Volg mij:
(Gezonde) Tussendoortjes, Ontbijt

Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie, mooi groen is niet lelijk zullen we maar zeggen haha 😉 . Op de een of andere manier had ik ze overigens nóg groener verwacht dus het viel mee. Deze lekkere en voedzame muffins zijn gemaakt van banaan en spinazie. Dat laatste geeft ze natuurlijk die mooie groene kleur.

Voor deze muffins heb je maar een handjevol ingrediënten nodig. Havermout, bloem, banaan, spinazie, olie en een eitje. Gebruik het liefst lekker rijpe bananen zodat ze lekker zoet worden. Als je net als ik geen tijd hebt om te wachten en de AH-bezorger ietwat groene bananen aan je heeft gegeven kun je er uiteraard ook een lepeltje honing, agavesiroop of appelstroop doorheen doen voor een zoetje.

Verantwoorde traktatie voor het kinderdagverblijf

Dat laatste deed ik omdat ik deze muffins maakte als traktatie voor de verjaardag van Lotte voor op het kinderdagverblijf. Honing wordt afgeraden voor kindjes jonger dan 1 jaar en omdat er behoorlijk wat kleine kindjes in haar groep zitten leek een lepeltje appelstroop mij een beter idee. Deze muffins zijn “kinderdagverblijf-traktatie-proof”. Heel eerlijk, ik had liever een lekker zoet baksels gemaakt, maar dat “mag” niet. Het mag wel, maar dan wordt het meegegeven naar huis en dan is de lol er ook wel een beetje af. Nou vind ik een uitdaging ook wel leuk dus ik heb iets gemaakt wat en lekkers is én binnen de richtlijnen valt.

Ingrediënten havermout muffins

Havermout muffins met banaan en spinazie

Verder heb ik de muffins ook voor de zekerheid lactosevrij gemaakt. Dat leek mij voornamelijk handig voor kindjes met een (mogelijke) koemelkallergie. Ik had er iets teveel gemaakt dus ik had er zelf ook eentje gepikt als tussendoortje en natuurlijk om te proeven 😉 . Lekker zijn ze zeker. Zacht zoet, luchtig en toch goed vullend. Ideaal als snack voor onderweg. Je kunt deze muffins ook prima invriezen trouwens zodat je er af en toe ‘s morgens eentje uit kunt halen als tussendoortje voor onderweg of voor op kantoor bijvoorbeeld. Tenzij je ze net als ik als traktatie maakt want dan ben je ze snel allemaal kwijt 🙂 .

Gezonde havermoutmuffins


Het recept voor havermout muffins met banaan en spinazie:

Voorbereiding: 10-15 minuten | Bereiding: 20-25 minuten | Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 15-20 muffins

Wat heb je nodig voor havermout muffins met banaan en spinazie (ingrediënten):

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram aan banaan)
  • 175 ml amandelmelk
  • 175 gram bloem
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram havermout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 3 tl bakpoeder

Hoe maak je havermout muffins met banaan en spinazie :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In een blender of keukenmachine doe je de volgende ingredienten: banaan, amandelmelk, spinazie, ei en zonnebloemolie.
    Mix dit tot een glad beslag.
  3. Spatel de overige ingredienten (havermout, bloem en bakpoeder) er voorzichtig door.
  4. Meng er naar smaak nog een beetje honing of appelstroop bijvoorbeeld door voor een iets zoetere muffin.
  5. Giet het beslag in muffinvormpjes en/of een muffinbakvorm en bak ze in 20-25 minuten gaar.
  6. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter