Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie, mooi groen is niet lelijk zullen we maar zeggen haha 😉 . Op de een of andere manier had ik ze overigens nóg groener verwacht dus het viel mee. Deze lekkere en voedzame muffins zijn gemaakt van banaan en spinazie. Dat laatste geeft ze natuurlijk die mooie groene kleur.

Voor deze muffins heb je maar een handjevol ingrediënten nodig. Havermout, bloem, banaan, spinazie, olie en een eitje. Gebruik het liefst lekker rijpe bananen zodat ze lekker zoet worden. Als je net als ik geen tijd hebt om te wachten en de AH-bezorger ietwat groene bananen aan je heeft gegeven kun je er uiteraard ook een lepeltje honing, agavesiroop of appelstroop doorheen doen voor een zoetje.

Verantwoorde traktatie voor het kinderdagverblijf

Dat laatste deed ik omdat ik deze muffins maakte als traktatie voor de verjaardag van Lotte voor op het kinderdagverblijf. Honing wordt afgeraden voor kindjes jonger dan 1 jaar en omdat er behoorlijk wat kleine kindjes in haar groep zitten leek een lepeltje appelstroop mij een beter idee. Deze muffins zijn “kinderdagverblijf-traktatie-proof”. Heel eerlijk, ik had liever een lekker zoet baksels gemaakt, maar dat “mag” niet. Het mag wel, maar dan wordt het meegegeven naar huis en dan is de lol er ook wel een beetje af. Nou vind ik een uitdaging ook wel leuk dus ik heb iets gemaakt wat en lekkers is én binnen de richtlijnen valt.

Ingrediënten havermout muffins

Havermout muffins met banaan en spinazie

Verder heb ik de muffins ook voor de zekerheid lactosevrij gemaakt. Dat leek mij voornamelijk handig voor kindjes met een (mogelijke) koemelkallergie. Ik had er iets teveel gemaakt dus ik had er zelf ook eentje gepikt als tussendoortje en natuurlijk om te proeven 😉 . Lekker zijn ze zeker. Zacht zoet, luchtig en toch goed vullend. Ideaal als snack voor onderweg. Je kunt deze muffins ook prima invriezen trouwens zodat je er af en toe ‘s morgens eentje uit kunt halen als tussendoortje voor onderweg of voor op kantoor bijvoorbeeld. Tenzij je ze net als ik als traktatie maakt want dan ben je ze snel allemaal kwijt 🙂 .

Gezonde havermoutmuffins

Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie

Suikervrije havermout muffins zonder ei met banaan en spinazie.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 16 muffins*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 bananen ((rijp))
  • 175 ml amandelmelk
  • 175 gram bloem
  • 150 gram spinazie ((vers))
  • 100 gram havermout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 3 theelepels bakpoeder
Optioneel: honing of appelstroop voor een extra zoetje

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • In een blender of keukenmachine doe je de volgende ingrediënten: banaan, amandelmelk, spinazie, ei en zonnebloemolie. Mix dit tot een glad beslag.
    • Spatel de overige ingrediënten (havermout, bloem en bakpoeder) er voorzichtig door.
    • Optioneel: meng er naar smaak nog een beetje honing of appelstroop door voor een iets zoetere muffin.
    • Giet het beslag in muffinvormpjes en/of een muffinbakvorm en bak ze in 20-25 minuten in de oven gaar.
    • Laat de muffins even afkoelen en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Dit recept is voldoende voor ca. 15-20 havermoutmuffins (afhankelijk van hoe groot de muffinvorm is die je gebruikt).

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 105kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 2g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Havermout muffins met banaan en spinazie

    Havermout muffins Pinterest Collage

    4 reacties op “Havermout muffins met banaan en spinazie

    • 5 sterren
      Mijn eerste muffins!
      Ik heb de benodigde ingrediënten aangepast voor 12 stuks, alle stappen nauwkeurig opgevolgd, 25 min. in de oven gedaan. Gistermiddag laat gemaakt, vanochtend de eerste opgegeten, als vers. Ze zijn net nog een klein beetje ‘kleffig’, zoals het een goeie muffin betaamt. De verhoudingen van de ingrediënten kloppen helemaal, ze eten lekker weg en fijne bijkomstigheid dat je niet meteen een berg suiker en vet naar binnen zit te werken. Ik hou me aanbevolen voor andere muffinrecepten!

    • 5 sterren
      Gisteren gemaakt voor m’n dochtertje van bijna 1.5 jaar en die heeft meteen een hele muffin opgegeten. Ze zijn een mega hit. Lekker knapperig van buiten en een beetje klef van binnen. Heerlijk.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept