Ontbijtkoek

Ontbijtkoek

Het einde van de maand alweer! Tijd voor de foodblogswap en deze maand maakte ik ontbijtkoek zonder suiker. Zonder geraffineerde suiker dan want in dit recept gebruiken we honing als zoetstof. Het resultaat? Een heerlijke, luchtige ontbijtkoek bomvol smaak.

Foodblogswap: Pienskeuken

Bij de foodblogswap krijg je willekeurig iemand toegewezen en deze maand mocht ik koken van de leuke blog van Pienskeuken. Pauline heeft een frisse, overzichtelijk blog met veel lekkere recepten. Ze kookt graag zo min mogelijk met pakjes & zakjes, geraffineerde suiker en andere toevoegingen. Mijn oog viel al snel op het recept voor ontbijtkoek. Dit stond al een behoorlijke tijd op mijn wensenlijstje om eens te maken en deze versie zonder geraffineerde suikers leek mij wel heel erg lekker.

Honing gezonder dan suiker?

In het recept wordt gebruik gemaakt van honing en ongezoete appelstroop in plaats van geraffineerde suiker. Je kunt natuurlijk kiezen voor zowel gezoete als ongezoete appelstroop maar door de hoeveelheid honing is deze ontbijtkoek al lekker zacht zoet waardoor dit eigenlijk niet hoeft.
Iets wat ik mij wel een tijd lang afgevraagd heb is of honing nu beter is dan (geraffineerde) suiker. Het antwoord is simpelweg: ja. Het bevat veel meer voedingsstoffen, het is makkelijker verteerbaar dan suiker en het is iets zoeter waardoor je minder nodig hebt. Evengoed is het een zoetstof waardoor je er natuurlijk niet té veel van moet eten. Zoals het oude gezegd gaat: overal waar “te” voorstaat is niet goed…;) Gebruik overigens wel echte honing en niet het suikerwater wat in veel supermarkten verkocht wordt als zijnde honing.

Om deze ontbijtkoek extra voedzaam te maken heb ik gekozen voor volkoren tarwemeel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor volkoren speltmeel zoals in het recept van Pienskeuken. Aan het recept zelf heb ik niet heel veel veranderd. Ik heb wat 5spice kruiden toegevoegd voor de smaak, de verhoudingen iets aangepast en ik heb ongezouten noten toegevoegd. Zelf vind ik dat erg lekker en het zorgt ervoor dat je lang een vol gevoel krijgt van de ontbijtkoek. Mocht je geen noten lusten kun je ze natuurlijk ook weglaten.

Bekijk ook de andere ontbijt recepten die op Eef Kookt Zo zijn verschenen.

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek

Zelfgemaakte ontbijtkoek zonder (geraffineerde) suiker
0 van 0 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 ml melk
  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram honing
  • 100 gram noten ongezouten en ongebrand
  • 1 ei
  • 3 eetlepels appelstroop ongezoet
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel 5 Spice kruiden
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • In een ruime kom meng je de melk, ei, honing, appelstroop en de kruiden (koekkruiden & 5 spice). Doe dit met een garde tot een glad mengsel hebt.
  • In een andere kom meng je het volkoren tarwemeel, bakpoeder en een flinke snuf zout.
  • Mix dit nu beetje bij beetje door de kom met vloeibare ingrediënten. Doe dit lepeltje voor lepeltje: zo voorkom je klontjes. Je kunt ook het hele zaakje in een keukenmachine doen of met de handmixer mixen mocht je het handig vinden maar met de garde gaat het ook prima. Zorg er alleen wel voor dat je een glad mengsel hebt.
  • Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Handig hierbij is om het bakpapier tot een prop te vormen en deze dan nat te maken. Daarna kun je 'm makkelijk in de vorm doen.
  • Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm en strooi er dan wat ongezouten noten overheen.
  • Doe de ontbijtkoek nu in de oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Controleer na een half uurtje even met een satéprikker of de cake gaar is. Dit doe je door de satéprikker in de ontbijtkoek te steken en als deze er schoon uitkomt is 'ie gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 6g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Ontbijtkoek

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

121 gedachtes op “Ontbijtkoek”

  1. Verdorie zeg, die ontbijtkoek ziet er wel héél erg smakelijk en smeuïg uit! Ik geloof dat ik dit recept maar goed moet bewaren. Lijkt me leuk om dit eens te proberen op een late herfstdag.

  2. Hallo Eef,

    Ik wil je ontbijtkoek graag proberen. Hoe herken ik echter ‘echte’ honing. Is dat uberhaupt wel in de supermarkt te vinden dan? En staat het op de verpakking van appelstroop als het ongezoet is?

    1. Hi Marijke,

      Ongezoete appelstroop is appelstroop waar geen extra suiker aan toegevoegd is. Dit verschilt per merk maar hiervoor kun je het beste even in de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking kijken. “Echte” honing kun je kopen bij reformwinkels of speciaalzaken maar ook online verkopen veel imkers hun producten (google maar eens dan kom je echt leuke bedrijven tegen). Zo ben ik op een event ooit de eigenaar tegengekomen van de Bijzaak (leuke naam 😉 ). Zij verkopen honing vanuit Drenthe en Terschelling en hebben verrassende combinaties. Vond dat zelf een erg leuk bedrijf met heerlijke honing.

      Succes met het maken van deze heerlijke ontbijtkoek! Groetjes,

  3. De appelstroop heb ik gevonden en voor het gemak eerst maar supermarkthoning gebruikt. In plaats van noten op de koek, heb ik er rozijnen doorheen gedaan. En de ontbijtkoek was heerlijk! Vooral met een laagje roomboter. Ik ga ‘m zometeen weer maken.

    1. Wat leuk om te lezen en super dat je hij zo goed heeft gesmaakt 🙂 Rozijnen lijkt mij ook een heerlijke combi, die ga ik even onthouden voor de volgende keer. Dank je wel voor de tip.

  4. Hij is weer gelukt! Het enige waar ik tegenaan loop ( beide keren) , is dat de appelstroop zo moeilijk mengt en klonterig blijft. Daarom zeef ik het mengsel twee keer. Is hier ook een handiger manier voor? Bijvoorbeeld de appelstroop verwarmen? Ben benieuwd of je hier een tip voor hebt.

    1. Klopt, als de stroop wat dik is, is het lastig mengen. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken om dit te mengen bijvoorbeeld. Gaat vaak wat makkelijker 😉 Heel erg zijn een paar klontjes niet aangezien je het nadat je de bloem erbij hebt gedaan nogmaals doormengt. Verwarmen zou kunnen omdat de stroop dan wat zachter en vloeibaarder is. Zelf nog niet geprobeerd en ben heel benieuwd of dat goed werkt. Wat je ook kunt doen is eerst de honing en appelstroop mengsel en dan de rest erdoor. Honing is vloeibaarder dan stroop maar mengt wel goed samen hierdoor zal het denk ik ook makkelijker mengen door de rest.

  5. Ik heb het geprobeerd en als je de appelstroop in de magnetron even verwarmd, is het veel beter te mengen met de andere ingrediënten!

    1. Gewoon een schoteltje op een kom heet water werkt ook. (of au-bain-marie op t vuur) Het is nl bekend , dat de straling van een magnetron niet echt gezond is, nu je toch probeert een lekker gezond baksel te maken 🙂

  6. Alles in huis om uit te proberen! Er staat tarwemeel en later heb je het over bloem. Ik heb tarwemeel gehaald, maakt het wat uit? 😉

    1. Ik moest even zoeken hoor 😉 In de reactie aan Marijke bedoel je? Hiermee bedoel ik inderdaad gewoon het tarwemeel. Tikfoutje. Met tarwemeel in huis kun je ‘m prima maken.

    1. 5 spice kruiden kun je vrijwel in elke supermarkt vinden. Albert Heijn heeft ‘m sowieso van Verstegen kruiden, Jonnie Boer en een Aziatisch merk in het assortiment zitten maar ik denk dat je bij vrijwel elke supermarkt wel terecht zou moeten kunnen. Ook erg lekker om eens een kippetje mee te kruiden bijvoorbeeld. Alleen niet teveel van gebruiken. De kruiden zijn nogal sterk 🙂

  7. Wat een heerlijk én superrrr gemakkelijk recept. In één keer gelukt en ook mijn kinderen smullen ervan. Nooit meer ontbijtkoek uit de supermarkt voor ons! Dank je wel voor het recept….

    1. Hi Haf, je kunt de appelstroop vervangen voor gewone stroop of anders iets meer honing toevoegen. Eet smakelijk alvast 🙂

  8. Gisteren ontdekte ik jouw recept voor ontbijtkoek, omdat ik de 5 spice kruiden hier helaas niet om de hoek kon krijgen moest onze lekkere trek nog een dagje wachten. Vanmiddag 2 stuks gemaakt, waarvan 1 met rozijnen en cranberry geweld in rum . Helaas zijn beide koeken niet gerezen tijdens het bakken. Wat deed ik verkeerd? Ik heb speltmeel gebruikt ipv volkorenmeel. De eieren heb ik tegelijk met de meel toegevoegd en alles nog even lekker laten draaien in de kitchenaid. Verder bereid ik het in een AGA dus de tijd moet ik altijd verlengen maar begrijp niet goed wat er fout ging… De smaak heb ik nog niet getest… ze staan af te koelen… Ze zien er wel mooi uit van bovenaf

    1. Klinkt als een heerlijke combinatie van smaken Gerda! Jammer om te lezen dat het brood niet goed gerezen is. Dit komt door het gebruik van speltmeel i.p.v. volkorenmeel. Volkorenmeel rijst simpelweg een stuk beter dan speltmeel. Hopelijk waren ze evengoed lekker 🙂 Voor een mooi gerezen ontbijtkoek raad ik je aan volkorenmeel te gebruiken of extra bakpoeder toe te voegen. Dit zou wellicht ook kunnen helpen? Ik ben niet heel erg thuis in het bakken met speltmeel dus ik kan het je uit eigen ervaring niet met zekerheid zeggen.

  9. Alles gedaan zoals u beschreven heeft en ook de oven op 160 graden gezet, maar de ontbijtkoek was aan de bovenkant zwart en van onder nog vloeibaar. Weet u misschien waar dit aan zou kunnen liggen?

    1. Wat gek zeg! Heb je de oven wel op boven en onder warmte gezet? Zo heb ik zelf ook eens een cake verpest door alleen de bovenwarmte aan te hebben 😉 of misschien hete lucht?

  10. Waanzinnig lekker! Honing vervangen door dadelsiroop en 5spice kruiden had ik niet. Maar de smaak is perfect. Supermakkelijk en zo klaar ☺

  11. De ontbijtkoek staat in de oven.
    Heb in plaats van honing vloeibare zoetstof gebruikt en de melk vervangen door soyadrink.
    Ben benieuwd hoe het smaakt.
    In ieder geval bedankt voor het recept!

  12. Deze ontbijtkoek maak ik regelmatig voor mijn gezin en hij smaakt heerlijk! Ik voeg er zelf wat rozijnen en kokosrasp aan toe

  13. Dank voor dit fijne recept! Ik had niet alles in huis, maar vind het wel leuk om gewoon te proberen. Zo heb ik de melk vervangen door ongezoete sojamelk. Ik had ook geen kruiden in huis, daarom heb ik kaneel gebruikt als vervanger. Hij is net uit de oven en echt super lekker!!

  14. Hello!
    I want to cook this cake, it looks very dlicious. But I can’t understand what does it mean “2 eetlepels koekkruiden”/ Help me please. What kind of spices do you use?
    Thanks in advance

      1. Thank you so much for answer) I used google translate for recipe and decide that “flinke theelepel 5spice kruiden” is mix of different spices like ginger, cinnamon etc.
        Oy, it’s a long story. I saw in russian social network ( it’s something like Facebook) that Dutch use to have on breakfast toast with butter and chocolate crumbs. Then I interested in other desserts. In another article I read about ontbijtkoek. Tried to find something on russian or english, but failed. And then saw your blog with yummy cake

  15. Hoi… heel erg bedankt voor dit super lekker ontbijtkoek. Ik zocht al een tijdje naar een goed recept en… he..he..eindelijk ik heb gevonden wat ik zocht. Nogmaals bedankt.

    Groetjes uit Portugal
    Maria

    1. Wat leuk Tirza, blij om te lezen dat hij in de smaak is gevallen en lekkere combi heb je ervan gemaakt met gedroogde abrikozen 🙂

  16. Ik maak deze ontbijtkoek bijna iedere week en iedereen uit de familie komt langs om een stuk te halen!
    Ik vervang de appelstroop voor de helft met zelfgemaakte pindakaas (geroosterde pinda’s, olijfolie en zout) om hem wat meer pit te geven! Bedankt voor het recept!

  17. Ik maak deze ontbijtkoek bijna iedere week en iedereen uit de familie komt langs om een stuk te halen!
    Ik vervang de appelstroop voor de helft met zelfgemaakte pindakaas (geroosterde pinda’s, olijfolie en zout) om hem wat meer pit te geven! Bedankt voor het recept!

  18. Ik heb het recept uitgeprobeerd en na 3 keer proberen smaakt het smaakt heel lekker. Vooral de noten erop maakt het speciaal. De eerste keer was de koek helemaal niet gerezen omdat hij meteen de oven in ging na het mixen, hij was wat “nat”. Nu laat de deeg in de vorm een half uur rijzen voordat hij de oven in gaat en dan is hij super. Ik gebruik ook volkorenmeel van een broodmix, daar zit ook al gist in. Gaat prima. Bij de tweede poging had teveel 5 spice kruiden erin gedaan, dan smaakt het een beetje bitter. Maar nu ik de juiste verhoudingen naar mijn smaak heb smaakt hij heerlijk. Ben blij met dit recept. Een gezond alternatief voor iets zoets. Bedankt Eef.

    1. Wat goed dat je zo aan het uitproberen bent gegaan en verrassend dat je gist gebruikt – ik ben benieuwd naar jouw variatie, het klinkt in ieder geval ook erg lekker 🙂

  19. Ik heb het recept uitgeprobeerd en na 3 keer proberen smaakt het smaakt heel lekker. Vooral de noten erop maakt het speciaal. De eerste keer was de koek helemaal niet gerezen omdat hij meteen de oven in ging na het mixen, hij was wat “nat”. Nu laat de deeg in de vorm een half uur rijzen voordat hij de oven in gaat en dan is hij super. Ik gebruik ook volkorenmeel van een broodmix, daar zit ook al gist in. Gaat prima. Bij de tweede poging had teveel 5 spice kruiden erin gedaan, dan smaakt het een beetje bitter. Maar nu ik de juiste verhoudingen naar mijn smaak heb smaakt hij heerlijk. Ben blij met dit recept. Een gezond alternatief voor iets zoets. Bedankt Eef.

  20. 072design

    Wat goed dat je zo aan het uitproberen bent gegaan en verrassend dat je gist gebruikt – ik ben benieuwd naar jouw variatie, het klinkt in ieder geval ook erg lekker 🙂

  21. Ik heb de ontbijtkoek gister voor de 2e keer gemaakt. De eerste was niet goed gelukt. Ik had het merk met een garde door het mengsel geroerd maar het werd totaal niet luchtig. Nu met de handmixer gedaan en nadat alle meel erbij zat, nog even 2 minuten doorgemixt. Nu is ie veel luchtiger!
    Ik ga de volgende proberen met kaneel, vind de 5 spices wat overheersend.
    Grappig hoe iedereen zijn/haar eigen variatie maakt!

    1. Wat ontzettend leuk om te lezen Nicole. Ja, grappig he. Ik word er ook echt blij van te lezen welke lekkere versies jullie allemaal maken van dit recept 😀

  22. Ik heb de ontbijtkoek gister voor de 2e keer gemaakt. De eerste was niet goed gelukt. Ik had het merk met een garde door het mengsel geroerd maar het werd totaal niet luchtig. Nu met de handmixer gedaan en nadat alle meel erbij zat, nog even 2 minuten doorgemixt. Nu is ie veel luchtiger!
    Ik ga de volgende proberen met kaneel, vind de 5 spices wat overheersend.
    Grappig hoe iedereen zijn/haar eigen variatie maakt!

  23. Onze zoon at wel 2 a 3 ontbijtkoeken per week met z’n vader op. Deze suikervrije variant is echt een topper! Veel vriendinnen hebben het inmiddels geproefd, dus jouw recept verspreidt zich goed in ursem e.o.

  24. Onze zoon at wel 2 a 3 ontbijtkoeken per week met z’n vader op. Deze suikervrije variant is echt een topper! Veel vriendinnen hebben het inmiddels geproefd, dus jouw recept verspreidt zich goed in ursem e.o.

  25. Dag Eef, zo leuk om allerlei recepten van jou te proberen! Vanmiddag de ontbijtkoek gemaakt. Heb alleen de appelstroop vervangen door gewone stroop, bovenop een beetje kaneelsuiker en naast de noten ook wat cranberry’s gedaan. Heb net een plakje geproefd, kon niet wachten tot ie was afgekoeld. Zal na afkoeling denk ik nog lekkerder zijn.

  26. Dag Eef, zo leuk om allerlei recepten van jou te proberen! Vanmiddag de ontbijtkoek gemaakt. Heb alleen de appelstroop vervangen door gewone stroop, bovenop een beetje kaneelsuiker en naast de noten ook wat cranberry’s gedaan. Heb net een plakje geproefd, kon niet wachten tot ie was afgekoeld. Zal na afkoeling denk ik nog lekkerder zijn.

  27. Hallo Eef,
    Wat een ontzettend leuk recept. Ik ben gek op ontbijtkoek maar zelf maken is beter, zeker zonder geraffineerde suikers! Daar ga ik steeds meer voor. Ik heb alleen een vraag over de 5 spices kruiden, ik denk dat het te spicy voor me is(allergie), welke kruiden kan ik dan het beste toevoegen om het te vervangen zonder dat de ontbijtkoek flauw wordt?

    1. Hi Kimberly,

      Dank voor je reactie. Je kunt eigenlijk allerlei kruiden gebruiken die je lekker lijken in plaats van de 5spice. Denk bijvoorbeeld aan kaneel of juist koekkruiden of wat dacht je van een klein beetje kardemom?

      Groetjes,

  28. Hallo Eef,
    Wat een ontzettend leuk recept. Ik ben gek op ontbijtkoek maar zelf maken is beter, zeker zonder geraffineerde suikers! Daar ga ik steeds meer voor. Ik heb alleen een vraag over de 5 spices kruiden, ik denk dat het te spicy voor me is(allergie), welke kruiden kan ik dan het beste toevoegen om het te vervangen zonder dat de ontbijtkoek flauw wordt?

  29. Beste Eef,
    Je recept is heerlijk! Ik heb alleen moeite met de temperatuur van de oven. Over welke oven heb jij het? Gas, elektrische, of hetelucht?

    Groet Chantal

    1. Hi Chantal,
      Ik heb een elektrische oven en gebruik altijd boven en onder warmte tenzij anders vermeld. Er kan natuurlijk iets verschil zitten in de temperatuur van de ene oven en de andere oven maar als je uitgaat van boven en onder warmte zou je goed moeten uitkomen 🙂
      Groetjes,

  30. Beste Eef,
    Je recept is heerlijk! Ik heb alleen moeite met de temperatuur van de oven. Over welke oven heb jij het? Gas, elektrische, of hetelucht?

    Groet Chantal

  31. Erg heerlijk qua smaak! Dankjewel voor dit recept. Die van mij is alleen erg zwaar. Komt dat omdat ik tarwebloem heb gebruikt ipv tarwemeel (foutje gemaakt met inkopen)? Of is die met tarwemeel ook zo stevig? Hoe zou ik een luchtige peperkoek kunnen maken? Groet, Hanne

    1. Hi Hanne, ja dat kan kloppen. Tarwemeel kan zwaarder zijn dan bloem. Probeer het eens met bloem dan zal de koek een stuk luchtiger zijn.

      1. Maar ik heb juist bloem gebruikt (ipv het oorspronkelijke ingrediënt in jouw recept, tarwemeel) en toen was die heel zwaar. Als tarwemeel het zelfs nog zwaarder maakt, dan is dat helaas geen optie. Waarmee zou ik hem luchtiger kunnen maken? Dankje

        1. Excuus ik bedoel natuurlijk meel i.p.v. bloem – typo. Wat je trouwens ook nog zou kunnen proberen is een theelepeltje extra bakpoeder toevoegen. Wie weet wordt hij dan iets meer zo luchtig als je zou willen 🙂 Zelf vind ik hem namelijk niet heel zwaar of compact, zoiets is uiteraard altijd persoonlijk.

  32. Erg heerlijk qua smaak! Dankjewel voor dit recept. Die van mij is alleen erg zwaar. Komt dat omdat ik tarwebloem heb gebruikt ipv tarwemeel (foutje gemaakt met inkopen)? Of is die met tarwemeel ook zo stevig? Hoe zou ik een luchtige peperkoek kunnen maken? Groet, Hanne

  33. Heb m al zo vaak gemaakt en het is en blijft een heerlijke koek. Ook op mn werk vinden de bewoners het ontzettend lekker.
    We eten m de hele dag door . Bij de koffie smaakt het ook erg lekker!

  34. Heb m al zo vaak gemaakt en het is en blijft een heerlijke koek. Ook op mn werk vinden de bewoners het ontzettend lekker.
    We eten m de hele dag door . Bij de koffie smaakt het ook erg lekker!

  35. Sinds een maandje bezig met het schrappen van toegevoegde suiker in mijn eten. Was op zoek naar een ontbijtkoek zonder suiker om te kopen, kwam ik jouw recept tegen. Hij staat nu in de oven, het ruikt heerlijk nu in huis… als het net zo smaakt ben ik helemaal blij!

  36. Sinds een maandje bezig met het schrappen van toegevoegde suiker in mijn eten. Was op zoek naar een ontbijtkoek zonder suiker om te kopen, kwam ik jouw recept tegen. Hij staat nu in de oven, het ruikt heerlijk nu in huis… als het net zo smaakt ben ik helemaal blij!

  37. Je recept verspreid zich verder en verder. Wij zijn verhuisd naar Zweden en ik miste de Hollandse ontbijtkoek. Alleen al de geur als hij in de oven staat, heerlijk! Volgende keer een theelepeltje meer bakpoeder en dan hoop ik dat ie nog wat mooier rijst, hij is nu wat compact gebleven. Maar ga hem zeker nog eens maken en ook eens met alle variaties die ik hier heb gelezen. Super leuk!

  38. Je recept verspreid zich verder en verder. Wij zijn verhuisd naar Zweden en ik miste de Hollandse ontbijtkoek. Alleen al de geur als hij in de oven staat, heerlijk! Volgende keer een theelepeltje meer bakpoeder en dan hoop ik dat ie nog wat mooier rijst, hij is nu wat compact gebleven. Maar ga hem zeker nog eens maken en ook eens met alle variaties die ik hier heb gelezen. Super leuk!

  39. Jacqueline Bartelse

    Vandaag de ontbijtkoek gemaakt met amandelmeel. Moest iets langer in de oven, maar hij is heerlijk geworden. Ga hem zeker vaker maken.

  40. Jacqueline Bartelse

    Vandaag de ontbijtkoek gemaakt met amandelmeel. Moest iets langer in de oven, maar hij is heerlijk geworden. Ga hem zeker vaker maken.

  41. ik heb inmiddels met enige regelmaat je ontbijtkoek (met broodmix donker volkoren (moest op), ahornsiroop en een mengsel van rozijnen en cranberries) gebakken. Nu heb ik onlangs de kruiden van Johny de Boer gekocht en ik moet eerlijk bekennen dat de kruiden van Verstegen smakelijker zijn. Wat is eigenlijk het aantal gram wat ik het beste kan aanhouden voor de koekkruiden en de 5-spices?

    1. Het exacte aantal gram durf ik je niet te vertellen. Ik gebruik, zoals in het recept vermeld, eetlepels en theelepels. Ik zou het een beetje op gevoel doen, dan kan er weinig mis gaan 🙂

  42. ik heb inmiddels met enige regelmaat je ontbijtkoek (met broodmix donker volkoren (moest op), ahornsiroop en een mengsel van rozijnen en cranberries) gebakken. Nu heb ik onlangs de kruiden van Johny de Boer gekocht en ik moet eerlijk bekennen dat de kruiden van Verstegen smakelijker zijn. Wat is eigenlijk het aantal gram wat ik het beste kan aanhouden voor de koekkruiden en de 5-spices?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top