Minestronesoep

Minestronesoep

Minestronesoep. Ik zit de laatste tijd helemaal in de soep-fase en heb vandaag wederom een heel erg lekker soep recept voor je. Namelijk mijn minestronesoep recept. Een heerlijke gevulde Italiaanse maaltijdsoep met heel veel groenten. Absoluut een op en top verwarmend kommetje soep en ook nog eens heel eenvoudig om te maken.

Mocht je je afvragen, wat is minestronesoep eigenlijk precies? Het is officieel een Italiaanse groentesoep. Minestra betekent in het Italiaans ‘soep’ en minestrone betekent ‘grote soep’. En waarom is het dan een ‘grote soep’? Omdat er zoveel verschillende en lekkere ingrediënten ingaan. Maar tegenwoordig maakt iedereen zijn eigen versie ervan. Dit is de mijne!

Italiaanse maaltijdsoep

Als ik denk aan minestronesoep, denk ik aan een goedgevulde kom soep met uiteraard tomaat. Want zoals bij veel Italiaanse gerechten mag ook bij dit recept de tomaat niet ontbreken! Verder moeten er zeker Italiaanse kruiden in. En nog minimaal 3 andere soorten groenten. Anders wordt die soep natuurlijk nooit goed gevuld. Vaak wordt er ook nog pasta toegevoegd aan de soep. Zeker als je er een Italiaanse maaltijdsoep van wil maken, vind ik dat ook erg lekker. Dus die zitten er in dit minestrone recept ook in!

Minestronesoep recept

Minestronesoep recept

Doordat deze minestronesoep een lekker dikke en volle groentesoep is, kun je het zeker serveren als maaltijd. Het is ook lekker met nog een stokbroodje erbij. Maar dat hoeft niet per se. Qua groentesoorten en pastasoort kun je zeker variëren. Er is niet één vast recept voor minestronesoep. In Italië verschilt het heel erg per regio wat erin zit. Vaak worden er groenten gebruikt die in dat seizoen beschikbaar zijn. En zo heb ik ervoor gekozen om er, naast alle andere groenten, nog pompoen aan toe te voegen.

Italiaanse maaltijdsoep

Minestronesoep

Minestronesoep

Minestronesoep oftewel Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten. Dit is een makkelijk en heerlijk recept voor deze goedgevulde groentesoep!
4.25 van 32 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen (ca. 275 gram)
  • 1 courgette
  • 300 gram pompoen
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram pasta (bijv. piperigati)
  • 200 gram cannellini bonen (uitgelekt 125 gram)
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de bleekselderij, winterpeen, courgette en pompoen in blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en groenten aan tot de groenten wat zachter worden. Dit duurt ca. 10 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak even mee.
  • Voeg ook de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
  • Doe dan de tomatenblokjes en bouillon erbij.
  • Voeg de pasta toe en laat zo'n 15 minuutjes staan tot de pasta gaar is en de soep wat dikker.
  • Voeg de laatste 5 minuten de bonen toe aan de soep om mee te verwarmen.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie over de soepkommen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 11g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Minestronesoep

Minestronesoep Pinterest Collage

18 thoughts on “Minestronesoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept