Zelf tussendoortjes maken

Wanneer je drie maaltijden per dag eet, heb je waarschijnlijk wel eens trek tussen de maaltijden door. Of gewoon acuut zin in een lekkere snack. Je kunt dan kiezen voor een kant-en-klaar tussendoortje waarvan een deel misschien wel als 'gezond' wordt verkocht maar het niet altijd zijn. Je kunt ook zelf aan de slag met een van deze gezonde tussendoortjes recepten. Dan weet je precies wat erin zit en het allerfijnste: ze zijn lekker én makkelijk om te maken.

Recepten voor zelfgemaakte tussendoortjes

Weten wat je eet tijdens een middagdip is fijn. En zelf gezonde tussendoortjes maken is ook nog eens hartstikke leuk en helemaal niet moeilijk. Met veel van mijn recepten heb je ook langer profijt, zoals bijvoorbeeld met mijn bananenbrood of de energieballetjes. Als je dit maakt, heb je voldoende in huis om meerdere dagen verantwoord te snacken!

Hartige en zoete tussendoortjes

Tussen mijn recepten voor gezonde tussendoortjes, vind je zowel zoete als hartige snacks en hapjes. Ontbijtkoek of blueberry muffins zijn bijvoorbeeld lekker om tussen je ontbijt en lunch van te smullen. Als je 's middags een wegtrekker hebt en nog lang moet wachten op het avondeten, zijn bijvoorbeeld loaded hummus of aardappelchips uit de oven heerlijke hartige snacks om je lekkere trek te stillen.