Energieballetjes

Energieballetjes

Energieballetjes. Heb jij rond de klok van 16 uur ook weleens een energiedipje? Maak dan deze lekkere energieballetjes zodat je altijd een gezonde en makkelijke snack bij de hand hebt. Deze volledig vegan energieballetjes zijn gemaakt van amandelen, dadels, kokos en een vleugje cacaopoeder. Supermakkelijk om te maken en zo lekker!

Ik maakte een hele berg energieballetjes want ik had me iets verkeken op de hoeveelheid. Maar dat is totaal niet erg. Je kunt ze prima bewaren in de koelkast en ik had er een paar in de gezamenlijke keuken van het kantoorpand waar ik mijn studio huur gezet. De complimentjes vlogen me om de oren, dus ik denk dat ze goedgekeurd zijn 😉 .

Verantwoord snacken

Omdat je door deze energieballetjes niet in één keer een stoot snelle suikers binnenkrijgt, zoals bij een reep mars wel het geval is, heb je minder last van een dip na het eten van deze energieballetjes. Daarnaast bevatten de ingrediënten ook de nodige (voedings)vezels, vetten en vitaminen. 

Energieballetjes

Energieballetjes Pinterest Collage

 

6 reacties op “Energieballetjes

 • 5 sterren
  Gisteren gemaakt en nu al bijna voor de helft op.! We kunnen er nauwelijks van af blijven. Ze zijn superlekker, die ga ik zeker vaker maken.

 • 5 sterren
  Hoi Eef,

  Wat een top recept is dit! Superlekker en mega vullend, dit ga ik zeker vaker maken☺️

  Een vraagje, je geeft aan wat de voedingswaarde is per portie, alleen niet wat dan een portie is. Wat is de voedingswaarde per 100 gram?

  Dank alvast voor je reactie!

  • Dominique
   Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

   Wat fijn om te horen! De voedingswaarde is voor 1 balletje (mits je er dus 40 maakt van deze hoeveelheid). Je zou dan even moeten wegen hoeveel de balletjes wegen als je wilt weten hoeveel het per 100 gram is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept