Energieballetjes

Energieballetjes met Appel & Dadel

Net als een stukje appeltaart moesten ze worden deze Energieballetjes met Appel & Dadel. Dan wel gezond maar minstens zo lekker. Goed, natuurlijk zijn deze energieballetjes niet net zo lekker als een punt warme zelfgebakken appeltaart. Zeg nou zelf, er is weinig dat net zo goddelijk lekker is als appeltaart. Toch zijn ze best wel heel erg lekker geworden deze energieballetjes én ook nog eens gezond én ze geven je een lekker lang verzadigd gevoel. Kijk en dat is dan wel weer heel erg fijn.

Al een tijdje zie ik allerlei energieballetjes voorbijkomen op internet. Ik vind ze leuk en aangezien ik tot mijn verbazing maar weinig gezonde en lekkere tussendoortjes op mijn blog had staan vond ik het de hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen.

Met het idee van appeltaart balletjes dook ik de keuken in. Het was even passen en meten qua ingrediënten en dat vind ik zo fijn, lekker experimenteren met smaken, ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat is 15 heerlijke energieballetjes met Appel & Dadel! Lekker plakkerig en daarom besloot ik ze in wat gemalen noten te rollen, dat eet een stuk makkelijker.
In plaats van gemalen noten zoals walnoten of amandelen wat je ook zou kunnen gebruiken voor dit recept koos ik voor ik Linwoods. Linwoods kreeg ik onlangs opgestuurd om eens te proberen. Het merk heeft een breed gamma aan producten met verschillende gemalen zaden, noten & bessen en valt onder de voedzame superfoods. Nu ben ik (zoals je wellicht weet) niet bepaald “fan” van superfoods maar wél van gezond eten én dat is Linwoods ook. Het zit boordevol vezels, vetzuren, ijzer & vitaminen en het is een handige manier om wat een extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld erg lekker om een schepje ervan in mijn yoghurt of smoothie te doen voor een extra voedzaam ontbijtje maar natuurlijk is Linwoods ook handig om die lekkere kleverige energieballetjes in te rollen. Linwoods is verkrijgbaar bij o.a. de Tuinen & Albert Heijn. Voor een staande zak van 200 gram betaal je zo’n 3,99 euro.Energieballetjes

Energieballetjes met Appel & Dadel

Hoeveelheid: 15 energieballetjes

Ingrediënten

 • 100 gram havermout
 • 25 gram gedroogde appels (ca. 4 stuks)
 • 8 dadels
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eetlepels rozijnen
 • 2 eetlepels Linwoods (Lijnzaad, Amandelen, Paranoten, Walnoten & co-enzym Q10)
 • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

 1. Snij de gedroogde appels in kleine stukjes en verwijder de pit uit de dadels (indien nodig).
 2. Doe de dadels, appel & rozijnen in een keukenmachine en mix alles goed door elkaar. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de Linwoods toe en mix dit tot een kleverige pasta.
 3. Rol ongeveer 15 balletjes van deze kleverige pasta en rol ze door de Linwoods heen.
 4. Het lekkerste zijn ze als je ze nu eventjes een nachtje laat staan (dan trekken alle smaken goed in) maar je kunt ze natuurlijk ook direct eten.

Energieballetjes

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

9 reacties op “Energieballetjes met Appel & Dadel”

  1. Dat zijn appels die gedroogd zijn. Vaak kun je ze vinden bij de notenboer en soms ook in de supermarkt (bij de noten).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top