Gevulde paprika

Gevulde paprika met gehakt

Gevulde paprika met gehakt. Ik heb weer zo’n lekker en makkelijk receptje voor je! Deze gevulde paprika met lekker gekruid gehakt en is lekker met wat rijst erbij of als onderdeel van een TexMex maaltijd bijvoorbeeld.

Maak jij weleens gevulde paprika? Ik vind het echt een aanrader. Het is makkelijk, leuk om te maken en bovenal superlekker. Ook ziet het er natuurlijk leuk uit, van die gevulde groentebakjes op tafel. Dat maakt het een geschikt gerecht voor het hele gezin. Noem ze bijvoorbeeld cadeautjes en het wordt ongetwijfeld een groot succes. Helemaal lekker met een dotje zure room of crème fraîche erbij.

Recept gevulde paprika

Vandaag deel ik mijn recept voor gevulde paprika’s met je, zodat jij ze thuis ook kan gaan maken. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is om deze gevulde paprika met gehakt op tafel te zetten. Je bent met de voorbereiding ongeveer 10 minuutjes bezig en verder doet de oven al het werk. Serveer ze met wat rijst erbij om er een complete maaltijd van te maken of serveer ze als onderdeel van een TexMex/ Mexicaanse maaltijd.

Paprika gevuld uit de oven

Hoe maak je een gevulde paprika met gehakt?

Je vraagt je misschien af, hoe zorg je er nu voor dat de paprika goed gaar is en het gehakt ook? Nou, dat zal ik je vertellen. Doordat je de paprika’s uitholt en vervolgens even in de oven laat ‘voorgaren’, zorg je ervoor dat de paprika goed gaar is. Terwijl de paprika’s voorbakken, rul je het gehakt met de kruiden. Die kruiden zorgen trouwens echt voor de smaak in dit gerecht en past perfect bij de paprika. Daarna vul je de paprika’s ermee en zet je het nog even in de oven. Zo simpel is het!

Gevulde paprika met gehakt

Gevulde paprika

Gevulde paprika met gehakt

Dit is zo'n lekker gerecht! Gevulde paprika met gehakt is makkelijk om te maken én heerlijk van smaak. Ideale maaltijd voor het hele gezin.
4.54 van 32 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 paprika's
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram mais
  • geraspte kaas
  • zure room
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal de zaadlijsten eruit. Smeer ze in met olie en wat peper en zout. Zet ondersteboven voor 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de gehaktvulling.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt toe met de kruiden.
  • Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde paprika's. Verdeel er wat geraspte kaas over en zet voor 15 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde paprika's met een beetje zure room, lekker met wat rijst erbij.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 287kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 16g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Gevulde paprika

29 thoughts on “Gevulde paprika met gehakt

        • Hi Olga, ik doe dit werk inmiddels al 10 jaar. Waarom zou ik een recept ‘pikken’ van AH, ik vind het ietwat oneerbiedig. Google eens op gevulde paprika dan zie je dat er heel veel recepten zijn, heb ik ook gedaan net omdat ik benieuwd was naar de AH versie. Ik zou ze eens naast elkaar leggen dan zie je hoe groot het verschil is tussen beide versies en ze nergens op elkaar lijken. Maar gelukkig ben je het goede jaar goed begonnen Olga, wens je veel kookplezier toe!

          • Wat kinderachtig om.te reageren dat het ”gepikt “ zou zijn hoor. Dit is gewoon een gezellige site met lekkere recepten hoor. Dus ook eventueel wat “gepikte” recepten. Het is tenminste niet meteen verbonden aan 1 winkel!

  • 5 sterren
    Met een gezin die niet dezelfde smaak heeft heb ik deze gevulde paprika ’s een tijdje terug gemaakt. Iedereen was super enthousiast. Een favoriet recept geworden en vanavond gaan we er weer van smullen. Een blijvertje ❤️

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Thea, de vulling kun je naar mijn inschatting prima invriezen maar ik denk dat het niet lekker is om hem in zn geheel in te vriezen! Je kunt het recept ook omzetten naar 1 portie, misschien dat dat beter past voor je?

  • Geralda Van Zoeren says:

    5 sterren
    Heerlijk de gevulde paprika. Ook makkelijk om te maken. Ik doe zelf nog rijst bij het gehakt zodat ik er gelijk 8 kan maken. En dat smaakt ook nog lekker.

  • Als het gerecht vantevoren wordt gemaakt, moet ik het dan eerst helemaal afbakken en dan opwarmen of vul ik de paprika’s en bewaar ze dan in koelkast totdat ze de oven in gaan?

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Wendy, beiden kan! Ik zou zelf het tweede doen, zorg wel dat het gehakt echt gaar is als je dit doet. Kook ze!

  • 5 sterren
    Echt heerlijk. Normaal moet ik de hoeveelheid kruiden bij een recept even verdubbelen, maar het was super gekruid en enorm smaakvol! We hebben echt gesmuld en gaan het zeker nog een keer maken!

  • 5 sterren
    Al 3 x gemaakt voor vriendinnenclubje en er wordt om herhaling gevraagd.
    Wat een heerlijk recept.
    Gister wat stukjes courgette en champignons erbij door het gehakt. Ook lekker.

    Ik serveer met rijst en een klein schepje gladde gekruide tomatensaus, naast de zure room.

  • Hallo Eef,

    Ik haal altijd gekruid lamsgehakt bij mijn turkse slager.
    Ik rul het gehakt, zet de paprika`s even in de oven
    Dan zet ik de gevulde paprika`s in de oven in een schaal met daaromheen op de bodem rode chilibonen.
    20 minuten later serveren, heerlijk!
    En er blijft steeds over, schep ik met de paprika hoedjes in een pan, en de volgende middag met een beetje rijst restjesmiddag.
    Groet, Erik

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Marion, je smeert de buitenkant in! Daarna gaan ze op de kop in de oven, dus de binnenkant is niet nodig om in te smeren. Kook ze!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept