ik met paprika gehaktkruiden gekruid. Het was heerlijk en ik ga je recept vaker gebruiken. Dank je wel Anneke
Wat goed! Dank voor je reactie 🙂
Alweer voor de zoveelste keer dit gerecht gemaakt. Heerlijk!
Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂
Net deze maaltijd gemaakt en gegeten en Heerlijk!
Dankjewel,maar zoals altijd zijn jouw maaltijden top!
Wij hebben ook genoten van de gevulde courgette. Gaan we vaker maken :-))
Wat fijn om te horen, dankjewel Andrea!
Heerlijk Eef, ik heb het al n paar keer gemaakt, hij staat nu weer in de oven, dankjewel voor t recept 😋😋
Hi, ik ben Els van Boven en heb een vraagje: kan je de gehakt samen met het vruchtvlees, ui en knoflook tegelijk rul bakken?
Ik zou altijd eerst even de ui en knoflook fruiten voor meer smaak 🙂
Courgette voor gebakken, kan later de gehakt vulling erin. En zoja hoelang dan nog in de oven, op welke graden en hoelang. Groetjes Gerda
Dat kan hoor! Dan kun je gewoon het recept aanhouden, wellicht ietsje langer in de oven.
Hoihoiii,
Ga straks dit recept proberen 🙂
Ik vroeg me alleen af, eet je ook de schil van de courgette?
Jazeker, met de schil 🙂
Aangezien een recept (kip met mango) eerder prima was bevallen heb ik de gevulde courgettes ook maar (weer) eens gemaakt maar dit keer dus volgens dit recept. Dit keer heb ik het zo origineel mogelijk gehouden maar met een kleine aanpassing:
– het vruchtvlees van de courgettes doe ik altijd door het gehakt als ik dat rul bak (weggooien is immers zonde)
En uiteraard kaas maar dat staat ook als optie vermeld in het recept. In mijn geval dus geen gevulde courgette zonder dat er kaas overheen gaat. En dat was dit keer gekruimelde feta en geraspte kaas (een stukje dat over was)
Alle 4 hele dus 8 halve courgettes zijn smakelijk opgegeten. Duimpje!
Heerlijk gerecht ipv gehakt pp een braadworstje uit het velletje en id mengen met het vruchtvlees van de gourgette en een klein blikje tomatenpuree kruiden naar smaak toevoegenlekker mengen en de gourgette met een rug erop vullen .
Klein beetje kruiden bouillon met wat puree onderin de ovenschaal geraspte kaas over het vulsel. Niets voorbakken, zo in de oven alleeen wat langer. Smullen,
Hi, lijkt me heerlijk dit recept. Ga het zeker proberen! Kun je de paprika vervangen voor iets anders? Heb iemand in huis die allergisch is…….
Groetjes
Ja hoor dat kan prima! Bijvoorbeeld tomaat of nog meer courgette is dan bijvoorbeeld een optie, maar iedere groentesoort is geschikt. Zou wel even kijken of het niet te ‘nat’ wordt met zaadlijsten.
Lijkt me heerlijk.
Kunnen ze ook vooraf gemaakt worden en/of ingevroren worden?
Hi! Vooraf maken en later koud serveren kan prima. Invriezen zou ik niet doen, daar is het gerecht te vochtig voor en dat wordt er niet mooier op of lekkerder van na ontdooien 😉
Ik kijk altijd gewoon wat ik in huis heb wat erbij past. In dit recept bv, had ik geen peterselie meer, maae wel italiaanse kruiden.
Ja dat is natuurlijk altijd top: aanpassen naar eigen smaak en wat je in huis hebt!
Hi, klinkt heerlijk het gevulde courgette recept, Eén vraag wat doe je met het vruchtvlees vande uitgeholde courgette? Gebruik je dat niet terug in de vulling? Het zou toch zonde zijn om dat weg te gooien..?
Klopt, dat zou zeker zonde zijn. Ik heb meteen even het recept bekeken en zie dat ik dat er niet in heb gezet maar ik bak het zelf mee met het gehakt. Heb het dan ook direct aangepast dus dankjewel voor je berichtje en oplettendheid 🙂
Eef, ik vind jou recepten heerlijk. Maar het valt me op dat je weinig knoflook en zo en kruiden gebruikt. Heb het wel eens geprobeerd prcies zoals het is, maar dan mis ik smaak. Nu, als jij zegt bv. 1 teentje knoflook, pak ik er minimaal 3. Ben ook benieuwd wat anderen hiervan zegaan.
Iedereen heeft natuurlijk z’n eigen smaak. Maar voeg vooral meer toe als je dat lekker vindt!