Inmiddels heb ik alweer ruim een half jaar een wafelijzer in huis. Vaak gebruikt? Nee, dat valt reuze mee. Niet omdat het geen fijn apparaat is, integendeel maar juist omdat ik altijd denk dat ik veel tijd nodig heb om wafels te maken. Onlangs kwam ik erachter die stelling helemaal niet juist is. Neem nu dit recept voor gezonde wafels met havermout. Deze zet je binnen een minuutje of 20 al op tafel en ze zijn zó lekker!
Mijn recept voor pancakes met havermout en banaan wordt inmiddels veel bezocht en ik besloot ook eens een spin-off te maken van dit recept maar dan voor wafels. Geen banaan, iets meer havermout, Griekse yoghurt en melk. Om de wafels goed luchtig te maken een beetje bakpoeder want dat werkt ook prima bij pancakes en een nieuw, lekker, gezond recept was geboren.
Wafels met havermout
Deze wafels met havermout zijn lekker luchtig, goed van smaak en met een beetje kaneel erdoor smaken ze extra lekker! Moeilijk zijn ze niet om te maken en helemaal fijn: heel veel tijd heb je er ook niet voor nodig. Je maakt het hele beslag namelijk gewoon in de keukenmachine of de blender. Lekker, makkelijk én gezond, zo maak ik mijn recepten graag 😉 .
Verwen jezelf ook eens met zo’n lekker ontbijtje en serveer er vers fruit bij zoals aardbeien, banaan, appel of blauwe bessen. Een klein beetje honing of stroop voor een extra lekker zoetje en je hebt een feestje van een ontbijt met deze gezonde wafels met havermout.

Gezonde wafels met havermout
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 125 gram havermout
- 100 gram yoghurt
- 50 ml melk
- 2 eieren (middel)
- 2 eetlepels honing
- 1½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- snuf zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm het wafelijzer.
- Doe de havermout in de keukenmachine of de blender en mix het fijn tot je havermoutmeel hebt, zoals dat heet.
- Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.
- Vet het wafelijzer in, indien nodig met een beetje olie.
- Verdeel een deel van het beslag over de vorm en bak de wafels gaar.
- Serveer de wafels naar smaak met een beetje vers fruit, honing of siroop en eet smakelijk!
47 reacties op “Gezonde wafels met havermout”
Ziet er heerlijk uit! Zelf heb ik geen wafelijzer, maar wel een wafelbakvorm. Die moet ik ook eens onder het stof vandaan halen. 🙂
Zeker eens doen! Je kunt er heerlijke wafels mee maken 🙂
kan dit ook met normale magere yoghurt of magere kwark ? dat heb ik namelijk al gelijk in huis.
Dat moet wel lukken hoor, het kan zijn dat het beslag ietsje dunner is, dan kun je eventueel nog een klein beetje extra havermout toevoegen.
Heb ze net gemaakt. Zijn redelijk echter beslag wordt niet snel genoeg gaar. Gebruik professioneel Tefal wafelijzer.
Dat ligt zo te lezen meer aan je wafelijzer dan aan het beslag… Als je wafelijzer heter wordt dan bakt hij namelijk ook sneller en mooier gaar.
Kun je ook havermoueel vervangen door amandelmeel?
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Ziet er heerlijk uit! Zelf heb ik geen wafelijzer, maar wel een wafelbakvorm. Die moet ik ook eens onder het stof vandaan halen. 🙂
Er staat dat ze 109 kcal per portie zijn. Als ik in mijn app de ingrediënten per wafel in vul kom ik uit op 190 kcal. Hoe kan dit?
Ze zijn wel erg lekker!
Liefs.
Dat kan verschillen per product welke je gebruikt. Gebruik je volle of magere yoghurt, volle, halfvolle of magere melk. Dit gaat uit van het gemiddelde, gebruik je andere producten dan kan het inderdaad iets verschillen dus goed dat je het narekent als het belangrijk is voor je 🙂
Gemaakt en ze zijn heerlijk!!lekker met fruit en wat kwark of griekse yoghurt!!
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Gemaakt en ze zijn heerlijk!!lekker met fruit en wat kwark of griekse yoghurt!!
Ipv yoghurt kwark gebruikt (geen yoghurt in huis) en er passievrucht en clotted cream op gedaan. Rook al ongelofelijk heerlijk tijdens het bakken. Ik heb zitten smullen. Dit beslagtecept ga ik bewaren!
Heerlijk! Goed recept. We hebben gesmuld
Dankjewel!
Heerlijk! Goed recept. We hebben gesmuld
Dankjewel!
Hoi,
Nog een tip voor als je geen wafelijzer hebt? Beslag vindt ik top groetjes Karin
Dan bak je er lekker pancakes van 😀
Hoi,
Nog een tip voor als je geen wafelijzer hebt? Beslag vindt ik top groetjes Karin
Helemaal goed gekeurd door mijn dochters!
Wat leuk! Dankjewel voor je berichtje
Kun je ze ook invriezen? Ze zijn heerlijk!
Nog niet zelf geprobeerd, maar ik denk dat het prima moet kunnen 🙂
Helemaal goed gekeurd door mijn dochters!
Dan bak je er lekker pancakes van 😀
Wat leuk! Dankjewel voor je berichtje
Kunnen ze ook in een wafelvorm in de oven? Zo ja hoe lang en op welke temperatuur?
Ik denk het wel, maar ik heb het niet eerder geprobeerd. Zou het eens proberen op 180 graden en dan 20 minuten? Een kwestie van uitproberen denk ik.
Kunnen ze ook in een wafelvorm in de oven? Zo ja hoe lang en op welke temperatuur?
Dat ziet er super lekker uit! Maar ik heb wat vraagjes, is het ook mogelijk om gewoon direct havermoutmeel te kopen? En is het mogelijk om de yoghurt te vervangen door (magere) kwark?
Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.
Dat is mogelijk, net wat je zelf fijner vindt en yoghurt vervangen door magere kwark zou volgens mij ook geen probleem moeten zijn, kwestie van uitproberen 🙂
Gemaakt met skyr. Beslag vrij dik maar lekkere wafels.
De tweede keer heb ik havermeel gebruikt en slechts 100 mg gebruikt. Smaak was hetzelfde.
Precies zoals je schrijft: een heerlijk recept, en ècht simpel en snel.. één om te bewaren!
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Hallo, ik ben een beginneling en heb direct een vraag. Wat is precies bakpoeder?
Bakpoeder is een middel om beslag of deeg te laten rijzen. Hierdoor worden de wafels lekker luchtig.
super lekker én krokant!!
Hoi!
heb jij voor dit recept halfvolle yoghurt gebruikt?
groetjes!
Halfvolle gebruik ik meestal maar volle mag natuurlijk ook.
Goedemorgen,
Wat betreft de voedingswaarden, hoeveel wafels zijn volgens jou 1 portie? Alvast bedankt voor je reactie!
Dit is per wafel. Je ziet bovenaan het recept altijd de hoeveelheden staan en daar staat dan of het is voor X aantal personen of het is voor X aantal (in dit geval dus 4 wafels) en dan is de voedingswaarde dus per wafel. Ik kan voor alle recepten maar 1 beschrijving toevoegen en zo is het algemeen