Gevulde courgette

Gevulde courgette

Gevulde courgette met gehakt. Een heerlijk gerecht voor de makkelijke doordeweekse maaltijd dat er tegelijkertijd ook nog eens feestelijk uitziet. Mega smaakvol met lekker gekruid gehakt, paprika en mais. Ik vind het een toppertje geworden.

Lekkerste gevulde courgette met gehakt

Het klinkt misschien ingewikkeld, ‘gevulde’ courgette, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De courgettes hoef je alleen even uit te hollen, voor te bakken en dan kun je ze vullen met het gehaktmengsel dat je ook zo gemaakt hebt. Het gehakt breng je lekker op smaak met ui, knoflook, kruiden, paprika en mais. Deze gevulde courgette met gehakt ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens heer-lijk!

Recept gevulde courgette

Recept gevulde courgette

Ik ben gek op courgettes en maak er graag van alles mee. Mijn courgettesoep bijvoorbeeld vind ik ook altijd top. Voor dit recept ging ik voor gevulde courgette, maar je kunt natuurlijk ook andere groentesoorten vullen. Zoals deze gevulde paprika met gehakt, ook lekker! Bij de gevulde courgette serveer ik zelf graag nog een beetje rijst, maar je kunt het ook zo eten als lichte avondmaaltijd.

Hoe lang moet gevulde courgette in de oven?

Ik heb ervoor gekozen om de courgettes eerst even voor te bakken in de oven, zo’n 15-20 minuten. Dan hoeven ze daarna met het gehaktmengsel nog maar een kwartiertje en is de courgette heerlijk beetgaar en het gehakt goed warm.

Gevulde courgette met gehakt
Gevulde courgette

Gevulde courgette

Recept voor de lekkerste gevulde courgette met gekruid gehakt, paprika en mais. Heerlijk van smaak, een feestje om te zien en op te eten!
4.32 van 25 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 4 courgettes
  • 1 ui (in dunne ringen)
  • 1 teen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram gehakt
  • Β½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 rode paprika (in kleine stukjes)
  • 1 groene paprika (in kleine stukjes)
  • 75 gram mais
  • olijfolie, peper en zout
  • Optioneel: geraspte kaas

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de courgettes over de lengte doormidden en hol ze uit. Smeer licht in met olijfolie. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak en bak ze in de oven 15-20 minuten voor.
  • Maak ondertussen het gehaktmengsel.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt, het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe met de kruiden. Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
  • Vul de courgettes met het gehaktmengsel, bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas en bak ze voor ca. 15 minuten in de oven tot de courgette beetgaar is. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Serveer de gevulde courgettes zo als lichte avondmaaltijd, of serveer er bijvoorbeeld nog wat rijst bij.Β 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 284kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 17g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Gevulde courgette

17 thoughts on “Gevulde courgette

  • Hi, klinkt heerlijk het gevulde courgette recept, EΓ©n vraag wat doe je met het vruchtvlees vande uitgeholde courgette? Gebruik je dat niet terug in de vulling? Het zou toch zonde zijn om dat weg te gooien..?

    • Klopt, dat zou zeker zonde zijn. Ik heb meteen even het recept bekeken en zie dat ik dat er niet in heb gezet maar ik bak het zelf mee met het gehakt. Heb het dan ook direct aangepast dus dankjewel voor je berichtje en oplettendheid πŸ™‚

  • Hi, lijkt me heerlijk dit recept. Ga het zeker proberen! Kun je de paprika vervangen voor iets anders? Heb iemand in huis die allergisch is…….
    Groetjes

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Ja hoor dat kan prima! Bijvoorbeeld tomaat of nog meer courgette is dan bijvoorbeeld een optie, maar iedere groentesoort is geschikt. Zou wel even kijken of het niet te ‘nat’ wordt met zaadlijsten.

        • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

          Hi! Vooraf maken en later koud serveren kan prima. Invriezen zou ik niet doen, daar is het gerecht te vochtig voor en dat wordt er niet mooier op of lekkerder van na ontdooien πŸ˜‰

  • kenneth de Jong says:

    4 sterren
    Aangezien een recept (kip met mango) eerder prima was bevallen heb ik de gevulde courgettes ook maar (weer) eens gemaakt maar dit keer dus volgens dit recept. Dit keer heb ik het zo origineel mogelijk gehouden maar met een kleine aanpassing:

    – het vruchtvlees van de courgettes doe ik altijd door het gehakt als ik dat rul bak (weggooien is immers zonde)

    En uiteraard kaas maar dat staat ook als optie vermeld in het recept. In mijn geval dus geen gevulde courgette zonder dat er kaas overheen gaat. En dat was dit keer gekruimelde feta en geraspte kaas (een stukje dat over was)

    Alle 4 hele dus 8 halve courgettes zijn smakelijk opgegeten. Duimpje!

    • Heerlijk gerecht ipv gehakt pp een braadworstje uit het velletje en id mengen met het vruchtvlees van de gourgette en een klein blikje tomatenpuree kruiden naar smaak toevoegenlekker mengen en de gourgette met een rug erop vullen .
      Klein beetje kruiden bouillon met wat puree onderin de ovenschaal geraspte kaas over het vulsel. Niets voorbakken, zo in de oven alleeen wat langer. Smullen,

  • gerda de Waal says:

    Courgette voor gebakken, kan later de gehakt vulling erin. En zoja hoelang dan nog in de oven, op welke graden en hoelang. Groetjes Gerda

  • Els van boven says:

    Hi, ik ben Els van Boven en heb een vraagje: kan je de gehakt samen met het vruchtvlees, ui en knoflook tegelijk rul bakken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept