Volg mij:
Kruidenmixen

Speculaaskruiden/ koekkruiden zelf maken

Speculaaskruiden koekkruiden zelf maken

Speculaaskruiden of koekkruiden, net hoe je het zelf wilt noemen. De één noemt het koek- en speculaaskruiden (daaronder schaar ik mezelf), de ander speculaaskruiden en weer een ander koekkruiden. We bedoelen allemaal hetzelfde en dus is er één recept voor deze heerlijke kruidenmix.

Deze kruidenmix is ideaal om in huis te hebben en zeker deze tijd van het jaar. Zo kun je met je eigen kruidenmix allerlei lekkere sinterklaas baksels maken. Hoe leuk is dat?! Je kunt het recept exact volgen maar je kunt natuurlijk ook een klein beetje op je gevoel afgaan en net even meer van een bepaald soort kruiden toevoegen die je lekker vindt.

Lekkere smaakmakers

Ik vind het altijd een leuk klusje om zelf kruidenmixen te maken. Een beetje van dit, een beetje van dat, je kunt het helemaal naar je eigen smaak maken én je weet exact wat er in je kruidenmix zit.

Wat mij betreft kun je nooit genoeg kruiden in huis hebben. De meeste kruiden blijven lang goed en als je aan het koken bent en je kunt kiezen uit allerlei lekkere smaakmakers: niets is fijner! Inmiddels heb ik dan ook een flinke verzameling kruiden in huis.

Speculaaskruiden of koekkruiden is echt een kruidenmix om nu te maken en er de komende tijd lekker mee aan de slag te gaan. Heb je direct een goede reden om lekker te bakken, je moet immers je kruidenmix uitproberen toch 😉 ?!

Op zoek naar meer kruidenmixen om zelf te maken? Bekijk dan het overzicht met alle kruidenmixen dan eens.

Speculaaskruiden koekkruiden zelf maken


Het recept voor speculaaskruiden/ koekkruiden:

Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: ca. 3 eetlepels speculaas-/ koekkruiden

Wat heb je nodig voor speculaaskruiden en/of  koekkruiden (ingrediënten):

 • 5 theelepels kaneel
 • 1 theelepel kruidnagel
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • ½ theelepel kardemom
 • ½ theelepel witte peper

Hoe je speculaas en/of koekkruiden zelf maakt:

 1. Neem een leuk potje en schrijf hier de naam van de kruidenmix op. Doe hier de kruiden in en meng ze goed door elkaar.
 2. Je kunt er ook voor kiezen eetlepels te gebruiken i.p.v. theelepels zodat je extra veel in een keer maakt. Zorg wel dat je de verhoudingen van het recept aanhoudt.
 3. Bewaar het potje gesloten, donker en koel.

Speculaaskruiden koekkruiden zelf maken

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Van de geur alleen al word je instant happy! Ik wilde het zelf gaan maken maar toen kreeg ik net een potje toegestuurd maar als die op is ga ik je recept zeker uitproberen!

  25 november 2016 at 07:28
 • Beantwoorden Marijke

  Heel erg leuk om dit zelf te maken. Nog nooit speculaaskruiden gemaakt!

  25 november 2016 at 08:25
 • Laat een reactie achter